SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Mi pasuje mono dieta. Płatki owsiane + jaja codziennie na dwa posiłki i ostatni posiłek mięso+kasza lub ziemniaki. I mięso przez tydzień to samo.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-13 14:40:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 7

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Witam, mam 2 pytania : 1. Czy powinno sie wazyc mieso jak nie jest jesscze przygotowane i ugotowane ? Bo jak waze przed to jest 200g a potem juz tylko 85, to ktore mam brac pod uwage ? 2. Mozna jesc mozzarelle na redu ? Zmieniony przez - sadasa w dniu 2014-10-30 18:12:40 1 Ważysz przed, np mięso traci wodę podczas obróbki i waży mniej, ryż z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-01 09:59:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cześć, mam do was pytanie propo wołowiny, bardzo lubie ten rodzaj mięsa szczególnie w postaci hamburgerów, problem jest taki że każde mięso kupione mielone, to jest albo wieprzowo wołowe ,a jak samo wołowe to na 100 g przypada 20 g tłuszczu, mam do was pytanie jakie mięso wołowe jest najlepsze pod zględem makro i smaku żeby maksymalnie 10 g miało [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-31 12:02:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tak kujawski czy inny rzepak zwykły, np z biedry. Ja natomiast używam do smażenia wszystkiego tłuszczu zwierzęcego (smalec wieprzowy) uważam, że taki tłuszcz był od zawsze w diecie człowieka (mięso) i taki powinno się używać, a już szczególnie do smażenia mięs. Wyciskanie ze zbóż oleju nie jest "naturalne" dla człowieka i to niepotrzebne [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-09 12:40:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, dzis robiłem pierwszy raz piers z kurczaka na patelni (zawsze w piekarniku robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Parę dni temu zwracałem się do was z poradą jak zrobić stek z udźca wołowego. Zastosowałem się do porady Malinowej - wyciągnęłam z lodówki stek, który poleżał w temp. pokojowej ok 20 min, nasmarowałem go lekko oliwą, popieprzyłem, lekko posoliłem. Patelnie grillową z minimalną ilości tłuszczu mocno rozgrzałem i wrzuciłem mięso. Smażyłem na średnim [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-23 18:34:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • bo z zupy widać tylko to co się wlicza czyli mięso + ewentualnie warzywa. Ja często robię zupy kremy a w mice widać tylko mięso ;-)

    Odpowiedzi: 260 Ilość wyświetleń: 18313 Data: 2013-03-18 15:45:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 26.01, DNT, tydzień 8 Aktywność: -> ok 2 h marszu w terenie - znowu Ingress ;-). A tak ogólnie to dziś laba. Miska Poza miską: marchew, cebula, ogórki kiszone Napoje: pokrzywa, mięta, lipa, czarna kawa, czarna herbata z goździkami i imbirem, woda spod ogórków Tabsy: Venescin, magnez /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/84b0a5f3531344819a0cd8764dc33921.png [...]

    Odpowiedzi: 355 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-26 18:03:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 17.04, DT, tydzień 6 Fajny trening wyszedł dziś. Ogólnie to leżę i kwiczę ;-). 1. Wyciskanie sztangielek na płaskiej jednorącz 4x (8-10) na rękę 60 s (R: 6,5 kg x20, 6,5 kg x20, 7,5 kg x20), 9,5 kg x10, 10,5 kg x10, 11 kg x10, 11,5 kg x7 (R: 6,5 kg x20, 6,5 kg x20, 7,5 kg x20), 9,5 kg x10, 10,5 kg x10, 10,5 kg x10, 11 kg x9 Trochę do przodu - [...]

    Odpowiedzi: 355 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-17 19:56:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co na rzezbe

    Post
    Trening w domu

    3.Tak w tej chwili wygladaja moje posilki -ok 9 sniadanie 3 kromki chleba+maslo+dzem lub ser bialy lu zółty -ok 14 2-3 kromki chleba+maslo+szynka(chyda) -ok 18 objad zupa,mieso(schabowy,lubkurczak,ryba itp-smazone) +ziemniaki(lub makaron)+salatka -ok 23 kolacja cos podobnego do posilku o 9 lub 14 To wszystkie posilki + duzo owocow [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2147 Data: 2002-03-20 10:01:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja sypię po wierzchu cynamonem i owijam w folię aluminiową. Mięso (schab) piecze się godzinę na każdy kilogram. Te bataty są tak delikatne, że można to sobie skrócić do 40 minut na kilogram. Pół kilograma = 20 minut. Temperatura? 160-180 stopni powinno być git. Można też w papierze do pieczenia z przyprawami. Robisz takiego cukierka.

