Tortilla w twoim przypadku to twoj przyjaciel. Mozesz np. tam wrzucic mieso warzywa troche ryzu i masz zayebista posilek, takie troche burrito W ogole to w tortille mozna zawinac wszystko na co masz ochote nawet schabowego z ziemniakami I surowka jak odpowiednio rozdrobnisz. W dodatku poreczne. W jednej rece tortilla a druga trzymasz kierownice [...]
[...] Takie bez dodatku cukru, to już wydatek kilograma piersi z kurczaka w promocji. Poza tym, smakują mi te, które robię samemu, dodając passate/pomidory w puszki, przyprawy, warzywa, jogurt naturalny/mleczko kokosowe, erytrytol i dusząc wraz z mięsem i ewentualnie dodatkiem źródeł węglowodanów. Sugeruję poszukać przepisów w dziale kuchnia SFD. [...]
[...] sugerowałabym ograniczyć owoce do 200-300g dziennie. Zbyt duża ilość fruktozy dziennie nie sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej. Dla osoby aktywnej dużo większą wartość mają warzywa niż owoce, ale niestety nie smakują tak dobrze. Natomiast tutaj kolejny raz potwierdza się teza, że życie to sztuka wyboru, a sylwetka tym bardziej. Wszystko trzeba [...]
Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] utrudnieniem dla redukcji zakładając, że jesteś osobą zdrową i nie masz problemów z insulina. Dieta powinna być różnorodna i dlatego warto aby znajdowały się w niej owoce i warzywa. Jednocześnie odradzam spożywanie soków owocowych, nawet tych wyciskanych samodzielnie, gdyż z całą pewnością można powiedzieć, że nie są one przyjazne redukcji wagi. [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Oprócz tego warto też zadbać o stymulację organizmu do wzrostu - trening siłowy. Możesz wykorzystać dużo [...]
Racja, aczkolwiek kalorie to nie wszystko co innego 65 gainera, gdzie masz cukry i trochę wpc a co innego porcja kury z ryżem gdzie masz skrobię, + jeszcze warzywa, wiec gęstość energetyczna dużo większa
[...] szkoda. A co do pieczywa, to możesz tostowe sobie zapodać, jeśli masz w domu jakiś opiekacz. Ser+szynka+pieczywo tostowe do dobry mix na mały posiłek.Do tego jakaś przyprawa typu do grilla lub curry. I na to warzywa- pomidor , ogórek. Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2021-07-01 16:04:09 Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2021-07-01 16:04:28
Dobrze skomponowany tost z odpowiednimi warzywami nasyci, jak normalny mały posiłek na 3 godziny. Tost pełnoziarnisty jest najlepszy, jeśli chodzi o sytość. 2 Tosty pełnoziarniste 90g, czyli 4 kromki 60g sera w plastrach, 50g szynki chudej lub jakiejkolwiek innej, ogórek po upieczeniu na górę, pokrojony w plastry i sos. Może być niskokaloryczny, [...]
Cześć! Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku [...]
[...] Ciężko mi sobie wyobrazić ochotę na spożywanie tego typu posiłków. Polecam pokombinować trochę i skupić się bardziej nad ich smakowitością. Wystarczy dodać do mięsa różne warzywa, przyprawy, np. mleczko kokosowe, przecier pomidorowy i zrobić z tego coś w rodzaju leczo. Już wyjdzie dużo lepiej. Poza tym, sporo ciekawych przepisów znaleźć można [...]
[...] i przez to deficytowa w niektóre witaminy i składniki mineralne. Pozatym warto przyjrzeć się uważnie swojemu menu i zastanowić czy przypadkiem nie jest ono zbyt monotonne bądź zbyt ubogie w owoce i warzywa. W rozkładzie makroskładników na początek proponuje przyjąć białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Odejmuje regularnie 200-300kcal aż uzyskasz dobrze odtłuszczoną sylwetkę.
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Odżywki z których powinieneś korzystać w trakcie redukcji to: - magnez, - omega 3, - witamina D3, - kreatyna, - [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy przytrzymasz dietę i włączysz aktywność fizyczną, to poprawisz kondycję fizyczną.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Pamiętaj by posiłki były zbilansowane i każdy zawierał białko, węglowodany i tłuszcz. Powinieneś podzielić [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] Kluczem do sukcesu jest różnorodność w naszej diecie. Warto bazować na pełnych produktach, o wysokiej przyswajalności, takich jak: mięso, ryby, jaja, nabiał, sery, owoce, warzywa, pełnoziarniste pieczywo, ryż, gryka, owies itd. Więcej na temat zdrowego sposobu odżywiania przeczytasz w artykułach Macieja, które znajdziesz tutaj: [...]