Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3552630

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3485 Napisanych postów 2042 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17927
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 247 Napisanych postów 100 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2152
Omlet z pomidorkami i papryką
Buła gruzińska
Krem z pomidorów, ryż, schab

5
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2454 Napisanych postów 2358 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 77166
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 10 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 378
georgu
witorrr98
georgu
Skyrnik




Zapodaj przepis do tego tego, jak pamiętasz, bo też chyba kiedyś taki robiłem, ale nie ze skyrer akurat :) Chętnie by się zjadło coś podobnego na ciepło, zwłaszcza teraz,jesienią :)


300 g Skyru naturalnego
40 g Budyń waniliowy
Słodzik
2 jaja

Mieszamy i pieczemy w 180* ok 30 min




Jak liczycie kcal i białko po upieczeniu, jak z opakowania produktów?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Ja liczę jak przed obróbką. A jak liczysz kurczaka? Przed czy po obróbce?
2

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
witorrr98 Doradca
Ekspert
Szacuny 525 Napisanych postów 1516 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 22239
Przed obróbką wszystko.
1

Siła ponad wszystko.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 10 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 378
Kurak gotowany jest równy temu przed przyrządzeniem. Pieczony i smażony liczę wg kalkulatorów w necie.


Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-17 16:54:18
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Tylko wiesz, że to właściwie jest nie policzalne? Przecież waga kurczaka po przyrządzeniu będzie się różnić. Bo ten sam kawałek mięsa możesz usmażyć/upiec, że będzie soczysty i jego waga przez obróbkę nie wiele się zmieni, a możesz wysuszyć na wiór i różnica w wadze będzie znacząca. Dalej idąc skąd wiesz ile białek ulegnie denaturacji?
Kolejna kwestia, to nie sądzę, że każdy kawałek piersi kurczaka ma dokładnie 21 g białka. Pewnie jeden będzie miał np. 19g, a drugi 23 g. Zmiennych jest tak wiele, że nasze liczenie kcal jest bardziej szacunkowe
U kulturystów na koniec redukcji dieta staje się bardzo powtarzalna/monotonna pod względem doboru produktów prawdopodobnie też z tego względu, że dzięki temu ogranicza się wpływ zmiennych na kaloryczność całości diety

Oczywiście tutaj wyraziłem swój własny tok rozumowania i nikt nie musi się ze mną zgadzać Być może się mylę, ale nie jestem żadnym dietetycznym guru, więc może ktoś wyprowadzi mnie z błędnego myślenia
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 10 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 378
Ale tu nie chodzi o 3 g białka w tą, czy w tamtą, tylko o różnicę kcal między filetem gotowanym, a smażonym - a różnica ta jest spora. I tak jak pisałem liczę na podstawie kalkulatorów w necie, czyli otrientacyjnie. Nic też nie stoi na przeszkodzenie, żeby po obróbce zważyć mięso.



Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-18 19:20:16

Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-18 19:20:42
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
na 99.9% do fileta smazone w tabelach kalorycznych został doliczony tłuszcz i stąd te różnice, bo osby opracowujące to np doliczają że na 100g fileta trzeba dać Xg tłuszczu na którym go zrobisz, jak sama nazwa wskazuje SMAŻONY
2

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jeżynowe brownie

Następny temat

[Ciacho] Zielony sernik z truskawkami i cytryną

Spalanie
Polecane artykuły