Szacuny
1088
Napisanych postów
1407
Wiek
31 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
51615
J. W dlatego lubię ziemniaki na redukcji, kupuje, niskoskrobiowe tj. gala czy lord maja chyba do 12% skrobi i 80g ww mam w 650 ziemniaków, wszytsko idzie na szybkości sprawdzić w necie, dlatego w sklepie się szuka nalepki z odmiana czy typem kulinarnym, albo pyta sprzedawcę o odmianę
Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2020-01-07 19:48:09
Szacuny
1088
Napisanych postów
1407
Wiek
31 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
51615
W suchej masie musi zostać taka sama, natomiast w wyniku utraty wody może się zmienić, bo ziemniak waży mniej a skrobi wciąż tyle samo, ale po gotowaniu powinno być tyle samo kiedy był świeży.