Witam, Od ok 2 dwóch tygodni biorę corti lean v2, jestem na diecie 1500 kcl i na wadze nie mam żadnych efektów. Ruszam sie 3 razy w tygodniu,ważę 64 kg przy wzroście 158 cm, moim problem jest wystający duży brzuch. Czy ktoś brał ten spalcz i miał efekty?
Dlaczego taki pięciodniowy trening jest zły dla osoby z półrocznym stażem? Poniedziałek - klatka, barki, triceps Wtorek - plecy, biceps, brzuch Środa - nogi Czwartek - klatka, barki, triceps Piątek - plecy, biceps, brzuch Ćwiczy mi się tak super, trening zajmuje tylko 45 minut, nie męczę się, robię większą obiętość. Przecież każda partia ma czas [...]
Witam, uważam że potrzebuję porady, sytuacja wygląda tka że dziennie zjadam max 1500 kcal + uzupełniam białko, nie czuje głodu i potrzeby siegania po dodatkowe kalorie, mam 198 cm wzrostu dziennie ćwiczę po około 1.5-2h a ciągle mam wysoki poziom tkanki tłuszczowej i nie wiem co z tym zrobić.
pytanie jak wyżej, odkąd zacząłem ćwiczyć i stosować dietę , zacząłem nabierać masy ,faktem jest że urosłem w klatce piersiowej i w bicepsie ale martwi mnie że w pasie przybyło mi 3 cm, czy może być to wina zbyt mało intensywnego treningu? czy to tylko i wyłącznie kwestia diety?
Czesc. Trenuje 4 razy w tyg na silowni po okolo godzine. Trening intensywny. Mam diete na 2200 kcal. Waga 90 kg wzrost 184 cm. Od dwoch miesiecy mam diete i ten trening. Bardzo wolno chudne. W czym moze byc problem? Dziekuje za odpowiedz.
Czy jeśli mam tkankę tłuszczową 15% to robiąc 2 treningi dziennie na brzuch. Jeden naczczo i drugi zawsze podczas treningu kickboxingu oraz odzywiając sie według zapotrzebowania zdrowo to uda mi się zbudować widoczny 6-pak?
[...] stosunkowo szybkie i pobieżne zapoznanie się czytelnika z surowcami na bazie, których produkuje się odzywki białkowe. Surowce stosowane do produkcji odzywek białkowych (, dlaczego właśnie białka serwatkowe stanowią najlepszy surowiec do produkcji odzywek wysokobiałkowych?) - białka serwatkowe Najpopularniejszym obecnie surowcem stosowanym do [...]
[...] się czytelnika z surowcami na bazie, których produkuje się odzywki białkowe. Surowce stosowane do produkcji odzywek białkowych (, dlaczego właśnie białka serwatkowe stanowią najlepszy surowiec do produkcji odzywek wysokobiałkowych?) - białka serwatkowe Najpopularniejszym obecnie [...]
[...] bardziej nasyconymi kwasami tłuszczowymi. Wraz z mniejszą dostępnością kwasu arachidonowego wytwarzana jest mniejsza ilość prostaglandyn. Zastanawiałeś się kiedykolwiek, dlaczego jesteś taki obolały, gdy pierwszy raz zaczynasz ćwiczyć, albo po zrobieniu sobie dłuższej przerwy? Albo dlaczego początkowe treningi są dużo bardziej efektywne niż [...]
[...] leżeć w kuchni, a spożyte produkty wpisuj zaraz po jedzeniu. Po każdym posiłku wpisz : - godzinę - co zjadłeś?, jak dużo?, ile to kalorii? - czy byłeś już bardzo głodny? - dlaczego jadłeś? (np. stres, przy oglądaniu telewizji, z głodu) - jak bardzo się najadłeś? (skala 0 - 5) Kalorie spożyte w ciągu całego dnia podlicz wieczorem. Po kilku [...]
