SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pieczony ser (twaróg)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12821

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 871 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15919
siema!
mase trzeba robić a jeść sie nie chce...

-ser kroimy na plastry ~0,5cm
-posypujemy solą
-pieczemy ( ~200stC/12min)

zjedzenie tego (jem 250g na porcje) to 2/3minuty
wchodzi jak woda nawet gdy jestem przejedzony

(do smaku mozna dodac oliwki czy co tam chcecie)

spróbujcie, smacznego
pozdr


edt: dla niektórych moze to smakowac jak guma/opona ale są ludzie którym to bdb podchodzi

Zmieniony przez - tyson911 w dniu 2010-06-05 20:09:21
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1625 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 29127
Ciekawy pomysł, mimo że twaróg uwielbiam i wcinam kostke bez problemu w kilka minut, to chyba wypróbuje jako przekąskę. Mozna prosić o foto jak to wygląda ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 871 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15919
okk fotke dodam ale w nocy/jutro bo zaraz wychodze a serek jadam przed snem takze cykne i dodam

wiadomo temp i czas pieczenia jest rozna dla róznych piekarników
ale zawsze mozna otworzyc i sprobowac czy już jest dobre :)


Zmieniony przez - tyson911 w dniu 2010-06-05 20:22:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 64224
ja polecam zapieczony serek wiejski. Zwlaszcza jako dodatek na czyms,ale i sam serek, do tego jakieś ziola, pomidory i naprawde genialne.Smakuje jak żolty. Nie trzeba nawet w piekarniku, mozna na teflonie.

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 55031
ciekawe jaka strata wtedy białka jest ;]

podejrzewam, że znaczna
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 248 Napisanych postów 41358 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 126184
jesli nie weglisz sera - praktycznie zerowa ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 871 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15919
fotke zrobiłem ale program nie odpala na kompie :/

wyglad sera sie nie zmienia, tak samo wyglada jak po pokrojeniu
pozdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 55031
biniu - musi dochodzić do denaturacji białek, wiec straty muszą być
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 871 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15919
a mięso tez pieczesz czy jesz surowe?

tylko nie odp ze gotujesz/dusisz/wędzisz

pozdr



temp zawsze można dać niższa

Zmieniony przez - tyson911 w dniu 2010-06-06 18:00:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 55031
mięso to jednak nie twaróg

zresztą nie spinaj sie tak, bo widze nie potrafisz mi odpwiedzieć na pytanie, może ktoś inny będzie potrafił
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10958 Napisanych postów 50307 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
denaturacja nie zawsze bedzie czynnikiem znaczaco obnizajacym wartosc bialka. tylko wowczasz keidy dochodzi do strat aminokwasow. nie posunieta daleko bedzie przypominac trawienie raczej
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Omlet naturalny

Następny temat

----Słodzik-----

nutloveb