Wiek : 24 lata Waga : 103kg Wzrost : 168cm Obwód w biuście(1) : 117cm Obwód pod biustem : 104cm Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 103cm Obwód na wysokości pępka : 116cm Obwód bioder (3): 122cm Obwód uda w najszerszym miejscu: 70cm Obwód łydki : 47cm W którym miejscu najszybciej tyjesz : brzuch W którym miejscu najszybciej chudniesz [...]
No to widzę, że dieta rewela. A grillowane mięso skąd masz? A poza tym, jeżeli chcesz pomocy: - zdjęcia - rozpiska z diety Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2012-03-17 18:08:10
[...] odpada gotowanie, ale mozesz jeść do 150g nabiału dziennie więc na kolacje np. 120g twarogu umieszanego z 30g śmietany, do tego rzodkiewka albo cebulka i już kolacje masz. mieso jest drogie ale np. fasola już nie, ja też nie gotuje codziennie tylko raz na 2-3 dni. tak samo niedoceniona kasza gryczana, porcja mrożonych warzyw 450g w markecie [...]
Przeczytane. Wygląda na to, że robię wszystko z zaleceniami. Wywalam całkowicie pszenice z diety. Węglowodany to głównie ryż i chleb żytni. Tłuszcze to sery, czekolada i czasem jajko. Białko to mięso z kurczaka albo ryby. A jak wygląda zapotrzebowanie kaloryczne u osoby z niedoczynnością różni się czy może jest normalne. Nie ukrywam czasem nie [...]
Jest jeszcze siemię lniane (kup ziarna i zmiel sam), awokado, są ryby, jest sezam, pestki dyni, wiórki kokoksowe, także...wiesz ;-) Na psokojnie, mięso tłustsze, czy olej kokosowy, masło klarowane.
Mięso wrzucaj przed obróbką a nie po niej. Miód można zastąpić ksylitolem/erytrytolem. Orzechy ziemne nie są wartościowym produktem. Ryż biały, mąka ryżowa, płatki błyskawiczne to jednak w pewnym stopniu przetworzone produkty. Staraj się dobierać te mniej przetworzone wersje.
Makroskładniki każda będzie miała podobne. Jakość również - nieciekawa. https://potreningu.pl/articles/5453/wedliny-w-diecie---czy-koniecznie-eliminowac https://potreningu.pl/articles/2992/zamiast-wedlin-lepiej-wybrac-swieze-mieso
Jade juz na tym 3 tydzien spadek wagi około 5kg zwiekszona chec do treningu i lejacy sie pot jestem bardzo zadowolony tylko ta suchosc w ustach... ;asd nie do wytrzymania, przy braniu venoma radze zabezpieczyc sie jakimis antykatabolikami bo mieso niezle tnie ;/
koza - nie chce mi się już na twój temat pisać, ale koniu w podpunkcie 5 miał na myśli suchą masę, którą robi się na low carbie. Gdybyś nie wiedział to ci wytłumaczę, że kiedy łąpiesz czyste mięso obniża się procentowa zawartość tłuszczu w organizmie (BF - dody fat), logiczne? NIE MOŻNA JEDNOCZEŚNIE PALIĆ I BUDOWAĆ MIĘŚNI! Sam pod sobą dołki [...]
[ Dałabym białka max 120, tłuszczy 65-70, reszta ww do 1900 kcal minimum. Jak zaczniesz nisko z kcal, to nie będzie możliwości manewru, jeśli zacznie się stagnaja. Nadto Twój organizm po takim jedzeniu jest niedożywiony, więc trzeba dać mu tego, co do funkcjonowania niezbędne. Jaja, mięso, ryby, ryże, kasze, płatki, ziemniaki, bataty, owoce, [...]
W śniadaniu nadal nie ma białka, w kolacji również, w lunchu również. Np rano jajka, potem 2 razy mięso z ryżem/ziemniakami/kaszą, kolacja chleb z łososiem. Lubisz gotowana pierś z kurczaka? Przecież tego się nie da lubić - suche, trociniaste i bez smaku. Cukier wywalamy. Słodzik może byc. Otręby nie sa niczym dobrym [...]
W śniadaniu nadal nie ma białka, w kolacji również, w lunchu również. Np rano jajka, potem 2 razy mięso z ryżem/ziemniakami/kaszą, kolacja chleb z łososiem. Lubisz gotowana pierś z kurczaka? Przecież tego się nie da lubić - suche, trociniaste i bez smaku. Cukier wywalamy. Słodzik może byc. Otręby nie sa niczym dobrym [...]
W zakres pojęcia "mięso" wchodzi trochę więcej desygnatów niż tylko kurza pierś. Kura ma tez inne części ciała, np. udko. Można kupić filety z udek, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wołowina, wieprzowina, podroby, królik, kaczka, gęś, dodatkowo ryby wszelakie. Mnie się wydaje, że Twoje przekonanie o "zdrowej" diecie jest trochę inne niż nasze [...]
ja nie robiłam schabu tak jak autor przepisu; zazwyczaj piekę 1kg schabu 55-60min w temp 180 stopni , najpierw mięso chwilę podsmażam na patelni, potem umieszczam w brytfannie, podlewam lekko wodą (lub bulionem) i piekę pod przykryciem
Zdecydowanie lepszą opcją jest różnicowanie źródeł substancji odzywczych, jak wprowadzenie do diety swoistej monotonni i uparte czerpanie wyłącznie z jednego produktu. To tak, jakby odrzucić tłuste mięso na rzecz kurczaka, bo "jest chudszy", co niekoniecznie jest argumentem świadczącym o jego wyższości nad np. wieprzowiną. Oleje to nie tylko [...]
Ciekawy artykuł, odniosę się własnym doświadczeniem. Otóż do krótkotrwałego smażenia produktów które szybko się ścinają np. jajka używamy masła. Dlaczego masła? Dlatego że posiada bogaty skład tłuszczowy, mimo iż posiada też izomery trans to wbrew pozorom w zdrowej formie. Ma też udział 50/50 (w przybliżeniu) kwasów tłuszczowych nasyconych do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
1. Ale co się nie rozgotuje ? płatki ? to płatki daj do wrzątku, a potem daj do zimnego mleka - proste ;] 2. Tak przesuń godziny, to nie ma większego znaczenia kiedy zjesz, ważne żebyś zjadł. 3. Obcinaj kcal jak będzie zastój - proste, zastój = 0,5kg w 2tyg+ 4. To co to za miasto? ja mieszkam w małym mieście gdzie jest 50tys mieszkańców i są 2 [...]
Dzięki kcainam, ten jadłospis wynika z tego, że dojadam to co mam w lodówce, wczorajsze zakupy uzupełniające to już tylko twaróg i masło, jeśli chodzi o kupne rzeczy to jestem tego zdania co Ty, tzn robię własne wędliny, piekę własny chleb itd, co do promocji w sklepach i kupowania większej ilości to dokładnie taki mam plan jak napisałeś, [...]