SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Witam mam pytanie o smażenie na oliwie ile czasu mozna na niej podpiekac mieso ? oraz czy oliwe dana na patelnie do smazenia wliczac juz jako zdrowe tluszcze do bilansu?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-28 17:08:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Miałem świeże mięso i 3 dni leżało i było ok, po obróbce cieplnej

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-28 17:38:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dlaczego większość przepisów to low-carb albo pomysły na same mięso? Przecież to nie jest problem, problem zjeść do tego ryż lub makaron IMO... W każdym razie z czym jecie ryż bo chyba nie suchy?!

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-16 03:26:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A no ja chinczyka robie tak ze smaze mieso w duzej ilosc przypraw,nastepnie podlewam bulionem, potem dodaje jakies papryczki ostre,sos sojowy itd. ,zageszczam maka kukurydziana i na sma koniec dodaje warzywa zeby byly dosyc twarde..

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-24 20:32:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie: Jak mrozic mieso zeby sie nie przyklejalo do siebie. Mam zamrazalke otwierana od gory. Kupuje zawsze jednorazowo kolo 50 kg miesa, porcjuje, wkladam w folie(do mrozenia) i mroze. Zeby je wyciagnac musze uzywac loma. Ma ktos jakis patent? Zmieniony przez - iNightWolf w dniu 2010-09-22 08:55:41

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-22 08:54:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Malinowa, nie strasz - gdyby te rewelacje miały przełożenie na rzeczywistość, to 3/4 forumowiczów śmigałoby na dializy Ale co się dziwić na takie artykuły, skoro w dalszym ciągu zalecany model żywienia opiera się na dużej ilości skrobi, owocach, warzywach, tłuszczach roślinnych (broń Boże jakieś masło czy inne trucizny); do tego białko głównie z [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-23 17:40:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • cześć. zastanawiam się nad kupnem frytkownicy TEFAL Actifry Fz7000. fajnie wygląda sprawa przyrządzania mięs w tym urządzeniu i z tą myślą głównie chciałbym kupić to cudo. mięso zamierzam w tym przyrządzać dwa-trzy razy dziennie - głównie pierś z kurczaka, czasem coś innego. mam pytanie do ludzi posiadających to urządzenie - jak długi czas zajmuje [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-16 12:05:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • marcheloka 1. Nie ma znaczenia, ja też wrzucam mięso do zimnej wody, ryż również. 2. Tutaj jest podstawowa różnica, gdy gotujesz np. ziemniaki w słonej wodzie zmieniasz ich smak, chłoną one sól zawartą w wodzie i masz inny smak w całej ich objętości. Gdy solisz na talerzu masz, hm... niesłonego posolonego ziemniaka (trudno wytłumaczyć ale myślę że [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 22:58:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co zrobic by mieso na grillu elektrycznym nie przywieralo? nei chce marynowac go w tluszczu ani dodawac do grillowania. rzucac na mniej rozgrzany ruszt? grill posiada tacki teflonowe

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-09 14:05:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siema, Nurtuje mnie pewna sprawa. Z 200g piersi bez grillowaniem, po grillowaniu wychodzi lekko ponad 100g... Jasnym jest że mięso na grillu wysycha i staje się lżejsze, ale co z wartościami odżywczymi? Czy 100g grillowanej piersi będzie miało tyle samo białka co 200g surowego mięsa? Czy oszukuję sam siebie? Niby robię sobię 200g a zjadam tylko [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-21 16:12:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Oliva z olivek wytrzymuje temperaturę 180 stopni, grillujesz w jakies temperaturze 175-185 stopni, ruszt zamocuj odrobinę wyżej aby się nie paliły. Pilnuj i przewracaj będzie git :) marynata bez olivy, możesz dać to piwo sok z cytryny papryke sól pieprz ewentualnie sos sojowy sam musisz zobaczyć jak to będzie się komponować. Taka marynata będzie [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-30 12:10:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Musisz potrzymać mięso w przyprawach, żeby przeszło nimi. Jak smażyć to dobrym wyjściem jest sos sojowy, który robi według mnie olbrzymią różnicę.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-30 23:36:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Każde z w/w się nada, mięso nie musi być gotowane, można spokojnie upiec, czy nawet usmażyć na minimalnej ilości tłuszczu, taka łyżka ma chyba ok 10g tłuszczu, więc to dużo nie jest na teflon, mozesz dać mniej 5g a potem wodą podlać jak się będzie przypalać.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-31 14:36:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • macie jakies fajne przepisy jak przyrzadzic poledwiczki wieprzowe ??? mamy: Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej/szwarcwaldzkiej Czas przygotowania: <10 minut Składniki: - polędwiczka wieprzowa - szynka parmeńska/szwarcwaldzka (wziąć tyle, ile plastrów polędwiczki ukroimy) - suszone pomidory* - camembert* - zioła prowansalskie - czosnek - [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-31 19:22:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pewnie było yo pytanie z milion razy :D Jakie mięso na Tatara ( prosiłbym o podawanie konkretnych części woła ) Pytam ponieważ ostatnio jadłem paczkowanego od Beefmastera i bardzo mi smakował , teraz szukam jakiegoś tańszego i zawierającego mniej konserwantów mięsa

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-21 21:20:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jajko, mięso mielone, 2-3 łyżki kaszy manny, podsmażona, drobno pokrojona cebulka - te składniki mieszasz, oczywiście doprawiasz do smaku (sól, vegeta, pieprz i jakie tam przyprawy sobie zażyczysz). Formujesz pulpeciki o wielkości przez siebie wybranej, nie polecam zbyt dużych, i wrzucasz do gotującego się bulionu (bez problemu wystarczy taki z [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-27 16:04:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W tym tyg. lece na mielonych. Stąd moje pytanie jakie wartości ma mięso mielone wieprzowe? Jak wygląda w diecie?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-07 18:47:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam pytanie dlaczego w kazdym przepisie ze smażeniem jest powiedzane, że to co smażymy trzeba dawać na rozgrzaną patelnię a nie na zimną? Ponoć mięso mniej nasiąka tłuszczem

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-17 16:06:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witam, przygotowując sobie mięso zawsze kilka godzin wcześniej "obtaczam" je w przyprawach jakiś i dopiero jak już "przejdzie" to smażę lub częściej piekę. i tutaj chodzi mi o tłuszcz, bo żeby te przyprawy lepiej się trzymały i później od razu było do smażenia/pieczenia potrzeba jakiegoś oleju czy oliwy. moje pytanie co do tego celu wykorzystać?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-25 15:40:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • robiłem kozak w szkole; podsmażasz cebule wiesz jak, potem dorzucasz drobno posiekane pieczarki i dusisz razem z cebulką, potem dorzucasz zblenderowane świeże pomidory i do tego np łyżke koncentratu, przyprawiasz bazylią oczywiście no i wrzucasz mięso mielone

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-31 10:54:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)