SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • była juz ptasia grypa, choroba wściekłych krów... ciekawe czy będzie nowa "panika"... lobby drobiowo-rybne pewnie już zaciera ręce...http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrowie/ryzykowne-mieso,1,5329462,artykul.html ;-) ;-) ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-14 07:49:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ladies, pytanie z poziomu podłogi, ale w myśl idei, że nie ma głupich pytań... Ponieważ podczas dzisiejszej rozmowy zostałam zbita z tropu muszę się dowiedzieć, czy mięso, przykładowo pierś z indora ważymy przed obróbką, czy po? Zawsze wydawało mi się, że na surowo, a nie już upieczoną, czy mam rację?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-16 21:57:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tak, ale to był cały gar zupy, w nim sporo mięcha, ale ja może z 20g zjadłam, więc policzyłam mięso zjedzone i bulion z mięsa

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 15:41:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, kupuję ciągle indycze mięso w jednym sklepiku, ostatnio też serducha... Kobieta namawia mnie na żołądki indycze z komentarzem że "są przepyszne" ... Ale kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać, jak przyrządzić. Jadła któraś z Was? Bo może warto kupić?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:23:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie, czy to możliwe, że mięso i ryby kurczą się po zamrożeniu? Do tej pory myślałam, że po prostu nieprawdę podają na opakowaniu. Przykładowo po odjęciu glazury powinno być 450 g flądry, a ja zważyłam po rozmrożeniu i było tylko 407 g. Ja sama wszystko ważę przed zamrożeniem i ostatnio wyciągnęłam filet z indyka, który ważyłam przed [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 14:01:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] fasolke-odlalam, pozniej kasze jaglana, przykrylam pokrywka i odstawilam zeby sie 'uparowala') i latwiej do pracy sie dzis spakowalam, wszystko juz czekalo. tak w ogole jak pieczecie mieso to polecam wykorzystanie piekarnika do upieczenia warzyw korzeniowych-dosc dobre zupy pozniej z nich wychodza np zupa z pieczonego korzenia pietruszki

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-13 16:26:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mali galareta super sprawa :-)) "Odchudzane" z tłuszczu jak dla mnie mija się z celem bo mięso/skóry jakie do niej dodasz i tak będą tłuste więc 5g w te czy wewte to różnicy nie zrobi ;-) Chyba, ze robisz czystą. Ja tak liczyłam galaretę -> wartości B/T/W dla 100g to 16/14/0 - 197kcal a zareklamuje przepis od razu -> [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 16:25:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja mam pytanie z innej beczki - ktore mieso moze byc mniej szkodliwe? Sklepowy kurak czy wolowina? Jadlam sporo kuraka (napisali, ze nie karmiony hormonami i antybiotykami), ale teraz doczytalam na forum, ze w karmie podaje sie im soje. Czy wolowina jest mniejszym zlem w takim razie? (Sorry, jesli to zly temat, ale zwiazany z kuchnia troche:P)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 19:32:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Deja można zrobić zupę indyjską - jakieś kości, mięso, soczewica, warzywa, curry i mleczko kokosowe - super sprawa :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-26 22:51:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Deja można zrobić zupę indyjską - jakieś kości, mięso, soczewica, warzywa, curry i mleczko kokosowe - super sprawa :-)) Bingo! Jestem na etapie eksperymentów ze strączkami, na chwilę obecną - pasztety. Taka zupa to może być omnomnomnom. Soczewica dowolna i warzywa też? Co wrzucasz do takiej zupki?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-27 06:21:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzień Dobry :) Chciałam zapytać Was jak liczyc do dziennika bigos? Robię na wędzonych żeberkach ,to wpisać mieso, smalec a co z ww? Powinien być jakiś chleb czy mogę to zjeść bez ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 13:29:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • m_e_d_u_s_a tak, licz składniki, a potem szacunkowo wielkość porcji, którą zjadłaś. Pewnie, że możesz bez chleba. Chleb wynika z polskiej tradycji, a nie z potrzeby. Bayo, wstydź się, to zaledwie 4ta strona przepisów :-> suszone mięso by obliques

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 13:45:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, czy ktoś ma może doświadczenie z przewozem jajek w samolocie? A może ktoś mógłby potwierdzić, czy we Włoszech znajdę bez większego problemu jaja ekologiczne lub z wolnego wybiegu tj. 0 lub 1? Jakby z tym nie było problemu to nie musiałabym kombinować. Na ostatni wyjazd brałam własne jaja i to była dobra decyzja, bo w jednym kraju [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-20 23:45:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ooo dzięki :-D to ja napiszę do niej :) Ten jeden niech Ci się na zastępstwo produkuje, bo jakiś zapas trzeba mieć:) W kwestii przepisów mam oficjalną zgodę na kolportowanie od samej Gosi, więc sobie pozwolę : Marynata do mięs : Składniki:6 rozgniecionych ząbków czosnku drobno starta skórka z 2 cytryn ¾ szklanki soku z cytryny 2 świeże, drobno [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-19 16:48:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Takie rzeczy jak ryż, soczewica, warzywa, owoce, mieso to ważymy przed obróbką :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-08 18:06:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja mam takie pytanko, zrobilam sobie domowa wedline z lopatki wieprzowej, normalnie lopatka jest masakrycznie tlusta ale jak ja gotowalam przez 1,5h na wolnym ogniu to mnostwo tluszczu z niej wyplynelo Mieso ktore zostalo wydaje sie byc duzo chudsze niz pol na pol wymieszane z tluszczem :-? I pytanie zasadnicze jak to liczyc teraz? @@-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 11:34:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja mam takie pytanko, zrobilam sobie domowa wedline z lopatki wieprzowej, normalnie lopatka jest masakrycznie tlusta ale jak ja gotowalam przez 1,5h na wolnym ogniu to mnostwo tluszczu z niej wyplynelo Mieso ktore zostalo wydaje sie byc duzo chudsze niz pol na pol wymieszane z tluszczem :-? I pytanie zasadnicze jak to liczyc teraz? @@-) [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 14:59:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • myślę, że to wyższa szkoła jazdy (nawet jak wydaje się, że nie) - naleśniki z mąki gryczanej są ok ale pierogi się rozlatują. można zrobić krokiety do barszczu właśnie z takich naleśników czy z naleśników na mące ryżowej i luss ja jadę na gotowe - ryby, mięso, sałtka jarzynowa i pieczarkowa, barszcz a krkietem, grzybowa do picia ciasto fasolowe i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-10 10:37:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja tylko wiem, że to rarytas był i chcieli mi to wmusić jak byłam mała, ale się nie dałam . Podobno ma więcej białka niż samo mięso śledzia, ale to są informacje ze słyszenia. Zmieniony przez - porandojin w dniu 2013-12-19 18:49:23

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-19 18:48:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej, a ja mam pytanie odnośnie kupowania mięsa :) Czy zna ktoś może w Krakowie miejsce, gdzie można kupić sprawdzone mięso od rolnika, bądź nawet przyzwoity mięsny z dobrymi jakościowo produktami? na starym kleparzu w budce gdzie dziczyznę nawet mają. A ja zamawiam na befsztyku bo mi wygodniej

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-23 11:24:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)