SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kebab

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4780

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1290 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 14100
Siema
Tak sie zastanawiam bo jem dosc czesto kebaba tyle ze bez sosu żadnego samo mięso z woła ciasto i surówka
Co Myślicie , chyba nie takie złe źródło kcal

Piękno jest w prostocie

...
Napisał(a)
Usunięty przez godav za pkt 1 regulaminu
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 121 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 78
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9061 Napisanych postów 82756 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699879
Raczej zle , te mięso ma mało wspólnego z dobrym mięsem .Sporadycznie można zjesc .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Zastanawiałabym się ile tam jest mięsa w mięsie i ile woła w wole. Albo nie.. Wolałabym się nie zastanawiać... Kiedyś w jakimś sklepie na m. gdzie się mała gastronomia zaopatruje widziałam takie bele mrożonego czegoś mięsopodobnego o nazwie "kebab". Nie wyglądało na mięso wysokiej jakości, cena też nie sugerowała, że to dobre mięso.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
Bula - pieczywo pszenne o dlugim terminie waznosci, pakowane prozniowo...

Surowki - chemicznie konserwowane w kilkulitrowych wiadrach, spojrz nq ich sklad.

"Wol" - potoczna nazwa dla subtytutu miesa. Zazwyczaj okolo 25 % procent (tak, az tyle) wolowiny czyli skor, scinkow, tluszczu, nieoplacalnych w handlu sklepowym elementow. Co z reszta? Jest. Inne rodzaje miesa, najczesciej wieprzowina, przerosniete tluszczem scinki, najtansze elementy rozbioru sqini - skory, mieso oddzielone mechanicznie od kosci. Do tego ulepszacze, polepszacze, wzmacniacze smaku, substancje nadajace rzygowatej masie pulchnosci, no chemia. "Wolowine" miesza sie z inny miesem z dwoch prostych powodow - cena...ile kosztuje 150g wolowiny, ktora ma przypadac na ten rarytas? Dwa, podaawanie samej wolowiny w takiej formie i tej temperaturze skutecznie eleiminuje z niej zarowno smak jak i zdolnosc spozywania przez czlowieka.


Lepiej trafic nie mogles.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
deja vu
ZWolałabym się nie zastanawiać... Kiedyś w jakimś sklepie na m. gdzie się mała gastronomia zaopatruje widziałam takie bele mrożonego czegoś mięsopodobnego o nazwie "kebab". Nie wyglądało na mięso wysokiej jakości, cena też nie sugerowała, że to dobre mięso.


Cena kilkunastkilogramowej beli w Makro kolo 100 pln, w promocji czasem. Widac ceny wolowiny mocno w dol poszly.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 527 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 36480
Obok biura projektowego w którym pracuje jest kebab, widziałem jak właściciel frytki kupował w biedronce, która jest ulicę dalej. Brał hurtowo, więc raczej nie na własny użytek. Kebab kebabowi nie równy, są oczywiście restaurację gdzie można kupić kebab z świeżego, dobrego mięska.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1290 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 14100
okey to chyba po temacie, dzięki:)

Piękno jest w prostocie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Niestety nie jest to dobrej jakości mięso. Sporo skórek i zmielone różnego rodzaju odpadki. Poza tym higiena też nie jest na wysokim poziomie. Lepszym wyborem, mimo, że ciągle słabym będzie nawet mięso garmażeryjne ze sklepu.

http://potreningu.pl/articles/4856/czy-kebab-jest-zdrowy


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-11-01 11:37:57
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Kebab nie ma nic wspólnego ze zdrową żywnością.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Sam sobie kup tortille w lidlu biedronce itp, mięsko upiecz czy usmaż pokrój w cienkie paseczki dodaj warzyw, jogurtu naturalnego i masz gotowego kebaba.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Np. coś takiego jak jest opisane tutaj:

http://potreningu.pl/articles/1150/kebab-kulturysty-z-sosem-czosnkowym 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja 100kg

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny - 108 kg

WHEY premium