Na poczatek wstep wizualny jesli ktos zapomnial o miesniach plecow... MOJE PLECKI BARDZO RZADKO CWICZONE SZEROKIMI CHWYTAMI. Podciaganie na drazku jest jednym z najbardziej popularnych cwiczen. Wersja sciagania w dol jest stosowana kiedy z jakichkolwiek przyczyn podciaganie jest zbyt trudne. Ciekawe jest zjawisko ze na poczatku kariery [...]
http://www.tatame.com/imagensup/5376/1248101186.g.jpg http://www.fight24.pl/trening-pod-sporty-walki-kompendium/ =========================================== UWAGA !!! OD WRZEŚNIA 2009 - NOWA WERSJA ARTYKUŁU O TRENINGU POD SPORTY WALKI - DOSTĘPNA NA BODY-FACTORY W TYM DUŻO O TRENINGU WG METODOLOGII CROSSFIT !!!! [...]
[...] realiów poza przemocą i rywalizacją, który jest lepszym cwaniakiem, a ich młodsi koledzy z upodobaniem kopiują od nich wzorce behawioralne i noszą bluzy JP nieświadomi dlaczego je noszą. Obawiają się, że utracą akceptację i uznanie ze strony "ziomali". Boją się wykluczenia z "paczki". Będą więc zamiast głupich rodziców czerpać wzorce i [...]
[...] zaliczana jest do warzyw o dużej wartości odżywczej. Kukurydza ma około 20 g cukrowców, dużo potasu, magnezu , fosforu, cenne białko. Maliny- dość trudne jest ustalenie, dlaczego są takie dobre i wartościowe. Wiadomo, że cukru zawierają od 6 do 9%, głównie glukozy i fruktozy, trochę kwasu jabłkowego i cytrynowego oraz salicylowego, a [...]
[...] Pole pow. pod krzywa sugeruje że balans azotowy po 3h wynosil: -mleko 53 887mmol N/100 mL -soja 19 485mmol N/100 mL mleko okazało sie lepszym wyjsciem niz bialko sojowe! dlaczego? miedzy innymi poprzez wieksza dezaktywacje aminokwasow ktore sa zawarte w soi, soja zwiera mniej bcaa niz mleko mniej pobudzaja synteze bialka niz bialko pochodzace [...]
Nokaut przychodzi sam Janusz Pindera 29-04-2009 Ukraiński mistrz świata wagi ciężkiej w boksie o dziecięcych latach, polityce, o Polsce oraz o tym, dlaczego nigdy nie będzie walczył z młodszym bratem Władymirem źródło: AFP Witalij Kliczko. Urodzony 19 lipca 1971 r. w Biełowodsku (Kirgistan). 202 cm, 112 kg. Żonaty, troje dzieci. Rz: Pamięta [...]
Testosteron Testosteron - najczęściej używany środek dopingujący w kulturystyce i sportach siłowych. Ale dlaczego właśnie on, jak działa, co można się po nim spodziewać, kto powinien go unikać, a komu można polecić? Czy naprawdę warto po niego sięgać i jakimi konsekwencjami grozi jego przedawkowanie...? Około dziesiątego roku życia w organizmie [...]
[...] i oczywiście były to często bardzo dobre i merytoryczne artykuły. Jest jednak parę rzeczy godnych przypomnienia albo nawet przedstawienia po raz pierwszy. Po pierwsze – dlaczego w ogóle warto ćwiczyć chwyt: Każdy chyba wie, że mocniejszy chwyt często bywa najsłabszym ogniwem czy to w podciąganiu, czy w martwym ciągu, albo w wiosłach. [...]
Kilka slow dotyczacych podstawowych srodkow najczesciej pomijanych przez swiezo upieczonych amatorow koksu (bo to za trudne i niepotrzebne)... Typowe podejscie prowadzace do pisania artow na internetowych forach o tresci „chlopaki pomozcie bo mam gino/ nie staje mi/ zniknely mi jajka" i takich tam. Jesli nie obchodzi Cie to i masz w dupie bo i tak [...]
