Ja przepraszam, że lekko po bandzie i nieco na pograniczu regulaminu działu, ale uważam, że to też kwestia osobnicza i jednostkowa. Stwierdzam z doświadczenia, że na mnie (osobnika po otyłości olbrzymiej) węgle mają wyjątkowo zły wpływ. Przed wysuwaniem takiego typu wniosków należałoby odpowiedzieć sobie, z czego owa otyłość wynikała? Czy czasem [...]
[...] zaniżyło ciężary treningowe do ok.130kg to za to masa prostowników lepsza niż była. No pas można by znacznie wyciąć bo prawie 90cm przy 85kg to zdecydowanie za dużo, ale to kwestia braku idealnej diety. Ale to się naprawi jak tylko będzie można. Pozwoliłem sobie opisać po krótce wcześniejsze zmagania bo ludziom potrzebującym treningu a [...]
Hubert81 wątpie w ten poziom estogenów, (przynajmniej mam taka nadzieje) wydaje mi sie ze to kwestia struktury szkieletu. (zarost spoko jak na 18 latka, nie jest to grzywa ale jak najbardziej w normie, nawet przy bf wiecej niz srednim ZERO lipo/gineko mastii i rowniez zero otłuszczenia klatki, libido potężne :)) natomisat odnosnie rpzysiadow to [...]
[...] długie ręce i przydałoby się poprawić nieco ruchomość w stawie. Czy jakieś specjalne ćwiczenie polecacie by załątwić sprawę, czy barki i nadgarstki przyzwyczają się po pewnym czasie ? Nagraj film-podejrzewam że retrakcja łopatek zawodzi.Stąd te bóle. Co do nadgarstków-może robisz za dużą " łychę" ? Choć to może być kwestia słabego rozciągnięcia.
[...] Tak naprawdę to sporo zależy od budowy konkretnej osoby. Natomiast na płaskiej najbezpieczniej jest opuszczać do dolnych okolic klatki piersiowej. tu jeszcze dochodzi kwestia mostkowania lub nie - i wpływu ułożenia ciała na tor ruchu sztangi. Na skosie natomiast najskuteczniejsza kulturystycznie jest gilotyna, ale dla niektórych osób jest [...]
[...] B43 T12 W16 5.łosoś 200gr! kalafior 300gr pomidor 170gr 491 B48 T28 W20 5.twaróg 100gr fasolka 300gr oliwki 40gr 210 B26 T6 W6 Przez te złe rozplanowanie(a nie jest to łatwe, ale kwestia wprawy) zostało mi mało na kolację. Dla mnie to dobrze, bo już nie mogę. Już strasznie rozepchałam sobie żołądek.Mam nadzieję, że się te moje męczarnie opłacą.
A wiesz ja sie zaczynam zastanawiać czy jakiegoś specjalnego wątku w tym temacie nie zalozyc wiesz z tymi wskazówkami, to kwestia względna, można podciągając wszystkich pod linijkę, ale wiesz to sie nie da chociazby ze wzgledu na stopien wytrenowania. Klasycznym sposobem na podniesienie metabolizmu jest po prostu podnoszenie kalorii np. 100kcal [...]
Pamiętaj Twoja dieta i powrót do zdrowia to tylko kwestia czasu Musisz zawziecie dazyc do poprawy swojego zycia,a wszystko sie zmieni i wszystko będzie dobrze,ale uwierz w to . Odganiaj zle mysli,choc wiem ,ze to moze byc trudne. Sprobuj zajac sie tym co sprawialo Ci kiedys radosc,bo pewnie w tym momencie ciezko bedzie Ci to znaleźć,wiem po sobie [...]
[...] orkisz typ 2000. Myślę nad robieniem z nich naleśników. Jak miałby się ich IG w porównaniu do ryżu białego i brązowego? Aha, natknąłem się na jakimś serwisie dietetycznym na mąkę z ciecierzycy, ponoć IG 35. Do ilu, po obróbce termicznej, mógłby skoczyć? Tak piszę, czytam i właściwie kwestia, który wariant ma najniższe IG Z góry dzięki panowie
GhostRecon magnez wspomaga przyswajanie wapnia przez tkankę kostną także takie połączenie jest ok. Co do samej ilości wapnia nie wiem jakie Twój organizm ma zapotrzebowanie, ale oczywiście to aby nie przedawkować jest ważną kwestią i należy na to zwrócić uwagę przy ustalaniu dawkowania.
Znaczy, skórę wywalać? Też mi się tak wydawało, ale wolałem spytać. Chyba, że nie ryzykowałbyś codziennej konsumpcji...? Chociaż kwestia "hodowlany" też ciekawa, bo na opakowaniu jak byk stoi "dziki łosoś", więc sam już nie wiem ;P
Testudos spoko jeśli masz możliwośc jedz łososia ale wymienialbym na śledzie, szprotki one kumulują najmniejsze ilości szkodliwych dla zdrowia zwiazków. Także jeśli bedziesz zamieniał śmialo możesz zjesc tej skóry łosoś w sumie też należy do tej grupy wiec kwestia zaufania. Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2011-05-10 22:39:23
Tak zgadza się dłuższe gotowanie może zmieniać formę. Kwestia tylko jak długie i jak szybko. Polecam więc parzenie kilka min i potem spokojne mielenie.
a kwestia przetrenowania ? moge trenować normalnie na maxa czy troche lżej? oraz czy na takiej budowie jak jem np posiłek w środku pracy to daje normalny czy raczej bez tluszczy? bo to taka pora jakbym skonczył aeroby i za 10 min znow mialbym je kontynowac... Zmieniony przez - mks123 w dniu 2011-06-10 16:21:48
ja bym powiedzial, ze kwestia przetrenowania glownie zwiazana jest z nadkompensacja jednostek treningowych w danym okresie, a dokladniej ich intensywnoscia, co z kolei powoduje obciazenie centralnego ukladu nerwowego. potem doszukiwalbym sie bledow regeneracyjnych w czego sklad wlaczyc mozna m.in. zla diete, w tym bilans kcal. jezeli sie odczuwa [...]
s.m.p.a. zastanawia mnie jedna kwestia , jem dziennie 500 gram piersi z kurczaka , jak by się to miało do kupowania kilograma kurczaka i spożywaniu z niego piersi , udek , skrzydełek jako źródeł białka ? Wychodziło by około 800 gram bez skóry tak średnio licząc .
No tak ale jak wiesz kwestią wyboru jest też niestety cena . Wołowina nie jest taka tania jak nam wiadomo . Wieprzowina bez kości w sumie wychodzi przystępnie . Szczególnie jeśli się je po około 500 gram dziennie danego mięsa co jest dla mnie bazą startowa którą będę zwiększał na pewno . Już na dietę leci 700 złoty miesięcznie a jak wiadomo nie [...]