...
Napisał(a)
koalsonA macie jakis pomysl aby schab w srodku nie byl suchy ?
A to już zależy chyba od tego, jak długo pieczesz i w jakiej temperaturze?
1
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
...
Napisał(a)
ja nie robiłam schabu tak jak autor przepisu; zazwyczaj piekę 1kg schabu 55-60min w temp 180 stopni , najpierw mięso chwilę podsmażam na patelni, potem umieszczam w brytfannie, podlewam lekko wodą (lub bulionem) i piekę pod przykryciem
1
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
...
Napisał(a)
W sprzedaży (np. na stoiskach AGD, w marketach) są specjalne strzykawki do nastrzykiwania mięsa... Taki zabieg przy pomocy odpowiedniej mikstury (przypraw, wody, tłuszczu itp.) sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste i smaczniejsze po upieczeniu. Pozdrawiam.
1
Poprzedni temat
[MaxWhite] jajka w chrzanie i majonezie
Polecane artykuły