[...] WYTRZYMAŁOŚCIOWO-SIŁOWYCH. *** No-Boostery są w tej chwili jednymi z najpopularniejszych suplementów stosowanych przez sportowców. Czym właściwie są? Jak działają i dlaczego tak chętnie korzystają z nich sportowcy, a nawet zwykli ludzie? Na te pytania postaram się w zrozumiały sposób odpowiedzieć. 1. CZYM WŁAŚCIWIE JEST „NO"? Jest to [...]
[...] czasu, kiedy zacząłem przeglądać więcej badań na temat insuliny doszło do mnie, że po prostu cały czas się co do niej myliłem" - James Krieger Teraz możesz się zastanawiać dlaczego przetworzone węglowodany mogą stanowić problem. Wiele osób myśli, że to poprzez nagły wzrost poziomu insuliny. Jednak wiemy już, że to nie insulina jest problemem, [...]
Może komuś sie przyda : Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
KONIECZNIE przeczytajcie całość ! Ja sam nie wiem co o tym myśleć. Zmienia on całkiem moje spostrzeżenia na temat kulturystyki. Zobaczcie sami. Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest [...]
[...] fizycznym potrzebują znacznie większych ilości białka, energii jak i witamin i minerałów. Ale skoro spożywamy Np. dwukrotnie więcej kalorii niż nasz niećwiczący kolega, to, dlaczego chcemy spożywać pięć razy tyle witamin antyoksydacyjnych, wapnia czy magnezu? Skoro spożywamy dwa może dwa i pól razy tyle białka, co on to, czemu fundujemy naszemu [...]
[...] stylu: „ synku, córeczko, zjadaj wszystko, bo się ciocia pogniewa, to nieładnie jest zostawiać, wszyscy pomyślą, że ci nie smakowało?" Lub tez podczas codziennego obiadu:, „ dlaczego nie zjadłeś wszystkiego? Czy nie smakuje ci to, co zrobiłam na obiad?". Nabyty w dzieciństwie nawyk zjadania nałożonych na talerz całych porcji, wielu z nas posiada [...]
Witam, sporo już na tym forum się dysutowało na ten temat...i postaram się przedstawić tutaj FAQ'u a co do linków na temat dyskusji o tym... to do wyszukiwarki zapraszam Cukier i słodziki 1 Co to jest słodycz? 2 Jaka jest różnica pomiędzy sacharozą, dekstrozą, cukrem i sacharozą? 3 Jaka jest różnica między cukrem z buraków cukrowych i trzciny [...]
Znalazłem fajny wywiad z Mariuszem na onecie, wart przeczytania. Pozdrawiam Wojciech Harpula: Spędził Pan 19 miesięcy za kratkami. Ciężko było? Mariusz Pudzianowski: Ktoś, kto nie siedział, nigdy nie zrozumie jak tam jest. To zupełnie inny świat. Rządzi się swoimi prawami. Siłą nic tam nie zwojujesz. Trzeba wiedzieć, jak zachować się w pewnych [...]
[...] produkty które teoretycznie nie powinny budzić skrajnych emocji bo są produktami ‘neutralnymi’. Teoretycznie tylko,niestety. Sam wielokrotnie czytałem czy odpowiadałem dlaczego frytki, czy że wieprzowina też nie koniecznie. Już dawno zatarła się granica co jest ‘czystym jedzeniem’, a co jest uważane jako ‘oszukany posiłek’. Należy dodać o [...]
http://imageshack.com/a/img536/4727/45ad1d.png Tłuszcze - ze względu na budowę chemiczną - możemy podzielić na kwasy nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone. Głównymi składnikami tłuszczów jadalnych są trójglicerydy - czyli estry zbudowane z 3 cząsteczek kwasów tłuszczowych i l cząsteczka glicerolu. Z l grama tłuszczu ustrój uzyskuje około 9 [...]
Poniżej przedstawiam własne tłumaczenie artykułu, który pojawił się w serwisie t-nation.com, autorstwa Alwyn’a Cosgrove’a. http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_bodybuilding/the_last_10_pounds Wszelkie moje komentarze i ingerencje w tekst oryginalny są zaznaczone między ukośnikami i/lub zaznaczone kursywą. [...]