SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

trudno

  • Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na tak postawione pytanie, gdyż każdy produkt należałoby rozpatrywać, całkowicie oddzielnie. Różne są bowiem substancje aktywne wykorzystywane w konkretnym spalacze tłuszczu. A nawet, jeśli niektóre się powtarzają, to często występują w różnych dawkach.  Mikroelementy Jak wspomniałem, okres redukcyjny [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1644 Data: 2021-01-31 14:00:05
  • W sumie mógłbym powiedzieć, że Ashwagandha święci w ostatnich czasach ogromne triumfy. Jednak nie byłoby to ani zupełne kłamstwo, ani do końca prawda… Prawda - gdyż Ashwagandha faktycznie szturmem zawojowała rynek suplementacyjny.  Kłamstwo - gdyż ów podbój nie dokonał się wyłącznie ostatnio. Z łatwością znajdziemy dowody potwierdzające [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2617 Data: 2021-10-17 19:32:59
  • [...] odtwarzane. W każdym razie, gdyby cytowane dane były prawdziwe, to osoby opisane w eksperymencie po kilku rundach pracy po 30 sekund nie nadawałyby się do dalszego treningu (trudno oczekiwać, aby dało się uzupełnić glikogen w ciągu 1-2 minut przerwy między rundami). Na zakończenie Biorąc pod uwagę straty, dobrym pomysłem jest suplementacja [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1645 Data: 2021-12-13 08:22:41
  • ALLNUTRITION YEAST PROTEIN - Rośnij jak na drożdżach!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zwanego włókna pokarmowego w S. cerevisae są beta-glukany, które sprzyjają pracy przewodu pokarmowego. Warto zaznaczyć, że drożdże dostarczają do organizmu związki, które trudno dostępne są w dietach stricte roślinnych. Wymienić można tutaj m.in. witaminy z grupy B, czy cynk. Co więcej, zawierają pewne ilości selenu oraz chromu. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1111 Data: 2022-09-28 17:10:10
  • [...] zmniejszanie poziomu homocysteiny - dwa ostatnie wskaźniki są ściśle powiązane z ryzykiem występowania chorób układu sercowo-naczyniowego Bazując na obecnym stanie wiedzy, trudno zapisywać osobom cierpiącym na choroby układu sercowo-naczyniowego stosowanie kreatyny, jednak wiele wskazuje na to, że może ona wspierać nasze zdrowie również w tym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1852 Data: 2021-03-10 16:44:26
  • Luteina i zeaksantyna są bardzo silnymi antyoksydantami należącymi do karoteinoidów. Występują w zielonych warzywach liściastych oraz żółtych i pomarańczowych owocach. Rola tych związków została opisana między innymi w kontekście funkcjonowania zmysłu wzroku czy rozwoju układu nerwowego. Ze względu na wysoki potencjał prozdrowotny oraz udział w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1045 Data: 2021-04-17 12:38:30
  • [...] badania przeprowadzone na panach, sugerują, że wysoka ilość węglowodanów w diecie może zmniejszać zarówno liczbę plemników, jak i ich ruchliwość. Parametry te mają duży wpływ na zdolność mężczyzny do poczęcia dziecka.  Oczywiście trudno wskazać „bezpieczne” zakresy spożycia węglowodanów. Mimo to warto wnioski z tego artykułu, mieć w pamięci.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4319 Data: 2021-08-26 19:11:30
  • Wiele pań marzy o krągłych, jędrnych i cieszących oko pośladkach. Są one bowiem istotną częścią kobiecego ciała, która może przyciągnąć wzrok płci przeciwnej. Wiele pań chcących poprawić estetykę pośladków zastanawia się jakie ćwiczenia wykonywać, ile serii i przede wszystkim jak często należy trenować, by uzyskać zamierzony efekt. Podpowiadamy, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1166 Data: 2022-03-10 13:34:15
  • Magnezowe piwo

    Artykuł
    Lifestyle

    Rynek suplementów diety będących źródłem magnezu przypomina pole bitwy. Producenci różnego rodzaju preparatów na łamach kolorowej prasy, jak i na antenie radia i telewizji permanentnie tłuką się po gębach, licytując przekornie, który to środek ma lepszą absorpcję, który lepszą biodostępność, a który większa bioretencję. Tymczasem tak naprawdę do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5949 Data: 2017-05-18 07:45:13
  • Kawa chroni przed cukrzycą

