[...] Plan zywieniowy na dzis ponizej. Kupilem skrzynke pomaranczy sycylijskich, wiec teraz wyciskany sok zagosci na stale w jadlospisie. Noga kolacyjna to mieso gotowane, skory nie jadam ( ale psy owszem ). /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/568dbcf2b76f41d8a85ec69f4aa383cf.jpg Trening na dzis: 10-8-6-4-2 Unoszenie nog wiszac Przysiad ze [...]
[...] ale sprobuje, moze bedzie latwiej. Jedzenie na dzis ponizej. Tam gdzie daje noge z kuraka trzeba brac poprawke, bo skora i wszelkie tlustosci leca do pieskow - jem tylko mieso. Odpada sporo gram tluszczu tym samym: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0283128b7b804c738bb39f49ce83a40b.jpg Trening na dzis: 1. Orbitrek - rozgrzewka 5 minut, Tabata 2. Rower - [...]
Nie wyrobie na razie z dziennikiem, uzupelnie jutro. Caly dzien w aucie a teraz impreza rodzinna. Jedzenie - caly dzien mieso i warzywa, trzy banany i kilogram truskawek. Teraz tez miesko, poleci z 250 gram czystej, o polnocy gramy tradycyjnie mecz w pilke nozna i lece spac. Jutro silownia, nogi wedlug planu - i jutro cos napisze wiecej. Milego [...]
[...] mitow, z pelna dokumentacja tegoz obalania. Ludzie jedza obecnie po 300 gram bialka w 2-3 godziny ( odmiana Warrior Diet systemu IF ) i maja się swietnie, i nie spada mieso itp., itd. Co więcej, bo IF to nowosc, kiedys ludzie polowali caly dzien, jedli wieczorem to co zlapali / zabili, i zyli, i silni byli itp. itd. Mechanizmy przyswajania [...]
wychądzą powiedzmy takie czipsy z kurczaka. Podpatrzone od smakołyków dla psów, polecam jako dodatek do posiłków bądź jako przekąska. Już niedługo będę robił zapas drobiowego "pemikanu" na spływ kajakowy. Nawet myślałem o fotorelacji z suszenia. Już to robiłem w tamtym roku. Z tym, że ja po ugotowaniu mięsa na parze mielę je blenderem i dopiero [...]
Ogolnie slowo "pemikan" kojarzy mi sie od razu z dwoma autorami - Karol May i Wieslaw Wernic - i czasy dziecinstwa, biblioteki publicznej i blogiej wolnosci czasowej, gdy potrefilem czytac ksiazke od dechy do dechy tylko z przerwami na jedzenie. Nawet na kibelek nie przerywalem.. To se ne wrati... A dlaczego nie? Ja tak łyknąłem "Bohuna" Komudy. [...]
[...] to teraz, ale kiedys zrobie zapasy i zrobie 60 dni eksperymentu, wedle jego przepisow. Jesli te dania smakuja tak dobrze, jak brzmia, to przepraszam za wyrazenie, pieprzyc mieso ;) Bede mial ten sam dylemt co On, skad zaladowac odpowiednia ilosc bialka, ale ja nie pojde w weganizm, wiec zostawie sobie jaja, twarogi itp. Zrobie to chocby po to, [...]
Ja daję na jedno jajko 10 g otrąb pszennychc (do tej poszło 5 jajek i 40 g otrąb). Roztapiam masło klarowane i wlewam do jajek i otrąb. Mieszam i mam bazę. W to leci mięso (jutro kurak, ale bywa i schab) Pół pomidora do dekoracji. Kawałek papryki i cebuli (po 30 g). Drugi pomidor i ta połówka do blendera i bziuuuu... razem z papryczką chili i [...]
