
Święta wielkanocne to doskonały pretekst do wypróbowania nowych przepisów. Sprawdź przepis na orzechowe jajka z dodatkiem białka!
Składniki:
- 150g masła orzechowego z solą
- 15g odżywki białkowej bezsmakowej
- 20g syropu klonowego
- 100g czekolady proteinowej
Wykonanie:
-
masło orzechowe wymieszaj razem z syropem klonowym i odżywką białkową, masa powinna być zwarta i plastyczna
-
Uformuj 12 jajek i włóż je na godzinę do zamrażarki
-
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i oblej nią zamrożone jajka
-
Przechowuj w lodówce
Wartości odżywcze 1 z 12
- kcal: 127
- B:4,2g
- T: 9,5g
- W:6g
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)