Składniki:

  • 80g makaronu
  • 100g krewetek Black Tiger
  • 100g szpinaku mrożonego
  • 100g brokuła
  • 10g szynki parmeńskiej
  • 10g parmezanu
  • 10g wiórków kokosowych
  • sok z jednej cytryny + trochę skórki
  • ząbek czosnku
  • papryczka chilli

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki mieszamy z sokiem z cytryny, szynką parmeńską pokrojoną w drobne paseczki, startą skórką z cytryny, pokrojoną papryczką chilli, wiórkami kokosowymi, curry, kurkumą i czosnkiem. Odstawiamy na ok. 20 minut.
  2. Smażymy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.
  3. Makaron spaghetti z odrobiną soli gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
  4. Brokuł gotujemy al dente. Po ugotowaniu przekładamy do zimnej wody żeby nie zmienił koloru.
  5. W małym garnku podgrzewamy mrożony szpinak, dodajemy do niego ugotowany makaron i mieszamy.
  6. Na talerz nakładamy najpierw makaron, brokuł, krewetki.
  7. Posypujemy startym parmezanem.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 44,0g Tłuszcz: 13,9g Węglowodany: 53,5g 515kcal

Komentarze (0)