SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3291188

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3418 Napisanych postów 1921 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17389
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 247 Napisanych postów 100 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 2152
Omlet z pomidorkami i papryką
Buła gruzińska
Krem z pomidorów, ryż, schab

5
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2511 Napisanych postów 2358 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 77161
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 10 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 378
georgu
witorrr98
georgu
Skyrnik




Zapodaj przepis do tego tego, jak pamiętasz, bo też chyba kiedyś taki robiłem, ale nie ze skyrer akurat :) Chętnie by się zjadło coś podobnego na ciepło, zwłaszcza teraz,jesienią :)


300 g Skyru naturalnego
40 g Budyń waniliowy
Słodzik
2 jaja

Mieszamy i pieczemy w 180* ok 30 min




Jak liczycie kcal i białko po upieczeniu, jak z opakowania produktów?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Ja liczę jak przed obróbką. A jak liczysz kurczaka? Przed czy po obróbce?
2

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
witorrr98 Doradca
Ekspert
Szacuny 545 Napisanych postów 1471 Wiek 26 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 20870
Przed obróbką wszystko.
1

Siła ponad wszystko.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 10 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 378
Kurak gotowany jest równy temu przed przyrządzeniem. Pieczony i smażony liczę wg kalkulatorów w necie.


Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-17 16:54:18
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Tylko wiesz, że to właściwie jest nie policzalne? Przecież waga kurczaka po przyrządzeniu będzie się różnić. Bo ten sam kawałek mięsa możesz usmażyć/upiec, że będzie soczysty i jego waga przez obróbkę nie wiele się zmieni, a możesz wysuszyć na wiór i różnica w wadze będzie znacząca. Dalej idąc skąd wiesz ile białek ulegnie denaturacji?
Kolejna kwestia, to nie sądzę, że każdy kawałek piersi kurczaka ma dokładnie 21 g białka. Pewnie jeden będzie miał np. 19g, a drugi 23 g. Zmiennych jest tak wiele, że nasze liczenie kcal jest bardziej szacunkowe
U kulturystów na koniec redukcji dieta staje się bardzo powtarzalna/monotonna pod względem doboru produktów prawdopodobnie też z tego względu, że dzięki temu ogranicza się wpływ zmiennych na kaloryczność całości diety

Oczywiście tutaj wyraziłem swój własny tok rozumowania i nikt nie musi się ze mną zgadzać Być może się mylę, ale nie jestem żadnym dietetycznym guru, więc może ktoś wyprowadzi mnie z błędnego myślenia
2

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 10 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 378
Ale tu nie chodzi o 3 g białka w tą, czy w tamtą, tylko o różnicę kcal między filetem gotowanym, a smażonym - a różnica ta jest spora. I tak jak pisałem liczę na podstawie kalkulatorów w necie, czyli otrientacyjnie. Nic też nie stoi na przeszkodzenie, żeby po obróbce zważyć mięso.



Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-18 19:20:16

Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-18 19:20:42
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
na 99.9% do fileta smazone w tabelach kalorycznych został doliczony tłuszcz i stąd te różnice, bo osby opracowujące to np doliczają że na 100g fileta trzeba dać Xg tłuszczu na którym go zrobisz, jak sama nazwa wskazuje SMAŻONY
3

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jeżynowe brownie

Następny temat

[Ciacho] Zielony sernik z truskawkami i cytryną

WHEY premium