    Odpowiedzi: 8094 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-10-25 12:28:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 4000kcal w DNT i 4500-4700 w DT w zależności jakie mięso będzie po treningu. Siła teraz pójdzie jeszcze bardziej %-). Będziemy kontrolować };-) Już trochę jest w korycie to czemu ma nie iść.

    Odpowiedzi: 8094 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-22 21:56:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tego tłuszczu to tam nie za wiele... Aż wstyd napisać (bo muszę się przyznać, ze oglądałam powiększone) ze na tyłku to chyba w ogóle samo mięso siedzi:) Powszechnie wiadomo,ze się nie znam na tym sporcie - ale czy przy takich szerokich plecach i fajnych bareczkach to nie mógłbyś w cycku trochę dołożyć? Całkiem fachowa opinia. Mi najbardziej [...]

    Odpowiedzi: 8094 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-30 09:46:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Serio to są de.bilne eksperymenty, tego typu. Chcesz w to wierzyć to w to wierz. A wystarczy się tylko zastanowić i porozkładać to na czynniki pierwsze by zobaczyć bezsens tego typu badań. No właśnie, mi nie potrzeba takich eksperymentów. Wystarczy się zastanowić i porozkładać na czynniki co jedliśmy "od przedwojny", co jedli nasi rodzice i [...]

    Odpowiedzi: 8094 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-09-08 19:51:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Poniedziałek 30.09.2019 Klatka, biceps - WL skos+ smith 7x100 15x70 - WL hammer skos - - rozpiętki hammer łączona z + WL hammer skos + - hantle 21 - modlitewnik hammer - wyciąg młotek Cardio: bieżnia pod górę 30 min avgHR 118 nareszcie nadeszła ta chwila że w lustrze na treningu zaczyna mi się zgadzać że jestem na końcówce redukcji %-) co prawda [...]

    Odpowiedzi: 8094 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-10-01 06:59:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • HI TEC Spam

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    korwa nie jadłem,żadnych kotletów z biedronki do chojajadłem tylko mielone mięso z biedry,ale teraz już się przerzuciłem na świeżo mielone mięso z kurczaka które kupuje w pobliskim mięsnym

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-10 20:20:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • HI TEC Spam

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    luk jak jesz kure z ryżem? bo ja surowe mięso smażę a potem mieszam ryż te mięso keczup i oliwe w dużej misce i tak wpjedalam Zmieniony przez - Duchowny2 w dniu 2010-07-06 19:02:29

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-06 19:02:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ann- cycling

    Post
    Strength & Endurance

    Dzień 3 REDUKCJA 9.12.2019 Dzisiaj bez treningu. Tylko rozciąganie. Przez weekend nie miałam czasu kiedyś posprzątać i poprasować. Wstałam wcześnie rano i wszystko zrobiłam ! :-) Zapowiada się dłuugi dzień. Pewnie po pracy będę dopiero ok 23.00 w domu. Waga dzisiaj rano 56,6 kg. DIETA 1. placek z mąki ryżowej, whey, banan, masłem orzechowym [...]

    Odpowiedzi: 165 Ilość wyświetleń: 11755 Data: 2019-12-09 10:11:45 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • dobra robota uzupełniłbym jedynie o to, że bardziej tłuste mięso to nie tylko kwasy nasycone, ale również i jednonienasycone oraz wielonienasycone. Jest zbyt dużo izolowania danych produktów do danej grupy kwasów. Nie tylko oliwa z oliwek posiada jednonienasycone, tłuste mięsa również. Są zdrowe i generalnie biodostępne (podroby prowadzą prym)

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-29 07:29:41 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Fajna prezentacja, tylko tekstu mało.. Jak robisz wywar? Gotujesz całą kurę, czy tylko piersi (to skubane mięso to same piersi?), czy jakieś nóżki, albo golonkę?? Jak sam wywar robisz? Jakie mięso/kości i ile, no i na ile wody? :-)

    Odpowiedzi: 81 Ilość wyświetleń: 12988 Data: 2018-05-12 10:21:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)