[...] - zrobilem baklazana pieczonego - faszerowanego mieskiem mielonym z czosnkiem, cebula, jajkiem, wszystko przesmazone z miaszem baklazana, na to pomidorek i mozarella. W przyszlosci mieso zastapie kasza, fasola, grochem - wyszlo w kazdym razie mega ;) Ale pizze i tak bym zjadl.. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e0761777915c4bf49814c36fd21b0a8f.jpg
Przepis jak bajka: bierzesz ile chcesz jajek, na każde jajo odważasz 10-15 gram otrąb pszennych i lejesz w to roztopione masło klarowane albo inny tłuszcz (ja preferuję zwierzęce). A reszta dodatków to już jak kto uważa. Ja dodaję mozzarellę albo sery pleśniowe (trochę szkoda zabijać te grzyby, bo na LC one chyba robią za wsparcie dla mikroflory) [...]
Sucha kiełbasa... Znowu... To jakieś opętanie. Jedna z tych potraw, które załamują moją silną wolę :-) Ja to chyba ewidentnie tłuszczo i mięsolubny jestem. Nawet to mięso może mniej. Ale jak coś jest tłuste, to jest smaczne. Orzechy, migdały, dynię, słonecznik, sezam - mógłbym jeść na wszystkie posiłki. Trzeba będzie powalczyć. No i jutro walę pół [...]
to dla mnie dieta smakowo nieakceptowalna. Taka ilość tłuszczu przy zerowej właściwie podaży węgli to gorsze chyba niż post :-). Bluźnisz Marcelu! :-D To jest najsmaczniejsza dieta świata! Dopiero mięso i tłuszcz nadają się do przyprawiania i tworzenia smacznych potraw. A jeszcze masz do dyspozycji jaja, tłusty nabiał, sery... Pajda chleba w ręku [...]
Co do smaków konserw to jeszcze bardzo dobra była konserwa wojskowa zwana ,,Małpą" starsze pokolenie będzie wiedziało o czym piszę. Małpy kupowałem od żołnierzy. Data produkcji 1978. Oni to dostawali jako prowiant. Na początku miałem obiekcje, ale potem żarłem aż mi się uszy trzęsły. W konserwach najbardziej irytuje mnie obecność bezbożnych ilości [...]
Też dzisiaj zjem parówki! Na pohybel dietetykom! :-) Żartuję. Nie zjem. Bariera psychologiczna. Nie po to tępiłem w sobie niechęć do syfu na talerzu (przepraszam). W parówkach nie chodzi mi o tłuszcz i mięso (oba VI kategorii, czyli resztki świni zmielone razem z gnojem) ale o dodatki konserwujące itp. Nad tym produktem naprawdę powinni się [...]
[...] przezywam maly dramat. W pracy zajmuje sie miedzy innymi projektami telekomunikacyjnymi, wiec wszelkie obliczenia matematyczne to dla mnie codziennosc - a tu problem. Planuje sobie menu i nijak mi sie nie sklada, wszystko ma w sobie za malo tluszczu - jaja za malo tluste, mieso to samo.. Ciezkie zadanie na weekend - opracowac dania pelnotluste ;)
Kurde. Czytam i obserwuje rozwoj sytuacji na w tym temacie i ciekawi mnie pare rzeczy. Rozumiem ze mieso wolowe jest najbardziej wartosciowe (czynniki wzrostu, itd.), kurczaczki sa faszerowane syfem przez co ich wzrost trwa 6 tygodni. No ale spojrzmy realistycznie. Polowa z Was z pewnoscia ma wiecej towaru w sobie niz nie jeden kurczak (nie chce [...]
Ja uważam że nie bardzo. Wielkopowierzchniowe sklepy są ściśle rozliczane z zysku i pracownicy mają za wszelką cenę minimalizować straty. Obejrzyj reportaże jak myją mięso Ludwikiem żeby zmyć zieloną barwę z nadpsutej żywności. Zamawiając w GS polędwicę sprowadzają ją specjalnie dla mnie. Towar drogi, schodzi na pniu, więc mam gwarancję że będzie [...]