SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

200

  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    A jak myślisz?? :)) To zapewne maliny. Tak - to na 200% są maliny :-))

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-03 14:09:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] Zmieniony przez - mamoooth w dniu 2015-03-17 17:07:57 można przepis prosić ?:-) Jasne, jest banalny. :-) Czubatą łyżkę żółtej pasty curry wrzucić do garnka, dodać jakieś 200-250 ml wody i tyle samo mleka kokosowego. Łyżkę sosu rybnego, łyżkę jasnego sojowego, zamieszać i poczekać aż się lekko zagotuje. Wrzucić krewetki, pogotować jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-17 23:33:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    koorasy ile tu g łososia jest? jakoś 200-220g ;-)

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-08 22:58:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] cebula i utarta marchew i cała reszta dopiero została wymieszana i do silikonowej keksówki. Ta porcja , którą zrobiłam, zdążyła mi się znudzić, zanim ją zjadłam Zapychacz dużej klasy. Spokojnie można dać przyprawy wg własnego gustu i poeksperymentować. 100 g- 200 kcal, B-12g, T-4g,W-30g. Zmieniony przez - Kociszcze w dniu 2011-09-19 18:02:41

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-19 18:01:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wyszedł kleisty - taki aż nóż brudzi przy krojeniu, ale pyszny. Zastanawiam się czy dałam za małą temperaturę czy za dużo wody. W jakiej temperaturze pieczecie swoje chlebki? Ja jechałam kwadrans w 220 st. i 45 minut w 200 st, wydawało mi się dużo... A wyrósł ładnie na stołku przy kaloryferze. Zmieniony przez - k_rol_k w dniu 2011-10-31 12:23:41

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-31 12:23:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja piekę w 200 stopniach 55min

