
Kto nie lubi ciastek? Sprawdź przepis na obłędne kruche ciasteczka z dodatkiem kremu NUTLOVE Cookie Crunch.
Składniki:
- 150g masła (3/4 kostki)
- 1/2 szkl.cukru kokosowego lub brązowego
- 1 jajko plus 1 żółtko
- laska wanilii
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka soli morskiej
- pół posiekanej gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kremu NUTLOVE Cookie Crunch
Wykonanie:
Masło roztapiamy na patelni do momentu aż nieco zbrązowieje i nabierze orzechowego aromatu. Gdy masło nieco ostygnie przelewamy do miseczki, dodajemy cukier, wanilię i jajka. W drugiej misce łączymy mąkę, sodę oczyszczoną i sól morską. Do miski z masłem posypujemy połowę mieszanki z mąką i mieszamy.
Dodajemy powoli pozostałą część mąki sprawdzając konsystencję aby nie była za sucha. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i krem NUTLOVE , delikatnie mieszamy i wstawiamy ciasto do lodówki na minimum godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C, ciasteczka formujemy za pomocą łyżki do lodów i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia, nieco spłaszczamy i pieczemy 10 min.
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)