SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • dieta?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. Platki owsiane 6 lyzeczek z woda + orzechy ( tylko ile?) + Animal Pack + odrzywka bialkowa 2. Kromka chleba razowego z maslem, mięso + sałata + pomidor 3. Kromka chleba razowego z maslem, mięso + sałata+ pomidor 4. zupa warzywna z mięsem + lyzka oliwy z oliwek 5. brazowy ryz + piers z kurczaka na oliwie z oliwek + warzywa ( salatka, [...]

    Odpowiedzi: 113 Ilość wyświetleń: 8298 Data: 2010-04-11 13:02:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    mieso przed i po treningu ? Co do zup tylko warzywna? Miesem moge nazwac tez szynke jakie tutaj masz na mysli mieso do kanapek? Jezeli jem pierwszy posilek okolo godziny 7 to kolejne sa mniej wiecej co 2-3h ? Czy nie za malo odrzywki bialkowej jezeli bede pil ja tylko z rana? Jako mieso po treningu kotlet opiekany w mące odpada? Jesli tak to [...]

    Odpowiedzi: 113 Ilość wyświetleń: 8298 Data: 2010-04-11 13:48:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Na początek zobacz wywiad z Leroy Colbertem, gdzie mówi o odżywianiu znajdziesz go na yt tylko wpisz leroy colbert pl. Prosta sprawa: "nie wiedzieliśmy co jeść, jedliśmy mięso i widzieliśmy, że łapiemy po tym większą pompę - to to musiało być dobre" A dwa dużo info na hormonwzrostu.edu Zrzucam filmy

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-31 22:17:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pytasz przy masie. Wiadomo, że lepiej jest intensyfikować treningi, kiedy tych składników odżywczych jest dużo we krwi, wpada bardziej czyste mięso niż jak to zazwyczaj się robi: 6 powtórzeń z jakimś ciężarem i zalewanie od nadmiaru kcal. Ciężar może być duży, ale liczy się tu praca mięśni, a to różnica zasadnicza, bo 6x200kg to 1200kg tonażu, [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-01 10:33:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Naszło mnie na kilka rozkmin w pracy, wiadomo robota robotą, ale myślami gdzie indziej :-) tak sobie myślałem o dietach zbilansowanych, dochodzimy do momentu w którym : - albo podbijemy węglami - albo podbijemy tłuszczami jak podbijemy węglami, to niby metabolizm powinien lekko przyspieszyć, ale guzik tak się dzieje, bo tłuszcze go spowalniają w [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-19 23:36:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, witam Odpowiadam: 1. Oczywiście, że lepiej, ale tak jak wspominałem Pani również tam chciała robić nogi, więc sprężyłem tyłek, zrobiłem klasyczne przysiady i zostawiłem jej, by zrobiła swoje stepy :-) swoją drogą: takie fronty na już zajechanych udach, to jest coś - polecam! 2. Nie stosuję żadnych odżywek białkowych, więc pewnie dlatego nie [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-02 13:32:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak rozkład? o co konkretnie pytasz? :-) bazowałem na jajach, tłustym miesie, tłustych serach, śmietanie, orzechach, olejach i oliwach, tłustych rybach. Do wyboru do koloru :-) najczęściej wyglądało to tak, że zaczynałem jajami z olejem lnianym z kielona, potem 4 posiłki dokładnie takie same, czyli tłuste mięso, trochę tłustego sera żółtego, 1 [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-12 00:16:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • organizm zawsze będzie przyswajał o wiele lepiej mięso tłuste, bo tłuszcz jest dla nas bardziej naturalnym paliwem niż węglowodany. co masz na myśli mówiąc, że tłuszcz jest bardziej naturalnym paliwem, niż węglowodany ? nie chodzi tu o węglowodany same w sobie, a bardziej o samą insulinę i wrażliwość na ów hormon. Sprawa jest dość prosta : [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 09:43:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co do mięsa to kiedyś sprawdzałem diete pod moją grupe krwi (kiedyś dość modne były) i pamiętam ze jedyne mięso dla mnie dozwolone to kurak i to tysz nie za dużo. Sam zaczynam powoli zwiększać ilość tłuszczu w diecie. Zaczełem od 25g oliwy + 5g tranu i już następnego dnia z rana patrze w lustro i myśle ,,co sie dzieje sie?'' sylwetka jakby [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 13:45:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kali - mięso jako pokarm stały, oczywiście będzie się zawsze dłużej trawić aniżeli płyn. Zatem musiałbyś dłużej odczekać, a z rana przeważnie na to nie ma czasu. Nadmiar białka oczywiście podnosi poziom cukru we krwi. W ogóle białko. Ale nie do tego stopnia co węgle. ogogo5 - zauważ, że miałeś też trochę tłuszczu w diecie, stąd 400g węgla było [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-16 15:29:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kura smakuje dla mnie jak papier. Ileż można, przepełnioną miałem kiedyś głowę dietami wysokowęglowodanowymi o niskiej zawartości tłuszczu, ciągle kura+ryż, kura+ryż... nie, nie i jeszcze raz nie :-) oczywiście na redukcji do niej powrócę, bo będzie to konieczne, ale nie na masie. Tak, tłuste mięso - jestem bardziej nasycony zdecydowanie i [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-19 18:27:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a ile masz tych błon? ja staram się wybierać mięso z jak najmniejszą ich ilością, poza tym każda tabela już to uwzględnia ;-) to tak jakbyś miał w tabeli 1 jajko, które CAŁE waży 60g i nie uwzględniliby skorupki :-) Jako, że DNT to cardio 30min już za sobą ;-) Zmieniony przez - antek098! w dniu 2013-07-19 20:17:19

