SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

woda

  • Myślę, że chodziło o to żebyś po pichceniu nie zalał gorącej patelni lodowatą wodą, jeśli zalejesz chociaż dosyć ciepłą, to moim skromnym zdaniem, nic jej nie będzie.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-05 13:20:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • za duzo jogurtu Jak gotowac ryż sypany? jaki stosunek woda/ryz ?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-05 18:02:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ryż:woda 1:2

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-05 18:03:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie ,woda już nie potrzebna. Owsiane,3jaja ,orzechy i wpc wymieszaj i usmaż.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-05 21:04:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zawijaski sobie zrob. Rozbij plastry. Zrob farsz z fety, posiekanego szczypiorka, pokrojonych oliwek zielonych. Włóż do środka, zawiń, podsmaż,zalej wodą, dopraw solą i pieprzem, duś z 20 min. Podsmaż cebulę z pieczarkami, zaciągnij mąką i masz super szamkę Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-11-25 09:08:31

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-25 09:07:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • gotując basmati/długoziarnisty jest dużo takiego kisielu dziwnego, można to wycisnąć z torebki ryżu jak się to wyciągnie z resztek wody i pytanie - wyciskać, czy nie? co to jest? jakie ma to w sobie wartości, a może nie ma żadnych? mączka ryżowa + woda?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-27 20:41:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Łopatkę myjesz,kroisz na dość grube plastry ,przyprawiasz (sól,pieprz,czosnek,papryka słodka) i posypujesz delikatnie mąką (lub nie,jak nie możesz,ale dzięki temu sos będzie gęsty), zesmażasz mięsko na patelni z tłuszczem ,parę min,obok zesmażasz pieczarki w tym czasie razem z cebulą, dodajesz do podsmażonego mięsa,podlewasz wodą (ok.1/2 szklanki) [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-13 10:48:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W sensie zamiast mąki? Odżywka, jajo, woda i na patelnię? :)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-29 23:50:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W pizzeriach to dają tonę sosów z proszku, mieszanych z wodą/mlekiem /śmietaną :-) Możliwe że wyjdzie CI lepsze. Kurczaka proponuję przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem, to wystarczy

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-06 08:36:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Serek wiejski tak tylko go odsącz bo jak dasz z wodą to się nie zrobi olecik, chyba że go zagęścisz mąką

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-05 20:18:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie ma co kombinować, zalej taką ilością wody aby płatki wchłonęły ją całkowicie. Nie musisz tego robić tuż przed przygotowaniem, gorącą wodą, możesz sobie jak częśc z nas tutaj zalać sobie płatki dzień wcześniej i pozostawić pod przykryciem, rano tylko dorzucasz resztę składników i miksujesz.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-29 12:39:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Akurat mówiłem o tych słoikowych sosach ;-) Przykład składu jednego z nich: Skład: warzywa (pomidory 30%, cebula 10%), koncentrat pomidorowy 20%, woda, cukier, przecier jabłkowy, olej roślinny, zagęstnik: skrobia kukurydziana i guma guar, sól, naturalne przyprawy i zioła, regulator kwasowości - kwas cytrynowy. Więc spokojnie tak jak grekar [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-26 20:27:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1:1 woda z odzywką,dodajesz kakao i słodzik i finito

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-07 09:26:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ze znjaomymi na weekend i zrobiłem sobie cheat week, a że człowiek głupi i zachłanny to pożerałem wszystko co tylko było. Wróciłem dziś a na wadze +5kg. Czy długo będę musiał wracać do wagi ? Bo rozumiem że większość to woda a nie tłuszcz bo nawet po facie tego nie widać. I jeszcze pytanie ile w taki jeden dzień może przybyć tkanki tłuszczowej ?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-07 22:59:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - cma04

    Post
    Dzienniki Treningowe

    [...] od dnia. Na wyjeździe w Szklarskiej nie ograniczałem się za bardzo z węglami nie mówiąc o prostych których było sporo :-) trochę wypełniło i nabiło, ale też zaraz lekko woda podeszła w okolicach brzusznych. Generalnie staram się mniej więcej zachowywać obecną formę, bądź jeszcze poprawić ale nie zatracając cech motorycznych ( wytrzymałość, [...]

    Odpowiedzi: 455 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-11 23:02:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no tak ale robilem z orkiszowej kiedyś i były ok,akurat na półce mam zytnią razową i są słabe podchodza jakby wodą,z zew przypieczone w srodku miekkie, stad moje pytanie czy robicie na bazie akurat tej maki

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-07-25 19:58:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z królika to najpyszniejsza potrawka:-) Podsmażyć podzielonego z przyprawami, dodać czosnek,cebulę,listek laurowy,pokrojone marchewki,podlać delikatnie wodą,dusić z godzinkę a później zabielić śmietanką - pyszności.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-06 11:52:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dlaczego placki naleśnikowe z mąki żytniej razowej są miękkie w środku czy to normalne? mimo tego ze smażę je nawet po klika minut z 1 strony. proporcje jakie daję to 100g mąki, 1 jajo, 30g jogutru light, woda do konsystencji

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-22 11:43:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Może to przez ten jogurt? Ja zawsze robiłem z żytniej razowej i były ok -> Mąka razowa, jajko, woda, mleko, olej rzepakowy.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-22 12:06:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Podpłomyki świetne z grilla wychodzą:-) Jaglaną na mąkę, zagnieść z gorącą wodą ,szczypta soli i uformować placki oooo

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-25 20:41:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)