[...] zapomnieć- początek studiów raczej nie służył rozwojowi muskulatury ;) Całę szczęście ten sam kierunek studiów bardzo dużo później ułatwił. Oczywiście, że będziesz w stanie osiągnąć to co ja. A dlaczego nie? Wszystko przed Tobą. Życzę powodzenia. CHoć na początku staraj się te wtopić w życie studenckie- to wspomnienia na całe życie :) POzdrawiam
[...] czy to prawda? 3. Jak w takim razie ma się to do upałów, gdzie temperatura otoczenia ekstremalnie rośnie - jak zachowuje się metabolizm wtedy? Rośnie czy maleje? I dlaczego człowiekowi wtedy wszystko ciężko jest robić? Kolejnym czynnikiem jest klimat, temperatura otoczenia – organizm przyzwyczajony do funkcjonowania w optymalnej dla [...]
[...] czy to prawda? 3. Jak w takim razie ma się to do upałów, gdzie temperatura otoczenia ekstremalnie rośnie - jak zachowuje się metabolizm wtedy? Rośnie czy maleje? I dlaczego człowiekowi wtedy wszystko ciężko jest robić? Kolejnym czynnikiem jest klimat, temperatura otoczenia – organizm przyzwyczajony do funkcjonowania w optymalnej dla [...]
Witam Panie Piotrze Czytając aktualny numer Perfect Body natknąłem się na Pana artykuł na stronie 84-87. Pod koniec artykułu zadał Pan pytanie konkursowe - dlaczego ważna jest suplementacja w okresie wysiłku fosforanami? Moim zdaniem poprawną odpowiedzią jest, że podczas intensywnego treningu powstaje w organizmie kwas mlekowy, którego wysokie [...]
tomik2: W Twoim pytaniu jest wiele nieścisłości, abym mógł Ci kompetentnie na nie odpowiedzieć. Czynię pewne założenia i wyjaśniam co następuje: potreningowe spożywanie białek i węglowodanów ma ogromne znaczenie, dla postępów treningowych, tak samo na poziomie zawodowym jak i amatorskim. 1. odpowiedź zatem masz. Pytanie teraz czy szejk czy [...]
[...] przodu i bijącego w półdystansie oraz tzw. cepiarzy jak Foreman, Liston, czy Dempsey (slugger). Według Ciebie nigdy slugger nie pokonał outside fightera? Proszę napisz także dlaczego nie wymieniłes takiej kategorii jak technik - puncher? Przecież to jest także jakiś styl poza uniwersalnym hybrydowym jak choćby styl Roya Jonsa. Widzę, że według [...]
Właśnie i w tym tkwi sendno - dlaczego Alego uznaje się, za jednego z najlepszych, jeżeli nie najlepszego boksera wszechczasów? Przecież tak naprawdę jego walka z Foremanen to takie walenie i klinczowanie bez sensu. Jedna z najbszydszych walk jakie oglądałem. W czym był Ali super - w tym jak pokonywał przeciwników, których wedle znawców nie [...]
[...] i jakie foty. Ciągle mam ten je*** twaróg w rozpisce. Kombinowałem w niedzielę mięsny zamiennik, ale z***a**em wykonanie. Jak mi się uda przy następnej próbie, to objaśnię dlaczego czasem nie mogę sobie zjeść kuraka z pojemnika i tak kombinuję. Co do nabiału – kwestią czasu jest jest jego całkowita eliminacja z diety, bądź [...]
[...] to faktycznie trochę czułem się wypompowany, ale już to 10 kg jest znacząco odczuwalne. Okno żywieniowe 8 godzin Dziś z rana męczyło mnie ssanie. Nie wiem do końca dlaczego. Zazwyczaj nie mam z tym problemów. Odkąd chodzę rano na siłownię to już całkiem głodny z rana nie chodzę. Wysiłek jakoś ze mnie to wyciąga. Pewnie dlatego, że dziś [...]
kru_chy, zaglądnęłam do Ciebie i widzę jakieś masochistyczne postanowienia :D. Dlaczego chcesz rezygnować z musztardy? Wystarczy wybrać taką, która ma mało kcal/ww i jest bez konserwantów, a tylko z octem... Poza tym to zdrowa przyprawa, poprawia trawienie i ma właściwości lecznicze. Jak zaczniesz jeść o 180 st. inaczej, niż lubisz, to będzie Ci [...]
