- 150g maki orkiszowej
-
200g maki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 jajka z wolnego wybiegu
- garść rodzynek
- 1/2 kostki stopionego masła lub 80g oleju kokosowego
- 1 opak. cukru waniliowego
- szczypta soli
- 150g brązowego cukru/cukru kokosowego
- 200ml mleka sojowego/owsianego lub normalnego
- prawdziwe masło orzechowe
- garść orzeszków ziemnych
Wszystkie składniki (oprócz masła orzechowego i orzeszków) mieszasz dokładnie. Ciasto powinno być gęste jak na pankejki. Następnie wylewasz do papilotek po płaskiej łyżce ciasta. Pózniej wykładasz łyżeczkę masła orzechowego i po kilka orzeszków i przykrywasz kolejną porcją ciasta. Powinno one wypełnić mniej więcej 3/4 papilotki. Na górę dajesz jeszcze po 1/2 łyżeczki masła orzechowego i pieczesz w 200C przez 15min aż super wyrosną i sie zarumienią
