Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] konkretnie że nie mogę tego przejeść, stąd pomysł na bulka. Dieta jest oparta o produkty jak najmniej przetworzone takie jak ryż, ziemniaki, kasze, mięso drobiowe, wołowe, warzywa itd.. To czy ktoś jest w stanie przejeść czy nie pewną ilość kalorii jest sprawą indywidualną. Co do porad w układaniu diety to bardzo dziękuję ale nie mam zamiaru [...]
Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. W trakcie redukcji skłaniałbym się do białka na poziomi 2,5g/kg masy ciała. Zmieniony przez - FighterX w dniu [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Suplementy, które możesz brać na poprawę skóry to - Omega 3 - [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Cześć! Sprawa jest relatywnie prosta. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, tutaj masz wzór - http://www.sfd.pl/-t276436.html Odejmij 300-500kcal od zapotrzebowania zerowego, zadbaj o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] dalej. Co do treningu na masę, musisz robić zakres 2-12 powtórzeń, nie więcej nie mniej, inaczej nie spodziewaj się efektów. Musisz jeść więcej niż wynosi twoje zapotrzebowanie kaloryczne. Stara szkoła mówi tak, kurczak z ryżem co 3 godziny, białko suplementuj, warzywa, owoce, dużo mleko. Pij mleko będziesz wielki. Pozdrawiam. Kazimierz Wojtała
skłaad nieciekawy - izolat sojowy, cukier, fruktoza, dekstroza i trochę witamin.... będziesz jeść niskoprzetworzone produkty, warzywa owoce, orzechy to witamin i minerałow starczy bez dokładania z zewnątrz, jak wyżej masz przepis na lepszą alternatywę
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Jeżeli nie wiesz jaki plan treningowy stosować to możesz wybrać spośród tych znajdujących się tutaj: [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Natomiast jeżeli Twoim celem jest masa, to spadek kalorii może być spowodowany: - jesz mniej niż wcześniej, - [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy redukujesz wagę warto zadbać o to byś spożywała mniej kalorii niż potrzebujesz. Na początku zacząłbym od [...]
Warzywa typu marchewka czasami podjadam między posiłkami zamiast słodyczy :D Owoce również, czyli uważacie ze z taką dietą mogę już zaczynać? :D Owoce bym wpisywał w kalorie ze względu na względnie dużą ilość węglowodanów w porównaniu do warzyw.
[...] białka na 100g i znikomą wartość tłuszczu 0,5-1g, a za to tłuszczu wliczyusz tyle ile dodasz go faktycznie do smażenia lub wcale jak np. smazysz na PAMie, a te owoce i warzywa to oczywiście, że lepiej niż batona, ale wypada to wliczyć, z czasem będziesz wiedzieć, że zjadłaś taki kawałek to tyle kcal, ale na początku warto wszystko liczyć [...]
[...] białka to: mięso, jaja, ryby, sery, nasiona strączkowa oraz odżywki białkowe. Potrzebujesz także dobrej jakości węglowodanów takich jak: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, warzywa i owoce. Niezbędny jest także tłuszcz, a najlepsze jego źródła to: oliwa z oliwek, orzechy, awokado, ewentualnie olej rzepakowy oraz tłuste ryby. Jeśli chcesz [...]
Cześć! Najlepiej by było obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne jakie masz na obecnej wadze. Wylicz tak zwane zero kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html. Wejdź na tą ilość kalorii na 2 tygodnie. A następnie możesz spokojnie dodawać kalorii. Dodawaj po 200-300, w momencie gdy masz zastój.