SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

shbg

  • Witam po zlym odblokowaniu zaczalem sie bardzo zle czuc. Trwa juz to pol roku . Zrobilem badania i jak widac mam minimalny poziom testosteronu a SHBG ponizej minimum,kortyzol zas 2 razy wiekszy niz maxymalna norma ,co robic? MOJE WYNIKI: SHBG ↓ 10,87 nmol/l 11,4 — 52,3 a1 - 12:40 23-01-2014 Prolaktyna 369,4 mU/l 98 — 456 a1 - 15:18 [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 15381 Data: 1/27/2014 4:05:31 PM Liczba szacunów: 4
  • Witam wszystkich. Lat 28, 188 cm, 98 kg, dużo sportu, ruchu. Zero papierosów, alkoholu, dragów, fast foodów, czy napoi gazowanych. Jestem zmuszony do zamieszczenia postu tutaj i zapraszam wszystkich do dyskusji, ponieważ poniekąd uważam, że bardziej mi pomożecie niż niejeden endokrynolog, czy inny lekarz mafii w białych fartuchach. Mianowicie [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 299 Data: 8/21/2020 11:39:48 PM Liczba szacunów: 0
  • Cześć, Krótka metryczka na początek: Wiek: 21l Wzrost: 183cm Waga: 92kg Od jesieni 2018 wpadłem w pułapkę braku libido, złego samopoczucia i ogólnego braku chęci do wszystkiego. Dosłownie warzywo, które najchętniej ograniczyłoby wszystkie możliwe aktywności do tych, które potrzebne są do przeżycia. Do tego okresu nie mialem problemu z wysypianiem [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 627 Data: 10/22/2019 8:59:36 PM Liczba szacunów: 2
  • Witam serdecznie, Prawie dwa lata temu zakończyłem cykl na długim teściu (enan) plus metanabol, podczas cyklu brałem hcg. Po cyklu na podstawie badań znajomy doradził mi zastosowanie tamoksyfenu, od tamtego czasu libido jest równe zeru, SHBG przekracza ponad dwukrotnie górne normy, testosteron całkowity tak samo,byłem u endo i od miesiąca biorę [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 2558 Data: 2/12/2018 9:23:38 PM Liczba szacunów: 1
  • Wyniki badań do oceny Testosteron,SHBG itp

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Witam, Mam 25lat i podejrzewałem u siebie niski testosteron więc wybrałem się do endokrynologa. Specjalista skierował mnie na badania hormonalne. Proszę o ocenę poniższych badań oto wyniki: płeć : mężczyzna Testosteron [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1802 Data: 8/11/2014 3:02:25 PM Liczba szacunów: 0
  • Jak obniżyć SHBG?

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Mam dziwne wyniki badań. Stale za wysoki poziom SHBG i za wysoki poziom testosteronu. Testosteronu (ogółem, nie tego wolnego) nawet więcej niż możliwości pomiarowe laboratorium. Dodam, że nie ćwiczę (jeszcze :D ). Ze znachorami bardzo mi się ciężko dogadać (taka pana uroda itp.), dodam, że w W-wie są tylko 2 poradnie andrologiczne na NFZ. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 6004 Data: 7/10/2016 9:00:44 PM Liczba szacunów: 1
  • Witam Testosteron calkowity 620 ng/dl estradiol 38.33 pg/ml Prolaktyna 17 ng/dl LH 7.83 mIU/ml FSH: 3.22 mIU/ml . FT3: 3.19 pg/ml . FT4: 1.6 ng/dl . SHBG 65,1 nmol/l mialem robione USG tarczycy, watroby, Insulina itp wszystko jest w normie. Czyli pewnie taka moja natura, endokrynolog chce mi dać TRT 100 mg prolo ew. Myslicie ze to pomożę ? [...]

    Odpowiedzi: 108 Ilość wyświetleń: 7447 Data: 3/4/2019 12:47:38 PM Liczba szacunów: 5
  • SHBG pytanie

    Temat
    Doping

    Cześć. Od dłuższego czasu mam problem z libido oraz z pełną erekcja. Robiłem szereg badań - hormonalnych, zdrowotnych oraz USG, niby wszystko oki a problem nadal występuje. Czy majac SHBG na poziomie 43.80 w normie od 18.30 do 54.10 można odczuwać objawy niedoboru testosteronu ? Mając 24 lata resztę hormonów w zasadzie mam w normie a zmagam się [...]

    Odpowiedzi: 164 Ilość wyświetleń: 5164 Data: 6/30/2020 4:12:05 PM Liczba szacunów: 32
  • Witam Jakiś czas temu zrobiłem badania hormonalne bo byłem ciekaw jak to u mnie w organizmie wygląda. Kupiłem dwie paczki mk 677 (sarm) i chciałem zobaczyć czy ma to jakiś wpływ na hormony nie licząc igf1, dodam że jeszcze ich nie otworzyłem i nadal zostają zamknięte. Ku mojemu zdziwieniu przy testo i SHBG miałem obniżone wartości. I teraz pytanie [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1896 Data: 2/1/2017 6:38:23 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] jest korzystniejszy i dlaczego, czy lepszy jest wskaźnik w połowie skali czy może na dole, jak wiadomo jest to swego rodzaju magazyn testosteronu całkowitego, im mniejsze shbg tym szybciej organizm metabolizuje testosteron bo więcej jest go w postaci wolnej . Moje shbg jest na samiuśkim dnie skali i rozważam podniesienie go, jak udało mi się [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3259 Data: 8/31/2018 9:00:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam Jestem kobietą i mam problem z paroma aspektami związanymi z hormonami. Mam zaburzenia nastroju, problem z gromadzeniem tkanki tłuszczowej i gromadzeniem wody:( Trenuję siłowo od 3 lat waga 60kg przy wzroście 165 W MC podnoszę 90 kg, siad 87,5 także siły mam sporo. Robiłam pełny profil hormonalny i wyniki wyglądają dość normalnie jednak [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1027 Data: 4/5/2016 11:25:41 PM Liczba szacunów: 0
  • badania estro-prolka-shbg

