BzykuDGKasiu, zarzuć proszę przepisem. Wiem, że jest tego pełno, ale Twój pewnie będzie wyjątkowy
Ale to taka damska porcja, że aż wstyd

Ale łap!
✔️1 jajko➡️oddzielamy zoltko od bialka, bialko ubijamy na sztywna piane z odrobina soli ✔️125g twarogu➡️dodajemy do zoltka i rozgniatamy widelcem
✔️5 tabletek slodzika rozpuszczonego w odrobinie wrzatku➡️mozna uzyc innego slodzidla, dodajemy do masy z zoltkiem i twarogiem
✔️20g bezglutenowego i bezcukrowego budyniu waniliowego ( @fitnessfoodpl )➡️dodajemy rowniez do masy z zoltkiem
✔️opcjonalnie mozna dodac aromatu waniliowego (ja dodalam)
✔️15g tluszczu kakaowego ( @fitnessfoodpl )➡️rozpuszczonego w kapieli wodnej, przestgniety dodajemy takze do masy z zoltkiem
✔️Wszystko razem miksujemy (twarog z zoltkami i reszta skladnikow) dodajemy ubite wczesniej bialko i wszystko razem laczymy mikserem. Wylewamy nasz mini serniczek do malej foremki wczesniej popsikanej badz wysmarowanej tluszczem (np. olej kokosowy). Pieczemy przez 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180stopni. Na wierzch dodalam dzem z jagod
Ale... mam coś lepszego. Smakuje, jak cookie dough, albo quest o tym samym smaku. Totalnie mnie zaskoczył i to chyba najlepszy mój wypiek do tej pory - przysięgam!