SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta kopenhaska

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1499755

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 6135 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30354
Z reguły kawa daje takiego kopa tarczycy, że rośnie na tyle uwalnianie tłuszczu, że dłuższy czas nie odczuwa się głodu. Może spróbuj zrobić mocniejszą?

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1129 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4101
ok niech bedzie siekiera, niewiemmoze cos jest z moim organizmem bo tak naprawde kawa mnie nigdy niepobudzała, czsami nawet zdawało mi sie ze mnie usypiała, troche to dziwne

"Nikt nie czepia się silnych ludzi" Charles Atlas
------------------------------
2 tygodnie ostrej diety - kwarantanna

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 105 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 967
Jogger kiedyś mówił (pisał) ze ta dieta sie nie nadaje dla wszystkich...
tylko nie pamietam przyczyny:P
ze jesli czujesz głód podczas tej diety to nuie jest dla Ciebie?
jakoś tak:]
ja w pierwszych dniach nie odczówałam głodu ani ciupenke po tyg. zaczeło dopiero doskwierać

pozdrawiam i nie zabij sie ta "siekierka"

Czy to ja?

Każdy dzień to walka
Ze sobą-Ciałem i umysłem
Wygram jak sie wyzwole z objęć
Które mnie tak mocno trzymają

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1129 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4101
poczekamy zobaczymy, łatwo sie niepoddam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 145 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 661
Hej, jestem po pierwszej wycieczce do Kopenhagi. Rezulataty ok. 4cm mniej w pasie, 3cm w biodrach i ogolnie duzo lepsze samopoczucie...po 2 dniach "rozpusty" wracam do rezimu. Mankamentem tej diety jest nie tyle monotonnosc (mozna sobie troche fantazjowac), ale brak cieplych posilkow. Przez ostanie 2 dni diety zamienialam jeden posilek na rosol z piersi (bez skory) z gotowanymi warzywami (bez ziemniakow), pilam goracy wywar i jadlam miesko, na mysl bowiem o zimnym jogurcie z lodowki chcilao mi sie plakac...ogolna zaleta tej diety jest detox, ta woda (2 litry dziennie) bardzo mi pomogla. Teraz na kolejne 2 tyg dokladam sniadanie (oczywiscie zostawiam czarna kawe): jogurt plus otreby i musli bez dodatkow, czasem jakas chuda zupka, raz na 2-3 dni jakas kasza czy ryz, ewentualnie kromka pumpernikla do lunchu. Mysle, ze suplementy bardzo pomagaja (kelp, wite, milorzab, glutamina).
Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!

AngieB

AngieB

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No angie:)
brawoooo brawoo:)
Shinobi trzymaj sie wiem ze ciezko ale zawsze masz wsparcie:]

noi za was obojga kciuki trzymam i powodzenia życze

Czy to ja?

Każdy dzień to walka
Ze sobą-Ciałem i umysłem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Mam pytanie
Vzy w 6 dzien diety, kiedy jest kurczak, to może to być kurczak z rożna bez skórki??? W sumie jest suchy nie??
I czy to niejest zbyt duze przegiecie , zjesc całego kurczaka na jeden posiłek, oczywiscie go zjem, no ale zastanawiam sie jak to wpłynie na diete, czy to poprostu niejest zbyt duzo w tej diecie??

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ok, jest 5 dzień i postanowiłem zrezygnować.

Już wyjasniam dlaczego.
Dotychczas podczas stosowania diety, niemal codziennie ok. 10 km przechodziłem, do tego wczoraj jeszcze basenik. Niby wszystko było narazie ok, pomijając to, że zbyt wielkich efektów niezauważyłem. Spodziewałem sie czegos więcej.
ALe głównym powodem jest to, że mój orgaznim poprostu dzisiaj niewytrzymał.
Robiąc aeroby w domu (jeżdząc na rowerze stacjionarnym), byłem w miare grubo ubrany, tzn diwe cienkie bluzeczki i bluza (na siłowni nierobiło to na mnie większego wrażenie), a tutaj po 1,5 h aerobów doszło do maksymalnego osłabienia organizmu, ochłodzenia, poprostu mój organizm tego niewytrzymał. Niemiałem siły nawet chodzić, że niewspomne o zrobieniu sobie jedzenia. Gdy wreszcie sie to udało, musiałem wpychac je w siebie na siłe, orgaznim zareagował na posiłek w ten sposób, że zbierało mi sie poprostu na wymioty. Na szczęście do tego niedoszło :).
Musiałem sie przespać, na nic innego poprostu niemiałem siły. Gdy wstałem nadal byłem mocno osłabiony, postanowiłem zjesc troche jabłek (5), na dostawe ww organizm zareagował w pozytywny sposób, tzn nadal jestem osłabiony, ale juz nie w ten sposób.
Po ww ostro napęczniał mi brzuch, ale uznaje to za naturalna reakcje organizmu.

Niema sensu ryzykować zdrowiem, nieoto tu chodzi, ale fakt jest jeden, gdyby nie dzisiejszy wypadek, z pewnościa bym wytrzymał do końca diety, bo juz sie poprostu przyzwyczaiłem.
No trudno, przeanalizuje dzisiaj moją wcześniejszą diete i zaczne ją stopniowo zmieniać, zmniejszając ilość ww, oraz co jest tu znaczące , będe spozywał 4 małe posiłki w ciągu dnia.

Umysł tym razem niewygrał nad ciałem.
Powodzenie tym, którzy zaczynają, trzymajcie sie, wierzcie ze wam sie uda (podstawa), lecz słuchajcie swojego orgaznimu i niedąrzcie za wszelką cenę. Bo naprawdę najważniejsze jest zdrowie. Wszystko można osiągnąć.

Ktos kiedys powiedział:
"Zwolnij, aby przyspieszyć"!!!
Ja napewno zwolnie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 6135 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30354
Jedną z zasadniczych cech tej diety jest podkręcanie tarczycy przez kawę na czczo. Jeśli kawa nie działała, same posiłki, choć w założeniu max termogeniczne, też się nie wyrobiły i aktywność tarczycy spadła (z niedostatku kalorii) zamiast wzrosnąć, stąd uczucie zimna. W przypadkach skutecznych efekt jest odwrotny: wzrost energii, poprawa samopoczucia, długie aeroby bez zmęczenia.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Rozumiem Ci eponiewaz ja tesh zrezygnowałam (mniej wiecej w tym samym czssie) z troche innuch pwodów ale wiem co to znaczy
nie ma sensu sie męczyć z czymś co nie przynosi Ci oczekiwanych rezultatów i tak osłabia organizm.
Może się mylę ale wydaje mi sie ze po prostu WW to miałes od pyty w swojej diecie
pozdrawiam no i niech Ci jak najlepiej pójdzie dalsza dietka
i of koz mam nadzieje ze wpadniesz do nas czasem:>

Czy to ja?

Każdy dzień to walka
Ze sobą-Ciałem i umysłem

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

SPALANIE TŁUSZCZÓW PODCZAS WYSIŁKU FIZYCZNEGO - artykuł

Następny temat

grube nogi