Czego potrzebujemy:
- 3 bardzo dojrzałe banany - te których użyłam były prawie czarne ;) w sumie było ich 300 g
- 2 jajka
- szklanka mąki - ja dałam 80 g orkiszowej, 60 g ryżowej, 50 g owsianej - można śmiało zamieniać
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
- 30 g orzechów
Jak wykonać:
Wszystkie składniki poza orzechami wkładamy do miski i blendujemy . Foremkę keksówkę wykładamy papierem, przelewamy połowę masy, dodajemy orzechy i wylewamy pozostałą masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Gotowe!
Świetnie smakuje z masłem orzechowym.
Wartości odżywcze:
Cały chlebek to 1570 kcal.
Białko 43 g, Tłuszcze 65 g, Węglowodany 204 g.
Smacznego!