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-31 13:20:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na zakwasie bo mam ograniczone zrodla ww... ale chleba mi sie chce... co myslicie o tym przepisie wprost od dukanowcow? Składniki: - 3 jajka - kostka chudego twarogu (200 gram) - 10 łyżek otrębów (6 owsianych i 4 pszennych) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany - szczypta pieprzu i soli (może [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-03 15:51:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z okazji, że "jesteś" spytam o czas pieczenia. Chodzi mi o to, że wcześniejsze chleby siedziały około 1,5 h (może stąd ta wysuszona skóra), ale chleb w środku był baaardzo mokry... Czy ja mam go nie sprawdzać niczym (patyczek) i piec 10-15 min - 260 stopni i 40-45 min - 200 stopni po czym wyciągać nie ważne co tam w środku się upiekło?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-20 13:20:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • średnio zjadasz bochenek na tydzień, na bochenek idzie w zależności od przepisu, 500-700 gr mąki, poza tym potrzebna Ci żytnia pełnoziarnista do odświeżania zakwasu około 150-200 do bochenka w zalezności od przepisu podsumuj :) nie zamawiaj zbyt dużych zapasów, maka pełnoziarnista ma krótki termin ważności, szybko się psuje, ja właśnie wyrzuciłam [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-23 16:42:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wziął się i rozpadł:) Chleb piekłam w ok. 200 st. C, przez ok. 50 min. Wyjęłam z pieca i chcąc sprawdzić jak wyszedł zabrałam się za wyciągnie chleba z keksówki. Mam piecyk gazowy, bez termoobiegu, nie do końca jeszcze go czuję, więc chleb przypalił się trochę od dołu. Mimo że wysmarowałam formę tłuszczem - nie odchodził. Chwyciłam zatem za [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-11 21:30:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mnie na początku też nie wychodził a teraz prawie każdy, oczywiście tfu tfu tfu. Piekę etapami, tzn najpierw 15 minut 250 stopni potem 30 minut 200 stopni i 25 180 i nie dlatego że mi sposób Ovei nie odpowiada, tylko po prostu jakoś bardziej mi się dymiło w domu. Także cierpliwości. A ja wkładałam i do rozgrzanego i do zimnego ale to z innych [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-24 13:40:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja piękę ~60 minut w 200* w termoobiegu chyba, że zaczyna mi się za bardzo przypiekać to zmniejszam temperaturę do 180*. Ciężko stwierdzić. Zależy od piekarnika ;-). Roksanna dobrze robi piekąc 'na raty'. Możesz się do tego zastosować. Ja piekę jutro, bo dzisiaj drugi dzień karmienia zakwasu. Rośnie jak szalony. Za drugim podejściem chleb będzie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-24 13:43:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] który może stać w lodówce nieruszany nawet 2 tygodnie. Jak znowu robię chleb, wyciągam to ciasto/zaczyn i mieszam składniki (mąka żytnia 3 części, pszenna 1 część - typ 2000 oczywiscie, siemię, słonecznik, sól, czasem suszone owoce). Odkładam tyle samo z gotowego ciasta i zostawiam w wyłożonej papierem blaszce do wyrośnięcia w ciepłym [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 09:07:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja bez termoobiegu robię w większej temperaturze - nie powiem jakiej bo nie wiem co oznaczają te kropki dokładnie ale ponad 200, moje ciasto zawsze jest ciężkie i klejące i wyszło mi wczoraj idealne, jak nie wyrośnietę to trzymałaś ciasto w foremkach kilka h żeby wyrosło przed włożeniem do piekarnika? jak miałam nowy zakwas też dużo nie urosło za [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-21 10:34:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pieczenia, chleby wymagają wysokiej temperatury, opadającej, czyli wkładasz do piekarnika 240 st na 10 minut, zmniejszasz do 220 na kolejne 20 minut i dopiekasz w 200 jeszcze z 20 minut żytni chleb powinien po upieczeniu leżeć z 24 godziny, zawinięty ( po ostudzeniu ) w ściereczkę - ja jakoś nie umiem go tak zostawić pachnącego i kroję [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-12 09:48:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://harmoniasmakow.pl/pl/sos-rybny-taotao-200-ml.html takiego czego szukaj :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-11 14:05:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ja mam pytanie z innej beczki. Ostatnio jadalm sporo boczku, i sie przerazilam, bo wedlug dziennika - raz boczek ma 25 g tlusczu a raz 47. I kalorycznie tez jest rocnica ca 200 kcal. Ja do dziennikow przyjelam boczek co ma 25 g tluzczu (nie zeby specjalnie :-D. No ale moze sie okzac, ze totalnie przegielam z tluszczem w misce. Wczoraj i dzis nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-15 16:59:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny może głupie pytanie, ale może ktoś mi podpowie. Jak robię dorsza na mleku, gdzie idzie 200 g mleka, z czego oczywiście wszystko się wylewa na końcu to mam jakoś liczyć to mleko? Obiad dla 2-ch osób będzie. Mam wpisać do miski 100 g mleka (co pewnie oznacza, że będę miała węgle, czy tam białko w misce z tego mleka, a tak naprawdę [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-21 20:35:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i na tym miał być koniec, ale ja musiałam wyjść do pracy i pieczę nad chlebem przejęła mama, która twierdzi, że mój piekarnik słabiej grzeje i podkręciła temperaturę na 200 stopni na kolejne 15 minut. Chleb jest przepyszny. Chętnie zjadłabym cały bochenek na raz :-) Tym razem miałam wariację z mąki z kasztanów jadalnych (250 g) i reszta z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 13:19:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] chlebek ponoć rośnie trochę dłużej, no ale mi np. ten pierwszy w ogóle prawie nie urósł %-) obecnie rośnie tak ok. 2h, czasem szybciej. Ja piekę tak: 230 stopni 10min, 200 następne 10 min i 180 do końca (ja trzymam w tej temp przez 40 min). Można też piec w jednej temp. przez cały czas. Dodatkowo jeszcze pryskam chleb wodą z wierzchu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:18:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)