SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wody

  • Muszę w takim razie sprawdzić i wrzucić na patelnię - prawdopodobnie będzie w nim jeszcze sporo wody :-/

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 11:06:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] owsianke jeść na samej wodzie i z wpc. Jak to zrobić by białko się nie zważyło? Niby mogę tak samo jak z mlekiem tylko, że z wodą rozrobić, ale macie może jakieś lepsze patenty. Ja gotuję płatki , jak już są gęste, odstawiam z ogrnia. Rozrabiam odżywkę z 50 ml wody - bardzo gęsta i mieszam z płatkami. Super gęsta owsianka wychodzi. ;-) Polecam

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-10 19:17:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] normalne - brak zapachu cukru wanilinowego, słodkiego smaku z normalnego cukru itd., ale jak najbardziej z banankiem weszły jak złoto :) Jedno jajo (60g) + 105g owsianych i wody do stopnia żeby było rzadkie jak na naleśniki, aczkolwiek użyj mleka, to będzie lepsze. Oczywiście stewia do dosłodzenia tego bo bez tego wychodzi paskudztwo ;) Można [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-12 19:18:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak ja ostanio robiłem, na ok 10 sztuk srednica 25 cm 150 g maki 2 jaja 250 ml mleka szczypta soli woda ok 3/4 szklanki wszytsko oprócz wody mieszasz z sobą odstawiasz na ok 40 min, potem dolewasz wodę i znowu mieszasz, ze zwykła mineralną ok, z gazowaną gorsze jakieś wychodziły. Zdjęcia naszej szamy, posty z piątku znajdź i i tam są moje [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-12 19:20:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] była wspaniała ale ja chce znać odpowiedż na pytanie! A bijac troszeczke bliżej to jest jeszcze duszenie. Dzięki niemu można oszczedzić sporo strat spowodowanych własnie oddawaniem wody. Wiec może gdzieś coś w tym kierunku trza iść. (Przy czym wystarczy mi odpowiedź naprawdę czysto teoretyczna) Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 17:01:43

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-28 16:51:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] linku jest 11 sposobów obróbki termicznej ("na surowo" nie jest obróbką termiczną), z czego można by to zredukować do mniejszej ilości (duszenie w dużej i małej ilości wody to duszenie). 2. Znajdź sobie jakieś uczciwe zajęcie, to będziesz miał mniej czasu na takie głupoty. No nie, nie mogę: "Alkohol ma charakter Yang - rozgrzewa, podnosi [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-28 18:53:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • lub po prostu np zagotować 100ml wody w 3 torebkach owocowych herbaty czy czego kto tam chce fajnego, dodać kilka słodzików i wlac do zblendowanych warzyw. tez ciekawa opcja sie wydaje Troche inne pytanie. Jak zrobie rano ciasto na pizze, drozdze wyrosną itp, dodam mąke, wymieszma, zostawie do wyrosniecia na pare minut, potem dodam skladniki i [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-07 23:45:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie musisz dodawać ani mleka, ani wody. Nawet do pcków nie dodaję nic od długiego czasu. Musisz wyczuć konsystencję, ponieważ cieżko ocenić to na oko. Białka są rożne, jedno zagęści mniej masę, drugie bardziej.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-05 21:01:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z jakim tluszczem ja bach, na kilka minut z kazdej strony, obowiazkowo pod przykryciem bo lubi strzelac, za chwile dajesz piorka cebuli chwile podrumieniasz, dolewasz troche wody i dusisz kilka minut az cebulka zmieknie. wykladasz na talerz razem z sosikiem solisz pieprzysz i szamasz :-) Zmieniony przez - ZielaQ w dniu 2014-10-16 14:54:28 [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-16 14:53:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciekawy patent, nie robilem nigdy watrobki moczonej wczesniej w mleku ale zrobie !! Tez jak juz sie usmazy watrobka z cebula itp polecam dolać z pol szklaki wody i podgotować troche, i jesc :-)) Tez petarda, taka odskocznia od smazonej

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-16 16:44:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W pracy dawaliśmy fasolkę szparagową, cebulę czerwoną, paprykę , bakłażana i cukinie pokrojone w paseczki. Sosik to kawa rozpuszczona w odrobinie wody, a następnie zmieszana z płynną "częścią" miodu bez zagęszczenia

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-18 22:11:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • gotując basmati/długoziarnisty jest dużo takiego kisielu dziwnego, można to wycisnąć z torebki ryżu jak się to wyciągnie z resztek wody i pytanie - wyciskać, czy nie? co to jest? jakie ma to w sobie wartości, a może nie ma żadnych? mączka ryżowa + woda?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-27 20:41:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zrób borowikową klasyczną z dodatkiem mleka kokosowego. Smaki skomponują się perfekcyjnie. Na 2.5 l wody daj z 450 g borowików i tyle samo mleczka koko.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-13 17:08:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co do urozmaicania się zgadzam, ale jakoś nie wyobrażam sobie ryżu w omlecie, myślę, że zmielony owies/mąka owsiana są lepsze tutaj. Jakie wody mineralne polecacie? W dobrym stosunku cena/minerały.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-14 22:01:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja nie próbowałam ale spróbuj ,powinno coś wyjść:-) Tylko zrób to na minimalnym ogniu i pod przykryciem,gdyby się podpiekało to podlej pod spód łyżkę wody

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-22 19:54:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] stopniu zależy od jakości mąki, zwłaszcza jak robisz z razowej. A jak chcesz przepis gotowca, to ja ostatnio robiłam z przepisu Krystiana K. z forum i wyszły super. 500 g mąki orkiszowej 2000 - tu dałam częśc chlebowej 720 i częśc 2000 260 ml wody 20 g miodu 20 g drożdzy sól Smacznego ! Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2015-02-01 08:45:38

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-01 08:31:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dejw95 proporcje proporcjami, każda mąka ma inną chłonność tzrba robić tak by wyszła dobra masa, nieraz wody dodać, czy więcej mąki podsypać.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-22 10:21:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to ja się dołączę do pytania, jaki sos ziołowy do takich filetów z ryby typu panga? moja mama kiedyś robiła pyszny sos ziołowy-śmietanowy, ale wiadomo, że trochę kalorii to miało. jak ogarnąć taki sos bezkaloryczny, smaczny? coś bardziej zaawansowanego niż 30 ml wody, 30 ml jogurtu naturalnego, szczypta soli i bazyli %-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-08 18:20:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - cma04

    Post
    Dzienniki Treningowe

    [...] do tematu roweru itd. miałem próby podejścia pod triathlon ale boje się strasznie pływania, umiem pływać ale nie technicznie, dobrze stylowo i nie chciałbym wyjść ostatni z wody heh startowałem nawet w Duathlonie to bieg/rower/bieg i to nawet gdzieś tam w czubie stawki udało się uplasować jednak pływanie.... heh może w przyszłym roku jak zdrowie [...]

    Odpowiedzi: 455 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-12 08:43:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - cma04

    Post
    Dzienniki Treningowe

    Chrupałby takie chlebki ;) Ja pływać nie umiem i już tak pozostanie. Do wody wchodzę jedynie po pas :D

    Odpowiedzi: 455 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-13 18:45:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)