[...] 25g oleju kokosowego 20g masła "twardego" 90g WPC o smaku kokosowym 80g mąki kokosowej olejek waniliowy słodzik BTW (kcal): 195/90/50 (+40g błonnika) (1900) Zastanawia mnie kwestia błonnika, prawie połowa tej mąki kokosowej to błonnik. Nie wiem jak ma się to do zapotrzebowania energetycznego, odliczyć to czy nie? TRENING: (wczorajszy) [...]
[...] do lekarza ortopedy albo sportowego ktoś musi cię zbadac i postawić diagnozę (trzeba wiedzieć gdzie leży problem - łąkotki , więzadła , powierzchnie stawowe) czy jest to kwestia urazu ,zwyrodnienia a moze inna ... nalezy wykonać bad dodatkowe jak USG , RTG ewentualnie artroskopię możliwe ze kolano będzie trzeba zoperować - można to zrobić [...]
Co to znaczy, że gość jest MISTRZEM kungfu (bo chyba nie to, że po np. 10 latach treningu dochrapał sie czarnego pasa na płatnych egzaminach) ? W walce decydują indywidualne cechy psychofizyczne zawodnika. Styl walki jest istotny, ale ma znaczenie drugorzędne. Są po prostu zawodnicy, którzy pokonują przeciwników, a jaki styl stosują jest kwestią [...]
kwestia nauczenia dzieci...dziewczyny też pisały,że dzieciaki wyjadają im tuńczyka itd. szkoda,że mnie tak nie karmili nie miałabym teraz takiego ciągu do słodyczy dobra już nie spamuję,bo Malinka nie odnajdzie się w swoim dzienniku
Jak wyglada na dzień dzisiejszy kwestia tłuszczy? Kiedyś były szkodliwe, dziś większość jest ok. Ja jak ognia unikam margaryny do smarowania i tej do pieczenia, czipów, ciastek, ...ale inne tłuszcze od jakiegoś czasu dodaje do diety. Teraz jest ich 150g. Źrodła to oliwa z oliwek ok. 50g, mozarella, boczek, jajka- ok. 6 dziennie, orzechy włoskie - [...]
Jak najbardziej mogą być to płatki zbożowe jako źródło węglowodanów. To czemu każdy tylko ryz i ryz... Podobno kwestia IG, ale to chyba trochę wyolbrzymione? Skoro jest to jednocześnie mój ostatni posiłek tego dnia to chyba bedzie ok :)
Witam;) Mam takie pytanko do was, mianowicie nie wiem czym to moze byc spowodowane lecz spadl mi cholernie apetyt nie wiem czy to kwestia zakwaszenia organizmu czy czegos innego, obnizylem porcje bialka w calym dniu oraz wrzucilem dodatkowe cardio krotsze lecz bardziej intensywne lecz dalej bez zmian? czy moze macie jakis sposob na odkwaszenie [...]
A kto ci powiedział ze nie mam diety jakoś nie jestem przekonany do odstawienia aero po treningu bo bez tego mnie przylewa :) To prędzej kwestia diety, a nie braku Aerobów. Poza tym aeroby możesz robić w dni bez treningu siłowego.
[...] 20:55:43 Zmieniony przez - DeeJay90 w dniu 2014-08-04 21:02:21 Tak można robić jajecznice z całych jaj, a z ilu to od ciebie zależy. Nie polecam używać margaryny, jak już to na maśle klarowanym/smalcu/olejach o wysokiej temperaturze dymienia. Cukru staraj się unikać, a z warzywami to już kwestia indywidualna. Banany rano lub po treningu.
[...] Zmieniony przez - mizeriowy w dniu 2014-08-19 18:15:52 Ja osobiście na masie nie przejmuje się warzywami i wliczam jedynie ziemniaki jak jem w większej porcji (np. 400g) a takie mieszanki to już kwestia tylko czy ci sie chce, ale odradziłbym ci używania vegety bo się nie dziwie że świetne i smaczne jak tam glutaminianu sodu dosypałeś ;)
wszystko jest kwestią ilość i regularności. "Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną " Paracelsus
Jestem na masie. Kilka dni temu przeszedlem z diety niskotluszczowej na niskoweglowodanowo nie dodajac przy tym kalorii. Caly czas praktycznie jestem glodny i brzuch mi strasznie wypycha. Czy to kwestia zbyt niskiej podazy kalorii czy po prostu moj organizm musi sie nauczyc czerpac energie z tluszczow i problemy mina?
[...] dni temu przeszedlem z diety niskotluszczowej na niskoweglowodanowo nie dodajac przy tym kalorii. Caly czas praktycznie jestem glodny i brzuch mi strasznie wypycha. Czy to kwestia zbyt niskiej podazy kalorii czy po prostu moj organizm musi sie nauczyc czerpac energie z tluszczow i problemy mina? trudno jednoznacznie odpowiedzieć, musiałbyś [...]
Właśnie teoretycznie, nie powinno się tak zalecać, ale przynajmniej u mnie lepiej się sprawdziło ponowne zamrożenie na około tydzień ( ''uśpienie bakterii'' ) niż obrobienie termiczne więcej mięsa i zostawienie :) ale to też kwestia trochę losowa.