Kokosowy pudding z tapioki z mango. Lekki, pyszny deser z dodatkiem czekolady proteinowej NUTLOVE!

Składniki:

  • 40g tapioki w drobnych perłach 

  • 350ml napoju kokosowego 

  • 10g ksylitolu

  • szczypta soli

  • 10g wiórków kokosowych 

  • 20g czekolady proteinowej coco crunch

  • 100g pulpy mango 

kokosowy pudding deser

Wykonanie:

  • w garnku zagotuj mleczko kokosowe, następnie dodaj ksylitol, sól oraz tapiokę, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 min często mieszając

  • ugotowana tapioka powinna być przezroczysta

  • przełóż ją do słoiczków i wstaw do lodówki na kilka godzin 

  • po tym czasie dodaj pulpę mango, wiórki kokosowe i pokruszoną czekoladę

Wartości odżywcze 1 porcji

  • kcal: 222
  • B: 3,5g
  • T: 9g
  • W: 34g
Komentarze (0)