
Szybki przepis na przepyszny pieczony camembert z dodatkiem żurawiny, orzechów i miodu.
Składniki:
- 1 ser camembert
- gałązka świeżego rozmarynu (można dać suszony)
- 10g ulubionych orzechów
- 30g zamrożonej żurawiny
- 10g miodu malinowego
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do 180*C
- przełóż ser do naczynia żaroodpornego, na wierzch połóż wszystkie dodatki oprócz miodu i piecz całość około 25-30min
- upieczony ser polej miodem, podawaj na ciepło z ulubionym pieczywem
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)