Pieczony camembert z orzechami i miodem

Szybki przepis na przepyszny pieczony camembert z dodatkiem żurawiny, orzechów i miodu.

Składniki:

  • 1 ser camembert
  • gałązka świeżego rozmarynu (można dać suszony)
  • 10g ulubionych orzechów
  • 30g zamrożonej żurawiny
  • 10g miodu malinowego
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

  • Piekarnik rozgrzej do 180*C
  • przełóż ser do naczynia żaroodpornego, na wierzch połóż wszystkie dodatki oprócz miodu i piecz całość około 25-30min
  • upieczony ser polej miodem, podawaj na ciepło z ulubionym pieczywem
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Spalanie

Warto przeczytać

Komentarze (0)