Dlaczego tyjemy? Jesteśmy wyjątkiem w przyrodzie. Jako jedyny gatunek potrafimy się przekarmić i doprowadzić do groteskowego wyglądu. Czy widzieliście kiedyś otyłego zająca, sarnę albo wróbla? No, może widzieliście otyłego psa lub kota... Jeśli tak, to warto pamiętać, że sam do takiego stanu się nie doprowadził - pomógł mu [...]
[...] Chociaż mają kłopotliwe działania uboczne, to ich efekty lecznicze przewyższają wady. Problemy towarzyszące terapii sterydowej można ograniczać. Trzeba wiedzieć co i dlaczego dzieje się wtedy z nami. I co robić, żeby było trochę łatwiej. W 1936 roku Hans Selye wprowadził do biologii i medycyny pojęcie stresu. Określił tak zespół reakcji [...]
[...] agresji fizycznej czy werbalnej. Najprawdopodobniej więc problem ten jest znacznie bardziej złożony. Biologiczne podłoże agresji Spróbujmy postawić sobie kilka pytań: dlaczego mężczyźni są bardziej brutalni niż kobiety, dlaczego chłopcy wykazują większe tendencje do zachowań agresywnych niż dziewczynki, dlaczego więzienia przepełnione są [...]
Regularne Posiłki - Czyli dlaczego warto w ogóle jeść? Witam serdecznie, do tej pory spędzałem sporo czasu w dziale treningowym na forum. Czas na zmianę, postanowiłem umieścić informacje, które dla niektórych są oczywiste, a znowu dla innych kompletnie nie znane, mam nadzieję, że po tym artykule zamkną przeglądarkę, bogatsi o wiedzę, która nie [...]
[...] jak Tyson walczył z Larry Holmesem w Convention Center w Atlantic City w 1988 roku. Podczas gdy jedliśmy jedzenie, Benton powiedział: Bobby, co jest z Foremanem i Tysonem, dlaczego nie walczą szesnastego? Przecież to chyba ich ma obecnie King na tapecie?" Goodman przełknął kawałek ogórka i odrzekł: "Georgie, nie uwierzysz, ale Tyson sra w gacie [...]
Witajcie! Dziś pragnę poruszyć temat ostatnich bardzo znanych w świecie kulturystyki zawodów , mianowicie Mr. Olimpia . Jak wiadomo są to najbardziej wyczekiwane zawody w roku, gdzie startują najlepsi zawodowcy. Jednak jak to bywa często w zawodach o dużej randze często dochodzi do pewnych spięć miedzy obserwatorami. W roku 2007 nie [...]
Chciałam Was zachęcić tym postem do spróbowania komosy ryżowej (jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście), a jeżeli juz jedliście, to może sie zainspirujecie żeby spróbować ją na inne sposoby. http://imgx.doz.pl/image/artykuly_naglowek/690 Komosa ryżowa należy do „superfoods” – pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych, a jej ziarna znane są od [...]
Dlaczego rosną mięśnie? Przyrost masy mięśni to efekt adaptacji. Organizm nie jest monolitem, utrwalonym raz na zawsze, lecz pozostaje w stanie dynamicznym. Oznacza to, że każdego dnia traci pewną ilość elementów i odnowa elementy te odbudowuje. W dzieciństwie i w młodości odbudowa przeważa nad rozpadem - dzięki temu rośniemy i dojrzewamy. W [...]
Warto pić wodę? Woda stanowi naturalne środowisko dla zachodzących procesów biologicznych w komórce. Odbywa się stałe żeglowanie substancji odżywczych, soli mineralnych, enzymów, hormonów z komórki do komórki. Woda nie dostarcza, co prawda, substancji odżywczych, przenosi jednak składniki pożywienia do narządów i komórek ustrojowych, równocześnie [...]
W warzywach i owocach ukryte są nie tylko witaminy i składniki mineralne, ale także substancje lecznicze. Aby jednak mogły one korzystnie wpływać na zdrowie, musielibyśmy warzywa i owoce jeść kilogramami. A to siłą rzeczy nie jest możliwe. Pamiętajmy również, że przechowywane w lodówce, gotowane, czy duszone tracą one wiele cennych składników. [...]