https://www.sfd.pl/[BLOG]_by_Banan__aktualne_foto_175_str,_małe_podsumowanie_str_180-t1090712-s212.html
polecam obserwować bo ciekawy :)
ale co do przepisu to pozwolę sobie z tamtego działu skopiować:
BananW smaku petarda, kwestia sporej ilości różnych przypraw, do samego miesa dorzucam tylko 1-2 jajka (w zaleznosci od ilosci miesa) i reszta to przyprawy.
Potem do lodówki na kilka godzin , wychodzą jednak sporo smaczniejsze jak troche sie przegryzą przyprawami, wiec wole tak - niz formowac kotleciki od razu po przyprawieniu.
Nastepnie szybko na patelnie , chwilka i do gara i zalać passatą/pomidorami/koncentratem itp
Szybko smacznie i pożywnie![]()
Banan
Sos własne roboty,ale bez większej filozofii: passata z ziołami + trochę koncentratu tak na okolo 1-2 łyżeczki, jak jest dużo mięsa to dodaję jeszcze dodatkowo puszke pomidorów krojonych, do tego dosypuje sporo bazylii i oregano oraz dodaje 1-2 łyżeczki miodu
Na wyjazd wczoraj nie było czasu na ceregiele, więc gotowy sos do spaghetti Łowicza wleciał
obydwie wersje - kozackie![]()
wojtekztrDodo warte tych 7.99 :D? bo widziałem właśnie w biedronce 3 smaki
ja wziąłem ten najostrzejszy, jak na dostępny sos w sklepie to dość ma poziom ostrości. Jeżeli chodzi o smak to mocno octowy za czym nie przepadam, aczkolwiek dodając go do jedzenia fajnie podkręca ostrość a ten posmak octowy znika :) jak ktos lubi dodać do jedzenia coś co doda ostrości to powiedziałbym że polecam, szczególnie, że te 7,99 to nie wygórowana cena za produkt tego typu :)
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html