Dlaczego miliarderzy uprawiają Tai Chi? http://taichi.edu.pl/dlaczego-miliarderzy-uprawiaja-tai-chi/ Zmieniony przez - dacheng w dniu 2019-07-25 01:44:31
[...] "Nadszedł czas zastoju siłowo-masowego" tzn.? czy wiesz w ogole,o czym mowa? przeciez jeszcze nawet z miejsca nie ruszyles. dlaczego przysiad tak cienko? we wszystkich cwiczeniach bazowych wykonujesz TAKA SAMA ILOSC SERII,wiec nie wiem dlaczego u ciebie jest inaczej? przyloz sie do zarcia i zadbaj [...]
[...] arbuzy, gruszki. Kiedy takie jedzenie będzie wam coraz bardziej smakować, zaczniecie wracać do zdrowia. Czy istnieje dieta cud? Lepiej być szczupłym niż otyłym. Tylko dlaczego droga do tego jest tak trudna i rzadko skuteczna. Odmawiamy sobie posiłków i przyjemności, zrzucamy po parę kilo, jesteśmy wciąż głodni i ze złości zaczynamy znowu [...]
Różnice miedzy naturalnym i syntetycznym owoce i warzywa przeciw syntetykom Owce i warzywa dostarczają stadników odżywczych, które wpływają na zmniejszenie ryzyka zachorowań i codziennie uzupełniają niezbędne organizmowi witaminy, minerały i kalorie. Znana jest budowa niektórych stadników wchodzących w skład warzyw i owoców, więc [...]
[...] że długie karmienie piersią również wpływa na wzrost inteligencji dziecka oraz jego prawidłowy rozwój emocjonalny. Posiadając wiedzę o Omega-3 możemy łatwo wytłumaczyć dlaczego. Inne korzyści, jakie płyną dla karmionego piersią noworodka i niemowlaka to zmniejszenie ryzyka alergii. & Lignany stanowią składnik ścian komórkowych i są [...]
Jak prawidłowo łączyć posiłki Jeść smacznie, niskokalorycznie i zdrowo. Tak każdy by chciał. Niestety czasami to, co apetycznie wygląda na talerzu i, na dodatek, jest dietetyczne, nie zawsze bywa dobrym połączeniem dla naszego organizmu. Dlaczego tak się dzieje? Sekret tkwi w składnikach odżywczych zawartych w pożywieniu. PRAWIDŁOWE POŁĄCZENIA [...]
[...] czy kasza no i oczywiście warzywa). Aby poprzeć moją teorię posłużę się materiałami, które ukazały się w jednym z dawnych wydań Flexa. One lepiej niż moje opisy powiedzą wam dlaczego zaraz po treningu powinno się spożyć węglowodany proste. Dr. Charles B. Hensey – „po treningu powinno się jeść węglowodany proste z kilku [...]
Napoje dla aktywnych - lepsze od wody Wypocenie już tylko 1 litra może zaburzyć pracę twojego organizmu. Dlatego podczas wysiłku należy pić izotoniki. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego na siłowni jesteś szczególnie poddatny na odwodnienie. Dlaczego? Jak wiadomo, człowiek składa się z ciała, duszy i dokumentów. Na duszę i dokumenty [...]
[...] że odziedziczyliśmy go po naszych przodkach, którzy po słodkim smaku nieznanych owoców rozpoznawali, że nie są one trujące i nadają się do jedzenia. Te hipotezy wyjaśniają, dlaczego tak ciągnie nas do słodyczy, jednak nie usprawiedliwiają ich nadużywania. Trzeba bowiem pamiętać, że objadanie się słodyczami może być szkodliwe. Słodycze są bardzo [...]
Zioła odchudzają Naturalnym bodźcem skłaniającym człowieka do jedzenia jest uczu-cie głodu. W mózgu, w podwzgórzu znajduje się prawdopodobnie ośrodek kontroli apetytu. Organizm większość pożywienia przeznacza na wytworzenie energii potrzebnej do procesów życiowych. Gdy w organizmie pokarmu jest za dużo, magazynuje on rezerwy. A naj-trwalej [...]
a to dlatych co chca ograniczyć Otyłość a spożycie tłuszczu artykuł dr. n. med. Magdaleny Białkowskiej Ujemne skutki nadmiernego spożycia tłuszczu to przede wszystkim otyłość i choroby metaboliczne. Dodatkowo nadmiar spożywanego tłuszczu może powodować miażdżycę, gdyż jest ona źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu. Mieżdżycę [...]
[...] naukowcy rozpoznali u fląder białko przeciwdziałające zamarzaniu (AFP typu 1). Chroni ono rybę przed działaniem temperatury do minus 1,5 st. C. Nie umieli jednak wyjaśnić, dlaczego P. americanus potrafi przeżyć w wodzie o temperaturze jeszcze niższej - w temperaturze zamarzania słonej wody (minus 1,9 st. C.). Zagadkę tę wyjaśnili naukowcy z [...]
[...] pracy, ich wyniki potwierdzają wcześniejsze spekulacje, że insulina może być jednym z głównych "graczy" w procesach starzenia. Pozwalają też lepiej zrozumieć dlaczego niskokaloryczna dieta, która sprzyja redukcji poziomu insuliny w organizmie, ma pozytywny wpływ na długość życia u myszy i innych zwierząt. Zespół z Uniwersytetu [...]
[...] procesy spalania tłuszczu w organizmie oraz zapobiega powstawaniu nowych komórek tkanki tłuszczowej. Naukowcy uważają, że ich najnowsze odkrycie może też tłumaczyć, dlaczego picie umiarkowanych ilości czerwonego wina ma pozytywny wpływ na serce. Najnowsze badania zostały przeprowadzone na myszach. W najbliższym czasie naukowcy będą [...]
[...] które mogą uszkadzać komórki nabłonka, wywoływać stany zapalne skóry i w ten sposób sprzyjać trądzikowi. Jak komentują autorzy, ich praca pozwoli lepiej zrozumieć, dlaczego P. acnes to tak powszechny mieszkaniec ludzkiej skóry. Jak sądzą naukowcy, dzieje się tak dlatego, że bakteria ta posiada geny, umożliwiające jej życie w zmiennych [...]
Nadeszło lato. Otwierasz szafę i z przykrością stwierdzasz, że Twoje ubrania skurczyły się o kilka numerów. Pierwsza myśl jaka przychodzi Ci do głowy to – muszę stracić 10 kg w tydzień. Ale czy to w ogóle możliwe? Istnieje mnóstwo diet, które obiecują Ci duży ubytek masy ciała w krótkim przedziale czasu. Mimo tego, że można szybko [...]
Nadeszło lato. Otwierasz szafę i z przykrością stwierdzasz, że Twoje ubrania skurczyły się o kilka numerów. Pierwsza myśl jaka przychodzi Ci do głowy to – muszę stracić 10 kg w tydzień. Ale czy to w ogóle możliwe? Istnieje mnóstwo diet, które obiecują Ci duży ubytek masy ciała w krótkim przedziale czasu. Mimo tego, że można szybko [...]
Genetyczne uwarunkowania Ponad 60% Polaków ma nadwagę - dlaczego większość społeczeństwa ma skłonności do tycia? Badania dowiodły, że w pewnych przypadkach otyłość jest spowodowana zmianami patologicznym w obrębie jednego genu. Wówczas otyłość znacznego stopnia rozwija się we wczesnym dzieciństwie i dotyczy członków określonej rodziny. Są to [...]