Witam, znalazlem fajny artykulik nie wiem czy byl ale napewno wart przeczytania --------------------------------------------- Nadwaga lub otyłość to problem znaczącej części społeczeństwa. W ich rozwoju dgrywają rolę zarówno czynniki genetyczne jak i środowiskowe. Przyczyną otyłości może być duży apetyt i wtedy konieczne jest znalezienie [...]
Przetłumaczony artykuł: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/01/experts-starting-to-agree-more-vitamin-d-is-better.aspx "Więcej witaminy D to znaczy lepiej. Najnowsze badania wskazują, że co najmniej 2000IU witaminy D, która jest obecnie uważana za najwyższą bezpieczną dawką, jest potrzebna aby zapewnić odpowiedni poziom [...]
Mięsne i orzechowe śniadanie. Naprzemienne spożywanie śniadania bogatego w mięso i orzechy dla najlepszej kompozycji ciała. autor: Charles Poliquin Kiedy ludzie pytają mnie o jedną, najlepszą wskazówkę dietetyczną dla zachowania optymalnej szczupłości, energii i podtrzymania skupienia psychicznego, niezmiennie powtarzam im, by spróbowali [...]
K-Mg-Zn informacje nie jestem autorem informacji tu zamieszczonych, zbierane one były przez jakiś okres czasu także nawet nie pamiętam linkow do stonki z których je wklejałem ( miały one służyć tylko dla mnie ale postanowiłem się podzielić może komuś się przyda chociaż jakaś część ) Pozdrawiam Potas Podstawowe informacje Potas bezpośrednio [...]
Cześć. Jestem świeży, więc przy okazji pragnę się przywitać. Od jakiegoś czasu przeglądam tutaj tematy i bardzo chciałbym wypracować skuteczną dietę dla siebie, która obniżyłaby moje %BF bez utraty tkanki mięśniowej. Chciałbym się jej trzymać również później i wyrobić sobie zdrowe nawyki żywieniowe. Przykładam uwagę do swojego wyglądu, a wszystko [...]
W tym artykule postanowiłem napisać jak prawidłowo przyrządzać potrawy, by stracić jak najmniej cennych wartości, czy to podczas smażenia, gotowania czy pieczenia. Mam nadzieję, że przyda się Wam tych kilka cennych wzkazówek i skorzystacie z nich w przyszłości. Myślę że nie ma co dalej przedłużać, przejmy więc do konkretów. 1. Mięso, podroby i [...]
Witam, chciałbym wam zaprezentować pracę konkursową użytkownika Badr, który zająć 3 miejsce w konkursie. WSTĘP http://themoreyoungo.files.wordpress.com/2012/04/crossfit-logo1.jpg Siema. Przedstawiam 8 tygodniowym plan w stylu Crossfit kierowany głównie do osób początkujących, chcących: - zmienić skład swojego ciała i wygląd (zrzucić kilka kg [...]
W codziennej pogoni za białkiem, węglowodanami i tłuszczem często zapomina się o innych, a bardzo ważnych częściach naszych diet. Chciałbym, krótko opisać sole mineralne potrzebne naszemu organizmowi. Sole dzielimy na: a) makroelementy - zapotrzebowanie na więcej niż 100 mg/dzień b) mikroelementy - zapotrzebowanie na mniej niż 100 mg/dzień [...]
Witam ! Kto kiedyś śledził moje poczynania ten mnie zna :),nick chory1985 - swego czasu robiłem kilka testów sponsorowanych i niesponsorowanych, ale było to chyba z 5-7 lat temu, od tamtej pory dużo się zmieniło, zbyt dużo pisania. Wtedy były to testy odżywek, teraz będzie to blog, który będzie poświecony głownie osobom początkującym jak i [...]
Witam ponownie. Mój pierwszy post z ułożoną dieta był raczej nie przemyślany i nie wyjaśniłem wszystkiego do końca Teraz przysiadłem i postaram się to wszystko wyjaśnić w sposób czysty i klarowny. Po pierwsze ważę 72 kg i mam 182 wzrostu więc nie jest źle aczkolwiek mam trochę tłuszczyku na brzuchu i bokach. Cel to oczywiste spalić zbędny FAT [...]
Witam, robię masę, porządny plan już jest, czas na porządną dietę. Przy pomocy kalkulatora żywieniowego ułożyłem sam jednak nie wyszło to najlepiej (spore braki, które nie wiem jak uzupełnić) dlatego proszę o pomoc. Moje "dane": 188cm, 73kg, lat 20, mężczyzna, ektomorfik. Trening na siłowni 3x w tygodniu, trening sztuk walk również 3x w tygodniu, [...]
Tym razem mała zmiana nastrojów. Przygotowałem trochę informacji z zakresu spraw kulinarnych. Ponieważ raz po raz ktos pyta się o smażenie spróbuje więc na ten temat napisac kilka słów. Smażenie jest generalnie nie polecanym zabiegiem termicznym gdyż wywołuje nieciekawe zmiany zarówno w samym tłuszczu jak i produkcie. Ale jak się okazuje, [...]
Płatki, czyli dlaczego warto delektować się owsianką itp. :) Było już kilka postów dotyczących płatków owsianych. Było dużo pytań i sporadyczne odpowiedzi. Chciałem skompletować troszkę informacji na ten temat i przedstawić je na forum (korzystam z własnej wiedzy, książek, czasopism i internetu - źródła podane są szczątkowo na dole artykułu). [...]
/SFD/2016/12/22/2827d1394701403490341e894e05ccd0.jpg Produkty bogate w białko Białka pokarmowe są źródłem materiałów budolcowych – aminokwasów, koniecznych do regeneracji, jak i syntezy nowych włókien mięśniowych. Aminokwasy, z których zbudowane są białka pełnią w organizmie szereg ważnych funkcji. Aminokwasy mogą posłużyć także jako rezerwowe [...]
Ctrl+c , Ctrl+v Dieta South Beach obiecuje jedzenie dużych porcji smacznych potraw, a jednocześnie stawanie się zdrowszą i szczuplejszą. Przy okazji możesz schudnąć 5 kilogramów w ciągu 2 tygodni!? Ja postanowiłam spróbować. Dwaj panowie A Dietę South Beach (Południowa Plaża) wymyślił amerykański kardiolog Artur Agatson rozczarowany tym, że [...]
Witam! Płeć : Mężczyzna Wiek : 22 Waga : 82 Wzrost : 176 Obwód klatki : 112 Obwód ramienia : 37 Obwód talii : 93 na pępku tu mam najwięcej Obwód uda : 59 Obwód łydki : 37,5 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : b.d Aktywność w ciągu dnia : na zajęciach na uczelni niewiele ruchuNie pracuję bo studiuję dziennie. Uprawiany [...]