Siemano Czasami pierś z indyka wychodzi mi na grillu soczysta, a czasami sucha. To samo z piersią z kurczaka. Słuchajcie jak sposób ugrilowania ma wpływ na wartość odżywczą? Otóż suche mięso ma małą masę, jest niesmaczne, podeszwowate. Te 160g mięsa wygląda po grillowaniu nieumiejętnym jak sucha szynka. Nie zmienia to ilości białka itd?
Witam wszystkich tak jak w temacie chce kupić tanio mięso np z kurczaka tylko w większych ilościach (najlepiej w Warszawie) Znacie jakieś sklepy co taki towar oferują? I mam jeszcze jedno pytanie na ile wam wystarcza 1kg np fileta? Zmieniony przez - Shokei11 w dniu 2016-01-07 04:38:10
Witam, mam pytanko: czy można jeść surowe mięso mając diete na mase? tzn. włączyć to mięso w posiłki? Mam na myśli taką szynkę surową, ponieważ za nią przepadam, ale nie wiem czy powinienem w tym wypadku ją jeść. Proszę o odpowiedź.
Witam jako że robie LC to szukam fajnego dobrego mięska które jest tłuste i ma dobra porcje białka no i jest w normalnej cenie a nie 30zł za 1kg. Czy np taki boczek będzie okey ? ma w 100g około 50g tłuszczy a białka jakieś 15g.
Potrzebuje taki cykl gdzie zrobic na nim ok 6kg nie chce sie napompowac woda czy czyms tam tylko zeby bylo to czyste mięso i się utrzymalo przez dluzszy okres . Cwicze ok 20 miesiacy bylo troche przerw wakacje itd waze 75kg
Witam, czy wie ktoś coś na temat mięsa z kury ? Czy ma podobne wartości białka, tłuszczy itd jak mięso z kurczaka, samca ? Mam całą kurę obraną i nie powiem dokładnie czy to jest pierś czy co, bo jest to cała kura, mięso z każdej części ciała. I mam zamiar jeść to czasem jako drugi posiłek. Czy to mięso jest ok ?
Zastanawiałem się czy takie mięso na przykład z peklimaru jak kupujemy pół świniaka na święta wychodzi taniej niż paczkowane z supermarketu? Czy wy kupujecie mięso z takich sklepów lub jakichś hurtowni z mięsem? Jak prezentują się ceny i jakie mięso najczesciej bierzecie? Czy można tam kupić piersi z kurczaka albo same udka na kilogramy? Jak [...]
Dlaczego większość osób unika kupnego mięsa mielonego i je odradza? Przykładowo mięso mielone wołowo wieprzowe z sieci Kaufland. W składzie jest 99% mięsa i sól, nic więcej. Dlaczego więc nie może być stałym elementem diety? Dlaczego jedzenie filetu z kurczaka niby jest zdrowsze, skoro także jest niewiadomego pochodzenia i Bóg wie co te kury jedzą [...]
Witam! Ostatnio zdarzyło mi się zjeść pół surowe mięso pare razy, znaczy niedogotowane i moje pytanie brzmi czy w piersi z kurczaka mogą być jakieś pasożyty czy w drobiu raczej ich nie ma? Jeżeli bym jakiegoś zjadł to po jakim czasie powinno się zrobić badanie kontrolne?
czy mięso hamburgerowe jest dobre w diecie na mase?? czytałem dwa arykuły z tego forum i wyszło że "tak", jednak biorąc pod uwage obecne stereotypy to mozna powiedzieć że "nie". i tu mam na myśli nie całego hamburgera tylko paczke z np. Tesco gdzie jest z 4 kawałki??
Witam jak musliscie czy gorujac mieso mielone z szynki traci jakies wartosci lubie pulpety takie jak na zdj pewnie wygotowuje sie.z.nich tluszcz I ma.mniej kalori ? /SFD/2018/6/2/e8ab0293ad554a5f837a5facf9516e6d.jpg
Witam, Od dłuzszego czasu zastanawiam sie jak kulturyści przygotowuja mięso.. nigdzie nie umiałem tego znaleźć, ani nie widziałem na żadnym filmiku. Chodzi mi o to ze wszycy jak rozpisuja swoja diete pisza: "250g chudego mięsa", "Chude mięso wołowe lub pierś z kurczaka ( 150 g)", ale oni gotują je ? piecza? czy piecza na oleju ? na Pamie? na [...]
Hej mam pytanie odnosnie tego czym moge zastapic mieso w diecie .Jestem teraz na diecie redukcyjnej mam bardzo dużo bialka w ciagu dnia , ale za duzo jest w niej mięsa czym mogłabym to zastąpic?
Czy mięso i ryby wazy się surowe czy ugotowane ? Czy niema to różnicy ? Bo np. wiem ,że ryż czy makaron surowy. I przy okazji jak sobie radzicie z szybkim odmrożeniem takiej zamrozonej piersi czy ryby, bo ja jak wracam ze szkoły to wcyaigam i doraz uchce gotować a wiadomo że jak waże zamrożone jedzenie wychodzi niedokładnie bo część to woda ...
[...] Kupilem mięso na stoisku, nie pakowanie w plastikowe pudelka.Owiniete jest zwykła folią. Bede je jadl dopiero jutro gdzies o 10-11 czyli za jakies 12h i pytanie czy te mieso moze tyle lezec w tej folii opakowanej w sklepie i nic sie nie stanie? I drugie pytanie. Jak mrozicie mieso chodzi mi o opakowanie i czy myjecie je przed zamrozeniem?
Witam chciałem sie zapytac jak to jest z tym mięsem pieczonym ... Jadłem dzis biodrówkę wieprzowa i wyliczyłem ja do bilansu poki co no ... Bez dodatku tłuszczu po prostu czysta sama przed pieczeniem ... Moje pytanie tkwi w tym czy doliczać jakis tłuszcz czy po prostu pieczone mięso ma swoje własne tłuszcze i moge wliczyć czysta biodrowke ?
chodzi mmi oto w jakie j postaci powinno si jesc mieso czy ryby bo przeciesz surowego jesc nie bedziemy jak to obliczyc i w jaki sposób to skonsumowac??? smieszne to jest przeciesz nie upieke miesa bez panierki bez tluszczu moze da sie zmeczy ale tak na zywca...??