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-19 19:34:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gdyby indyk dostawał taką ilość chemii i sterydów jak kurczak, to by umarł. Dlatego jego mięso jest zdrowsze. Pewnie też dlatego jest droższe.

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-20 11:44:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • slawod - dzięki, plusem na hf jest jak dla mnie to, że obwody rosną może i wolniej, bo bez tej glikogenowej i wodnej retencji, ale za to wiesz, że idzie mięso, bo widać to z tygodnia na tydzień. Niski poziom cukru we krwi robi swoje pod tym kątem. Fajne też jest to, że nie trzeba się sztywno trzymać pory cardio, bo tutaj poziom cukru jest cały [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-21 21:26:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak 15 zl to bardzo malo!! Miesiecznie wychodzi 450 zl. U mnie to oscylowalo kolo 600-800zl ale wtedy to sporo wyrzucalem bo kupowalem na zapas;p Teraz sie to waha od 500-650 zl. Sporo tego oleju filtrujesz;p Ja sam juz nie wiem czy tluszcze brac z miecha czy bardziej zdrowsze oleje, jak uwazasz? olej to inwestycja długofalowa bardziej, wydajesz [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-29 09:21:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jednak doświadczenie , i jeszcze raz doświadczenie i eksperymenty. U mnie te mieszanie węgli i fatu w posiłku czyli np. 100 g owsianych i 5 jajek albo ryż , mięso , oliwa itp. nie sprawdzały się , tylko szkoda że dopiero teraz udało się to zauważyć. Przynajmniej sie wie że to nie zmarnowany czas. Co do badań o których mówisz , być może masz racje [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-08 12:32:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a czy jest jakis ''optymalny'' czas po ktorym moglbym zaczynac trening po posilku tluszczowym - np . tluste mieso i wiorki ?

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-08 20:21:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pompując wodę do mięsa, jednocześnie zawyżając sztucznie wagę konsumencką tym samym konsument otrzymuje mniej białka niż myśli, że jest deklarowane. Dlatego tłuste mięso ma pozostać tłustym mięsem, wtedy mamy pewność co do wagi i jakości. To nie spam, to są akurat bardzo ciekawe kwestie

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-15 10:16:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a ja coraz bardziej jestem przekonany ze 250 testa+duzo kg na treningu i odpowiednia ilosc bialka jest wystarczajaca zeby ochronic "mieso" na naszym poziomie a od pozostalej ilosci fat/ww zalezy samopoczucie etc i czy szybciej czy wolniej spalimy fat ktory mamy na sobie %)

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-27 21:49:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki, wypróbuję sam. Ja zawsze mięso do wrzątku wrzucam od razu, żeby się powierzchnia ścięła. Bardziej soczyste się wtedy wydaje. A warzywka wiadomo, szkoda wywalić a poza tym w smaku też super są przeważnie. :-)

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-05 12:00:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)