[...] jak organizm zareaguje. Dociskanie śruby , kiedy już są jakieś oznaki przemęczenia materiału , to raczej kiepski pomysł. Ale to tylko moje zdanie. Nie bardzo rozumiem, dlaczego oddech na tydzień czy dwa jest złym pomysłem? Można przynajmniej przekonać się, czy samopoczucie ulegnie poprawie i zdecydować, co dalej... może odpocząć jeszcze [...]
Ostatecznie przerwa nieco się przeciagneła. Jest to efekt kilku spraw i pewnie mógłbym postawić tu 100 argumentów dlaczego. Najważniejszym jest chyba jednak słabość... Jednak łatwiej jest jeść na co ma się ochotę itd. Ostatni tydzień raczej nie mogę zaliczyć do udanych. Wizyty w mc nie były wyjątkiem. Alkohol i przekąski też mi towarzyszyły. No, [...]
Już się poprawiam. Nie wiem dlaczego, ale akurat to wyciskanie hantli idzie mi dobrze, bez żadnych oszukanych powtórzeń. Jednak na ławce ciężko mi się progresuje. TRENING NR 1: Plecy: Wiosłowanie 5x8 25kg Podciąganie nachwytem 3x4 Klatka: Ławka płaska: Rozgrzewka(10x20kg 5x40kg 2x60kg) 70kg-2x,60kg-5x 50kg-5x, 40kg- 5x Wyciskanie hantli na ławce [...]
Dzień 7 DT Spompowałem plecki sobie. Trochę na drążku pomęczyłem się z fazą negatywną, bo podciąganie nachwytem to u mnie najsłabsza strona ze wszystkich ćwiczeń chyba :-/ Poza tym czułem dobrą moc przy MC i poszło mi o wiele łatwiej niż tydzień temu... tak jakbym progres duży poczuł i w sumie mogłem wziąć większy ciężar na ostatnią serię :-)) [...]
1:03 :) Poza tym jeśli carbo to sam cukier i żelki to sam cukier, to dlaczego twierdzisz że żelki to zło a carbo nie? http://youtu.be/pr-jMjVB40A?t=1m3s Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-06-18 09:51:43
Dzień 23 DT Bareczki zrobione, więc jest siła! Jutro zaplanowałem sobie cheat-daya, dlatego dzisiaj wleciało o wiele, wiele, wiele, wiele mniej węglowodanów i wcale nie czuję się jakoś gorzej. Jutro i tak uzupełnię to, czego dzisiaj nie zjadłem. %-) Plan jest taki, że to będzie raczej cheat fast-foodowy, a nie kilogramy czekolady i ciastek, bo to [...]
Genialna forma i jak widać spore szanse na świetlaną przyszłość w tym sporcie:) Mam 3 szybkie pytania -dlaczego produkty mierzysz na zasadzie "150g produktu białkowego" zamiast liczyć same makroskładniki?Wydaje się to mało praktyczne -napisałeś że tuż przed zawodami ketoza- jak udało Ci się ją osiągnąć w tak krótkim czasie i przy takiej ilości [...]
Genialna forma i jak widać spore szanse na świetlaną przyszłość w tym sporcie:) Mam 3 szybkie pytania -dlaczego produkty mierzysz na zasadzie "150g produktu białkowego" zamiast liczyć same makroskładniki?Wydaje się to mało praktyczne -napisałeś że tuż przed zawodami ketoza- jak udało Ci się ją osiągnąć w tak krótkim czasie i przy takiej ilości [...]