    Artykuł
    Zdrowie

    Namiętni smakosze kawy mogą mieć dodatkowe powody do zadowolenia. Okazuje się, że napój ten oprócz unikalnych wrażeń smakowych i pobudzenia zmniejszasz także ryzyko zachorowania na cukrzycę. Co szczególnie istotne powyższy efekt nasila się wraz ze zwiększaniem dawki. Oznacza to, że im większe spożycie kawy, tym niższe ryzyko cukrzycy. Kawa jako [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8836 Data: 2017-05-22 00:46:53
  • Wszechobecny konsumpcjonizm, duża ilość produktów dostępnych na półkach sklepowych oraz różnorodność sprawia, że kupujemy bardzo dużo. Często marnujemy jedzenie, gdyż nie zdążymy go zjeść, skończył się termin ważności lub po prostu źle ocenimy nasze możliwości i zapasy. Co robić, aby oszczędnie gospodarować żywnością, odżywiając się przy tym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9002 Data: 2017-12-15 11:45:33
  • [...] nie powód do stresu. Zmień nastawienie, szukaj dobrych stron. Jedzenie nie jest najważniejszą rzeczą na świecie, zatem nie rób problemu tam, gdzie go nie ma. Zjesz więcej – trudno, miej z tego radość, nie zjesz za dużo – też fajnie. Po prostu skup się na wolnym czasie, na rodzinie lub na odpoczynku. Pamiętaj, że stres piękności szkodzi, a wiosną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8613 Data: 2019-04-21 09:19:40
  • Roślinne źródła witaminy B12

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    Witamina B12 jest niezbędnym składnikiem odżywczym, którego zapotrzebowanie większość ludzi bez trudu zaspokaja z pożywienia. Jej źródłem są przede wszystkim produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mięso, nabiał i jaja. Niedobór tej witaminy mogą mieć osoby stosujące dietę wegańską i wegetariańską. Podsumowanie Ponieważ najwyższy poziom [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1308 Data: 2021-06-14 13:18:46
  • Długowieczność i wszystkie skarby soi

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    [...] po produkty spożywcze na bazie tej rośliny. Otóż niektóre inne jej składniki to istne skarby dla naszego zdrowia. Błonnik Pod pojęciem błonnika rozumiemy nietrawione lub trudno trawione węglowodany, nazywane wymiennie prebiotykami, będące pożywką dla probiotyków, czyli pożytecznej i prozdrowotnej mikroflory naszego przewodu pokarmowego. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 880 Data: 2021-12-31 10:03:29
  • Dieta z wysokim udziałem białka pomaga budować mięśnie i jednocześnie redukować tkankę tłuszczową. Niestety od dobrych kilkunastu lat słyszy się, że dieta wysokobiałkowa jest groźna dla nerek i wątroby. Oczywiście nie jest to prawdą, chyba że ktoś stosuje gigantyczne ilości tego składnika. Przyjrzyjmy się jednemu z badań. Eksperyment naukowy Myszy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3167 Data: 2022-02-17 07:23:35
  • Ocet jabłkowy nie jest żadnym wyszukanym, trudno dostępnym produktem. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że każdy z nas znajdzie go wśród swoich zasobów kuchennych. Oto kilka sposobów na wykorzystanie octu jabłkowego, o których mogliście nie wiedzieć. Poprawia wrażliwość insulinową Insulina odpowiedzialna jest za regulowanie poziomu cukru we krwi. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8101 Data: 2018-01-21 10:52:07
  • [...] każdej serii treningu nóg do ich upadku. W jego treningowym słowniku brakuje jednego wyrazu… a jest nim przetrenowanie. Platz uważał, że w przypadku mięśni nóg, naprawdę trudno jest uzyskać negatywny efekt, jakim jest przetrenowanie mięśniowe. Platz, jako trener https://www.youtube.com/watch?v=bJjCxjS7zTo Kulturysta zawsze zostanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6437 Data: 2018-12-16 12:57:58
  • Białko serwatkowe potrafi zwiększyć chwilowo ilość insuliny, co jest bardzo korzystnym zjawiskiem potreningowym dla sportowców (nasilony transport składników odżywczych do mięśni), jak i dla diabetyków (rozważa się nawet zastosowanie białka serwatkowego w terapii cukrzycy). Regularna podaż protein sprzyja zdrowiu Wyniki: stężenie insuliny po 12 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1950 Data: 2021-03-05 13:52:23
  • Czy faktycznie istnieje najlepsza dieta na świecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] makroskładników, kaloryczność jest tutaj raczej sprawą drugorzędną i niezwykle zindywidualizowaną, ale także powinna bazować na tym, aby zapewniać jak najwięcej, znów trudno mówić o wszystkich, przydatnych dla naszego zdrowia, mikroelementów. Jednocześnie powinna być „wolna” albo prawie „wolna”, od składników, które mogą szkodzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1131 Data: 2022-01-05 14:33:00
  • Czy Ashwagandha niweluje lęk i stres?

    Artykuł
    Badania naukowe

    Withania somnifera (Ashwagandha), to niezwykle popularne zioło wysoko cenione w medycynie ajurwedyjskiej i persko-arabskiej. Jako ciekawostkę mogę podać, iż nawet osoby, które idąc za moją sugestią wypróbowywały suplementację witanią ospałą, mając do niej obojętne podejście (nie znając dobrze jej właściwości), wracają chętnie po kolejne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1224 Data: 2022-09-10 15:34:55