SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1544226

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 273 Napisanych postów 3367 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18896
O tak dziś zapragnąłem:
- eskalopki z polędwiczki w ciemnym sosie z tymiankiem + fryty z pieca + sałatka z groszku i mięty

3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1209 Napisanych postów 95001 Wiek 28 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 375707
to co zwykle + placki z ryżu brązowego z czosnkiem i currrry

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 290 Wiek 33 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 4931
klopsy drobiowe z ziemniakami i bobem w sosie pomidorowym

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 273 Napisanych postów 3367 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18896
Naszło mnie na pieczenie więc...
CYNAMONOWO-MAŚLANE BUŁECZKI Z MIGDAŁAMI. + jeszcze trochę masła i cynamonu. Z dodatkiem masła + jeszcze troszkę OMNOMNOMNOM!

3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 62 Wiek 26 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2569
jajecznica na kabanosach, z przepisem opowiedzianym dla buzk4:
potrzebujesz jajek ja akurat dwóch i kabanosów ja akurat 40g, najlepiej takie bardziej miękkie niż twarde.Kabanosy kupiłam u baby na rynku drobiowo wieprzowe.
Kroisz te kabanosy sobie na kawałki jak chcesz, smażysz aż wytopi się tłuszczyk możesz dodać troszkę cebulki jak masz więcej czasu. No i jak się ten tłuszczyk wytopi a cebulka troszkę zeszkli wrzucasz jajka. Moim "sekretem" jest to że ja zawsze najpierw wrzucam same białka mieszam aż się zetną a potem dopiero dodaje żółtka, i już nie czekam tylko zciagam patelnię z gazu i mieszam wszystko razem. Dzięki czemu białko jest zawsze idealnie ścięte a żóltko mięciutkie i rozpływające się :)

kasza jaglana budyniowa
Potrzebujesz mleko, budyń waniliowy bez cukru, słodzik, możesz dać 2 krople aromatu waniliowego i kaszę jaglaną. Ja na 50g kaszy daje ok 200ml mleka a jak widzę że kasza wchłonęła za szybko to dolewam podczas gotowania wodę i też jest git i 1 łyżeczkę tego budyniu. (nie wiem około 6g ? na oko)
Kasze trzeba kilka razy przepłukać bo inaczej jest niedobra gorzka i taka nie wiem brudna. Jak już ja przepłuczesz to wrzucasz do ganka, wlewasz mleko i gotujesz tylko: albo musisz pilnować, albo kupić sobie caramiczny garnek(polecam) bo inaczej wykipi->przypali się.
W szklance rozpuszczasz słodzik ile chcesz ile lubisz- ja lubie to daje 4 tabletki. Pod koniec gotowania kaszy ( a gotuje się ją ok 20min chyba nie wiem, ja zawsze próbuje czy jest ok), do tego słodzika dodajesz tą łyzeczkę budyniu i 2 kropelki aromatu jeśli chcesz, mieszasz aż się rozpuści No i wlewasz to wszystko do kaszy, gotujesz jeszcze chwilkę, do takiego charakterystycznego bulgotnięcia :)
Polecam bardzo z owocami takimi jak nektarynki, borówki, truskawki, gruszki super smakuje z wiórkami kokosowymi albo pokruszonymi nerkowcami. W podobny sposób robię też owsiankę ;) Mam nadzieje że wypróbujesz i będzie smakować:)

Żeby całkiem nie spamować:
1- placek owsiany z nektarynką
2- spaghetti z indyka
3-wiejski z pomidorem i tostem
4- ja też dzisiaj odsmażałam pierogi :)















Zmieniony przez - Monorola w dniu 2015-09-09 20:11:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3985 Napisanych postów 34893 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 253275
Naleśniki z mąki gryczanej + mięso + dodatki





1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1175 Napisanych postów 2838 Wiek 38 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8356
jajecznica z kiełbasą z fileta kurczaka z cebulą
fasolka po bretońsku




1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1209 Napisanych postów 95001 Wiek 28 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 375707
Szynka, żebro z solanki, sosik grzybowo śmietanowy i placek z brązowego ryżu z czosnkiem i curry








Gdyby ktoś miał ochotę na pyszne, delikatne i soczyste mięsko to zapraszam


http://www.sfd.pl/Zaskocz_rodzinę_przy_niedzieli,_czyli_karkówka_z_roztworu_solnego_z_kopytkami_i_sosem-t1087466.html




Paszko, zjadłbym 10 tych Twoich cynamonowek i dzban kawy z mlekiem.


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-09-10 20:42:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 505 Napisanych postów 9048 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 44734
.




Ku waszej pamięci, Żołnierze Wyklęci!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3985 Napisanych postów 34893 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 253275
Nalesniki z mieszanki mąki ryżowej i gryczanej
szynka wieprzowa, cebula, sałata lodowa, papryka, BBQ


„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jeżynowe brownie

Następny temat

[Ciacho] Zielony sernik z truskawkami i cytryną