[...] znajdziesz je w mięsie, rybach, jajach czy nawet strączkach. Węglowodany i tłuszcze to źródła energii. Pierwsze z nich to głównie kasze, ryż, makarony, ziemniaki, owoce, warzywa. Tłuszcze z kolei znajdziesz w tłustych mięsach i rybach, jajach, ale także orzechach, awokado, ziarnach, olejach. Warto na początku nauczyć się konstruować [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Aby redukować powinieneś spożywać mniej kalorii niż potrzebujesz, zatem zachęcam do odjęcia około 200-300kcal od [...]
[...] powodu moze doprowadzic co najmniej do frustracji. Oczywiscie mozesz je zrobic, ale warto tez spojrzec na swoja diete. Wazne bys dostarczala sobie witamin i mineralow. Jedz warzywa i owoce. Teraz jesienia i zima bedzie z tym coraz trudniej, ale mimo wszystko staraj sie wzbogacac swoj talerz o dodatkowe (szczegolnie sezonowe) witaminy. Dbaj o to [...]
[...] wprowadzając takowe zmiany. 1. Większa ilość jedzenia przy jednoczesnej dbałości o dobór składników: a) Co jeść - węglowodany: kasze, ryże, makaron, ziemniaki, warzywa i owoce itd. - białka: chude ryby, chude mięsa, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe - tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, awokado b) Czego [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Kalorie ucinaj wtedy gdy masz zastój przez kilka dni z wagą. Dietę masową będziesz mógł rozpocząć jak będziesz [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
[...] czy jakoś tak i następują zaburzenia trawienia. Np twaróg i kefir mimo że są białkowe należą należą do grupy neutralnej i można je łączyć ze wszystkim, owoce - większosc i warzywa (oprócz ziemniaków) też są neutralne, jajka i mięso należą do grupy białkowej, kasze i zboża do węglowodanowej. Tłuszcze (ale chyba nie wszystkie) też są neutralne. [...]
[...] produktem przetworzonym w pewnym stopniu. Warto tutaj dawać elementy tuszy jak szynka, schab, pierś pieczone lub gotowane. Warto pamiętać o tym, aby spożywać różnego rodzaju warzywa, minimum 200 g na posiłek. Źródła składników odżywczych warto urozmaicać, jedząc wieprzowinę, wołowinę, ryby, podroby, a nie tylko drób, nabiał i jaja. Braki białka [...]
[...] i rzepy. Pierś kurczaka w sosie tikka masala - 300 g + 150 g ryżu jaśminowego + na deser jakiś dietetyczny przepis z KUCHNIA SFD. Litr swojskiego rosołu na kurczaku z warzywami i makaronem - tak, rosół to dobra zupa o ile nie jest zbyt tłusta. Generalnie każde nieprzetworzone żarcie będzie sycące i objętościowe. Swojskie frytki z [...]
Ja stosowałam kiedyś taki błonnik do ssania - z perspektywy czasu uważam, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Tak jak już było mówione wyżej - można to wyrobić dzięki normalnym produktom jak warzywa czy owoce.
[...] aby pomogli zadbać Ci o to, być każdego dnia o regularnych porach spożywał 3 lub 4 posiłki. Każdy z nich powinien zawierać białko (mięso lub chudy ser lub ryby lub jaja), warzywa lub owoce oraz ryże, kasze, makarony i pełnoziarniste pieczywo. Ważne abyś też nie podjadał między posiłkami. Jeśli będziesz miał jakieś pytania lub czegoś nie [...]
Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Jeżeli chodzi o treningi to zachęcam do zerknięcia na poniższy link i wybrania czegoś z treningów FBW, gdyż są [...]
dziekuje za odpowiedzi, czyli jednak prawda.. a skad te stwierdzenia,ze jesli jestem kobieta to lepiej jogurty niz nic???kobieta jestem, nawet rozsadna,wiec kolacji sobie nie odmawiam. co innego mozecie polecic na kolacje?jogurt naturalny,warzywa-fasolka,brokuly,marchew ,jablka,salata z mozarella i warzywami bedzie ok?dziekuje!
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Jeżeli dodasz odrobinę kalorii może się okazać, że będziesz lepiej się regenerować, a organizm znów zacznie [...]
Jem wszystko ryż basmati, jajka, mięso każde oraz ryby, czekolada gorzka, naboje zero, wafle ryżowe, warzywa mrożone, staram się większość kalorii z tłuszczy mieć. Myślę teraz na 150w 160b i reszta tłuszcze
makro które chciałbym utrzymać to 150ww 160b i 130t. Będę jadł ryby, mięsa. Węglowodany z ryżu basmati, kasza gryczana, ziemniaki. Warzywa mrożone dokładniej brokół marchew i kalafior. Tłuszcze to zazwyczaj jaja, olej lniany no i pochodzenia zwierzęcego. Pijam napoje zero.