Dziś 12 dzień.
Wczorajsze aeroby nie były już dla mnie takim traumatycznym przeżyciem, jak te ostatnie. Przebiegłam 8km w 50 min. Co prawda jest to wynik daleki od satysfakconującego, ale przynajmniej już nie cierpły mi ręce i nie byłam bliska zgonu po treningu.
Strzałka wagi przechyla się w kierunku 4kg na minus, więc mam nadzieję, że pojutrze rano (po zakończeniu diety) zanotuję pełną czwórkę mniej.
Ciągle kombinuję z menu podietowym, ale rodzinka wcale mi nie ułatwia życia przebierając nogami w oczekiwaniu kiedy znowu zacznę wydawanie obiadów domowych. Ech.........
Co do pytan powyżej: jajko ma byc na twardo, bo jest ciężej strawne niż to na miękko, a dieta polega na tym, że organizm ma się natrudzić ze strawieniem tego co mu wrzucimy.
A co do kawy przytoczę opinię na-razie-nieobecnego-tu Joggera:
Kawa na czczo jest zasadniczym elementem tej diety, reszta to dodatki. Chodzi o pobudzenie tarczycy przez kofeinę do podwyższenia temperatury ciała (eekt termogeniczny), a na to podniesienie spalany jest właśnie tłuszcz zapasowy. Te 'dodatki' podtrzymują efekt kawy poprzez dostaczanie dużej ilości białka (dodatkowe kalorie z tłuszczu na samo trawienie, zawarta w czerwonym mięsie
L-karnityna) i utrzymanie niskiego poziomu insuliny przez ograniczenie ilości węglowodanów (stosujemy głównie złożone, odrobina prostych daje poczucie komfortu naszemu decydującemu o tyciu/chudnięciu organowi, czyli mózgowi ). Co do kawy, też normalnie jej nie pijam (skłonność do nadciśnienia), a do tego wczoraj po nesce na żołądku coś mi 'usiadło' - dziś więc przetestowałem gatunek rzekomo niedrażniący żołądka (Astra) i trochę wprawdzie czuję żołądek, ale da się przeżyć . Tak że jeśli stanowczo nie możesz pić żadnej kawy, niestety kopenhaska nie jest dla Ciebie .
Co do dodatków: można stosować zioła, sól nie jest zabroniona ale nie należy jej nadużywać, bo powoduje gromadzenie się wody w organiźmie.
Co do ćwiczeń brzuszka: chyba nie ma przeciwskazań do ćwiczenia go o dowolnej porze, byle z daleka od posiłków, szczególnie, że są ciężkostrawne.
Pozdrófka dla wszystkich!!!!