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam forumowiczów oczywiscie niżej ankieta działu: Płeć : mężczyzna Wiek : 30 Waga :91 kg Wzrost : 184 cm Obwód klatki : 115 Obwód ramienia : 42 Obwód talii : 92 Obwód uda : 62 Obwód łydki : 38 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 16% Aktywność w ciągu dnia : praca Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3-4x w tygodniu siłownia [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 719 Data: 6/4/2019 12:49:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam forumowiczów oczywiscie niżej ankieta działu: Płeć : mężczyzna Wiek : 30 Waga :91 kg Wzrost : 184 cm Obwód klatki : 115 Obwód ramienia : 42 Obwód talii : 92 Obwód uda : 62 Obwód łydki : 38 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 16% Aktywność w ciągu dnia : praca Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3-4x w tygodniu siłownia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 350 Data: 6/4/2019 2:30:49 PM Liczba szacunów: 0
  • Panowie, piszę w tym dziale ponieważ znalazłem tu u Was najwięcej pomocy, można powiedzieć, że doczekał bym zguby gdyby nie to forum, ten dział i kilka osób z tąd . od roku jadę na klomie, hipogonadyzm gonadotropowy obecnie zszedłem na pół kloma miesiąc temu i powróciły trudności z "saksofonem" na całym klomie miałem już testa ciut powyżej normy [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1563 Data: 1/15/2015 8:38:24 PM Liczba szacunów: 0
  • SHBG pomoc

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Może ktoś miał podobny problem i będzie mógł pomóc. Opiszę pokrótce moją sytuację. Niedawno z pewnych powodów zrobiłem badania hormonalne i wyniki nie wyszły najlepiej. Tsh 4.89 przy normie 0.27-4.20, DHEA także lekko ponad normę. Testosteron całkowity wynik 35.29 przy normie 8.64-29.00, testosteron wolny wynik 21.93 przy normie 35- 92.60. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 549 Data: 4/2/2018 1:15:55 PM Liczba szacunów: 0
  • SHBG poziom i kontrola

    Temat
    Doping

    Witam Zastanawiam się nad tym jak wyżej. Czy nie jest tak, że z jednej strony bijemy towar a z drugiej wszystko co się dzieje to reakcja organizmu i blokowanie wolnego testa poziomem SHBG? Oczywiście w jakimś tam stopniu zapobiegną temu pochodne DHT typu master czy wino. Czy są inne metody i czy to ma sens? Proviron? Osobiście kiedy raz brałem. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 430 Data: 10/29/2018 5:56:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Jak to jest z tym winem podczas cyklu na np teściu. Dodając go do cyklu obniżamy SHBG a co za tym idzie zwiększamy wykorzystanie innych sterydów ? Nie znam mechanizmu działania dlaczego tak się dzieje ale słyszałem takie teorie że bardziej np wykorzystujemy teścia wtedy. Jak to jest z tym SHBG ? Tak BTW wino jest sterydem "dobrego samopoczucia" [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1873 Data: 8/18/2014 3:43:11 PM Liczba szacunów: 0
  • SHBG a wolny test

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, Piszę z pytaniem o możliwe przyczyny podniesionego SHBG i niskiego poziomu wolnego testa. Wiek 28 lat. Testosteron całkowity w górnej granicy, LH i FSH w normie (na środku zakresu), estradiol na dolnej granicy, prolaktyna w połowie, TSH, FT3 i FT4 elegancko. Podam wyniki SHBG i wolego testa: SHBG 60,6 norma 14,5-48,4 (dla 17-65 lat) Wolny [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 761 Data: 9/9/2017 5:43:00 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysoki poziom SHBG

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, Czym może być spowodowany wysoki poziom SHBG ( wynik 60,6 zakres 14,5-48) i niski wolny test (wynik 32,5 przy normie 33,8-106)? LH, FSH, TSH, Test całkowity, prolaktyna i estradiol w połowie zakresów czyli idealnie. Morfologia również ok. Wiek 28 lat. Nigdy nie byłem na bombie.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2006 Data: 6/28/2017 2:08:35 PM Liczba szacunów: 0
  • SHBG a samopoczucie

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Czy majac SHBG na poziomie 43.80 w normie od 18.30 do 54.10 można odczuwać objawy niedoboru testosteronu ? Mając 24 lata resztę hormonów w zasadzie mam w normie a zmagam się głównie z problemem libido i potencja. Widziałem taka tabelkę że w moim wieku SHBG powinno być na poziomie około 33-35 nmol a poziom 43.80 to poziom 50-60 latka. Teść wolny na [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 387 Data: 6/13/2020 3:22:55 AM Liczba szacunów: 0