Czego potrzebujemy:

  • 3 bardzo dojrzałe banany - te których użyłam były prawie czarne ;) w sumie było ich 300 g
  • 2 jajka
  • szklanka mąki - ja dałam 80 g orkiszowej, 60 g ryżowej, 50 g owsianej - można śmiało zamieniać
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
  • 30 g orzechów

Jak wykonać:

Wszystkie składniki poza orzechami wkładamy do miski i blendujemy . Foremkę keksówkę wykładamy papierem, przelewamy połowę masy, dodajemy orzechy i wylewamy pozostałą masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

Gotowe!

Świetnie smakuje z masłem orzechowym.

Wartości odżywcze:

Cały chlebek to 1570 kcal.

Białko 43 g, Tłuszcze 65 g, Węglowodany 204 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)