snara to akurat nie problem - wystarczy uzywac saa ktore nawet w deficycie dokladaja suche mieso - tren eq primo winko . Nie mowiac juz jak dobrze dzialaja te srodki w plusie kalorycznym pierwszy raz czytam ze na deficycie buduje sie mięso musze skasować swój mózg i na nowo sie uczyc wszystkiego 4000kcal to u mnie przy wadze 100kg to [...]
Cześć! Jesteś dość nieźle zbudowany jak na swój wiek. Zatem wnioskuję że zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 3100 kcal jest w miarę poprawne. Jeżeli chcesz rozpocząć redukcję to celuj w redukcję kalorii rzędu 200kcal na 7-10 dni, jeżeli nie masz wagi i nie ważysz się codziennie. Jeżeli natomiast ważysz się codziennie, to redukuj ilość kalorii [...]
Zastanawiałabym się ile tam jest mięsa w mięsie i ile woła w wole. Albo nie.. Wolałabym się nie zastanawiać... Kiedyś w jakimś sklepie na m. gdzie się mała gastronomia zaopatruje widziałam takie bele mrożonego czegoś mięsopodobnego o nazwie "kebab". Nie wyglądało na mięso wysokiej jakości, cena też nie sugerowała, że to dobre mięso.
ZWolałabym się nie zastanawiać... Kiedyś w jakimś sklepie na m. gdzie się mała gastronomia zaopatruje widziałam takie bele mrożonego czegoś mięsopodobnego o nazwie "kebab". Nie wyglądało na mięso wysokiej jakości, cena też nie sugerowała, że to dobre mięso. Cena kilkunastkilogramowej beli w Makro kolo 100 pln, w promocji czasem. Widac ceny [...]
Nie tyle sama jakość mięsa co sposób obróbki oraz substancje używane w celu zabezpieczenia mięsa przed rozwojem bakterii wpływają na samą szkodliwość mięsa kebabowego. Mięso jest podgrzewane wielogodzinnie, podczas tego czasu zachodzi wiele niekorzystnych przemian chemicznych w mięsie, dodatkowo ekspozycja na ogień (substancje smoliste, WWA), [...]
najlepiej lekko przesmarować patelnię lub mięso tłuszczem, chociaż na upartego można i bez - zależy jakiej jakości jest patelnia pierś z kurczaka np. można rozbić lekko tłuczkiem, wtedy im cieńszy jest filet tym szybciej go usmażysz i ryzyko, że się przyklei czy przypali bez tłuszczu jest znikome mięso najepiej natrzeć przyprawami przed smażeniem [...]
Ilość posiłków nie ma znaczenia. Liczy się ogólna podaż kalorii w ciągu jednego dnia. Natomiast myślę że warto rozprowadzać sobie te posiłki na cały dzień ponieważ przy posiłkach zawierających duże ilości węglowodanów ( znaczenia ma też jakich) następuje duży wyrzut insuliny który po spadku może powodować zmęczenie. Jeżeli jesz produkty o dobrej [...]
Zwiększanie masy u nastolatka. Cześć! Przytyć nie jest trudno, wystarczy że będziesz jadł dużo więcej kalorii niż potrzebujesz. Jednak mam dla Ciebie zdecydowanie lepsze rozwiązanie, w przeciągu dwóch lat, zwłaszcza gdy jesteś taki młody, masz możliwość zrobić bardzo fajny progres masowy oraz siłowy. A proponuję Ci to ze względu na fakt, że możesz [...]
paula.cw, właśnie niestety boli mnie kręgosłup, ale jak teraz patrzę jak to ćwiczenie powinno być wykonywane to chyba faktycznie kiepsko je robiłam ;-) Ręce mam bardzo słabe w czasie ćwiczeń, ale paradoksalnie na nogach czuję zdecydowanie większe zakwasy i długo się utrzymują (potrafią mi nawet "napuchnąć" następnego dnia po treningu). Ostatnio [...]
Mięso możesz przygotować na dwa-trzy posiłki jednocześnie i zjeść także na uczelni, zajmuje to tyle samo czasu co na jeden posiłek, żyję tak dwa lata :) z jajek można robić omlety, jest milion możliwości. zawsze zostaje jeszcze białko z prochu.
Ja też do pracy robiłam sobie dwa takie same posiłki i to na dwa dni dla dwóch osób. Jedno stanie w kuchni i z głowy. Więc tu może być i mięso i jajka. Z jajek polecam babeczki :) Uwzględnij w diecie strączki - ciecierzycę, soczewicę, fasolę. Kasza jaglana też ma sporo białka jak na produkt roślinny. Zawsze to trochę podbije. Czasem możesz [...]
Niestety nie jest to dobrej jakości mięso. Sporo skórek i zmielone różnego rodzaju odpadki. Poza tym higiena też nie jest na wysokim poziomie. Lepszym wyborem, mimo, że ciągle słabym będzie nawet mięso garmażeryjne ze sklepu. http://potreningu.pl/articles/4856/czy-kebab-jest-zdrowy Zmieniony przez - domer w dniu 2017-11-01 11:37:57
100g makaronu 50g ryżu 50g białego sera obojetnie jaki(chudy czy półtłusty) Papryka!!:)od was zalezy ile dacie;)) Mięso-kurczak lub podobne:) oliwa z oliwek łyzka stolowa:)) wszystko dokladnie zmieszac:)smacznego:))w razie pytan gg 8579279 jestem caly czas..
Mięso wieprzowe zawiera dziś znacznie mniej tłuszczu, niż kiedyś. Poza tym zawiera też dużą ilość jednokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych, a nawet nieco wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tak więc straszenie nasyconymi kwasami tłuszczowymi jest mocno przesadzone. Ale wieprzowina zawiera dużo puryn, i tego właśnie bym się [...]
Cześć, mam trochę śmieszne pytanie, przepraszam, ale mnie ciekawi. O co chodzi z robieniem rzeźby? Czy jest taki punkt ćwiczeń, jak ćwiczenie na rzeźbę? Zawsze myślałem, że najpierw ćwiczy się na masę, czyli dodaje kalorii, ćwiczenia siłowe i rosną mięśnie. Potem redukcji, czyli aeroby i mniej jedzenia, spala się tłuszcz aż do satysfakcji, odkrywa [...]
jest troche kwestii spornych w tym temacie - wraz ze znajomym sprzeczamy sie, co do tego, a mianowicie podudzie z kurczaka surowe smazone na patelni bez dodatku oleju - przed obrobka widac obtluszczone dosyc sporo mieso - po obrobce wytapia sie tluszcz i zostaje dosyc suchy kawal miecha - jak to sie ma do tego ? dzieki za odp. anubis84
[...] - wraz ze znajomym sprzeczamy sie, co do tego, a mianowicie podudzie z kurczaka surowe smazone na patelni bez dodatku oleju - przed obrobka widac obtluszczone dosyc sporo mieso - po obrobce wytapia sie tluszcz i zostaje dosyc suchy kawal miecha - jak to sie ma do tego ? dzieki za odp. anubis84 Ale w piersi tłuszczu nie masz traci on tylko [...]
Oczywiście, że swój wyrób zawsze będzie lepszy niż taki kupny. Co do białka: jaja, twarogi, mięso wszelakiej maści, odżywka białkowa. Z ryb tańszą opcją są śledzie czy makrela od czasu do czasu. Choć i tutaj trzeba się wykazywać rozwagą.