Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3552432

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Wszystko pyszne :)

Deser jabłkowo-pomarańczowy na spodzie jaglanym


Łosoś i brokuły :)


Curry kuskus z salami


Burger high protein




Zmieniony przez - crean w dniu 2016-04-15 22:17:29
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4877 Napisanych postów 21619 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 93517
Crean,poproszę przepis na ten deser

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3133 Napisanych postów 15808 Wiek 37 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 146709
Ciasto jaglane z jabłkami







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Malinowa
Crean,poproszę przepis na ten deser


Składniki:
- 500g pokrojonych w kostkę jabłek bez skóry
- 150g kaszy jaglanej
- 5 całych jaj
- ekstrakt/aromat z wanilii lub pomarańczowy lub jaki chcesz :)
- cynamon do jabłek lub nie / cynamon do posypania
- stevia do dosłodzenia lub inny słodzik

Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Obrane i pokrojone jabłka wrzucamy do garnka z małą ilością wody i gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie. Blendujemy je na gęstą masę i gotujemy kilka minut aby odparował nadmiar wody.
Do ugotowanej kaszy dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii, blendujemy całość na gładką masę i dosładzamy stevią według gustu.
Całość przelewamy do okrągłej formy posmarowanej małą ilością oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 10-15 minut aby wierzch placka się zarumienił. Następnie wyjmujemy ciasto z pierkarnika i wylewamy na wierzch masę z jabłek. Wstawiamy ponownie i pieczemy dodatkowe 15-20-25 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie do lodówki żeby ciasto się ścisnęło. Czas pieczenia rozbieżny bo zależy od piekarnika.





Zmieniony przez - crean w dniu 2016-04-15 23:23:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
RedAlert Moderator
Ekspert
Szacuny 791 Napisanych postów 3077 Wiek 52 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 123452
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 290 Wiek 40 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4931
kurczak od FOOD EMPERORA. Mało fit ale to był najlepszy kurczak jakiego w życiu jadłem.




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 341 Napisanych postów 9131 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 111433
Food Emperor to jest kozak

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Sernik waniliowo-kakaowy
Pyy-szny

2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 341 Napisanych postów 9131 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 111433
super ten sernik wygląda

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 36004 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 264000
Stek z rostbefu

Ryż risotto gotowany w pomidorowej passacie z suszonymi pomidorami, bazylia, pieprzem i czosnkeim

Papryka żółta

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jeżynowe brownie

Następny temat

[Ciacho] Zielony sernik z truskawkami i cytryną

Spalanie
Polecane artykuły