1.05.2014 DT TRENING Uch, ale moc była! Nie wiem, czy to cudowne działanie świątecznego dnia czy po prostu w ostatnią niedzielę byłam bardziej wymęczona rajdem rowerowym niż mi się wydawało, ale progres w MC jak ta lala ;-) Rozgrzewka - orbitrek 6 min, Mawashi i 10x przysiady z piłką przy ścianie A. Martwy ciąg R: 10x33kg; 10x38kg, 10x41kg, [...]
Terefere, to u mnie było pierwsze podejście do dziczyzny, wiec też dość eksperymentalnie. Zamarynowałam kilkanaście godzin w czerwonym winie z przyprawami (jałowiec, tymianek, cząber), potem obsmażyłam na patelni i wrzuciłam do naczynia żaroodpornego razem z tym winem i ząbkiem czosnku. A, i sól jeszcze. Piekłam 2 godziny w 160 stopni. Mięciutkie [...]
No dobra, zależy co zdefiniujemy jako LC... W pierwszej SFD-owej redukcji ocierałem się o ketozę, teraz po prostu zmniejszyłem ilość - w jedne dni prawie do 0, żeby w drugi zjeść sobie kuskusik . Podczas tej redukcji jadłem: a\ białe i ciemne pieczywo b\ gorzką czekoladę c\ ciacha, ciastka d\ kuskus, makaron, czasami płatki owsiane e\ pierogi i [...]
[...] tym nie znam, tylko powtarzam za badaczami tak samo jak zwierzeta jedzace trawe tez ich tluszcze maja omega3, podczas gdy te karmione ziarnem w oborach nie maja, taka jak i mieso wypasanych krow ma CLA a mieso hodowanych w zamknieciu nie ma. Jestes tym co jesz Co do zawartosci szkodliwych substancji gosciu sie nie wypowiadal, bo sprawa byla [...]
[...] ich używałem a nie BCAA na redukcji. Udowodniłem troszkę ze na EAA też da sie chronić mięso podczas aerobów a nie tylko jak jest uznawane to że tylko na BCAA da się chronić mieso. - Witaminy A-Z 120 tabs. HI TEC Dobry skład ekonomiczne 10/10 - Carbo (pomarańcza) HI TEC Dobry smak i rozpuszczalność 10/10 Zmieniony przez - Tyrolex22 w dniu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
siemanko, jest taka sytuacja, że gdy zjem po treningu posiłek(godz.19;00/19:15) tzn ryż/makaron + mieso to nie mam ochoty już jeść kolacji o 21:30, zwyczajnie nie jestem głodny, no a muszę ją zjeść bo brakuje kcal, więc zacząłem po treningu pić gainera tzn solid massa, pije go 120g + 300ml mleka = 400kcal ( 15g białka z gainera + 10g z mleka, 90g [...]
Gulasz z indyka 40-50 dag mięsa z indyka (pierś lub udziec bez skóry) 1 cebula 3 łyżki oleju 15 dag boczku 25 dag pieczarek 2-3 pomidory/puszka pomidorów 2/3 szklanki soku pomidorowego 2 łyżeczki papryki 3-4 łyżki gęstej śmietany pieprz, sól Na oleju podsmażyć mięso, aż się zarumieni, wyjąć na talerz, podsmażyć boczek i cebulę (aż będzie [...]
Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D Wziąłem to na logikę, że: Pierś przed 20g Pierś po 30g czyli zwiększa się o 50% W takim razie: Mięso z udka przed 18g Mięso z udka po 27g na to by wychodziło... Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia? Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g [...]
RAPORT, czyli wracamy do ad remu Dziś kolejny dzień pomiarowy - i bez euforii. W sumie nie jest źle, ale poleciało trochę mięśni. Fakty są takie: ....................07/05/05 ............. zmiana od 01/04/05 wzrost: ........... 165.5 cm ................... b.z. waga: .............. 55.5 kg .................. -3.5 kg %BF:................ 26.44 % [...]
RAPORT Przyszła kolejna sobota i kolejne mierzenie i ważenie. Suche fakty wyglądają tak: Total Weight: 56kg Body Fat Level: 25.22% nice] Śmiesznie wygląda jeszcze zestawienie zmian tych dwóch wyników: Lean Body Mass .... +0.310000000000002 Fat Mass .............. -0.310000000000001 -> no nie da się ukryć, że szybciej "pakuję" [...]
cześć spam,widzę że temat kulinarny :) czy któraś z was piecze mięso w niskiej temperaturze? Ja podjęłam próbę upieczenia szynki w temp. około 80 st., siedziała z 6 godzin a i tak gdzieś tam w środku była niedopieczona. Jakoś nie mogę nigdzie znaleźć jak sprawdzić czy mięso jest upieczone.
Ja jeszcze znalazłam coś takiego, chociaż to nie ten dział forum :) Temperatura, jaką powinno osiągać mięso jest uzależniona od jego gatunku. Cielęcina ok 80 st.C. Pierś z indyka lub kurczaka temp. 60-70 st.C. Schab środkowy temp. 58- 64 st. C. Udziec z indyka temp. 64-75 st. C. Schab można ew. do max 70 st. potrzymać. Sposób jest wręcz [...]
Dzisiaj były pomiary, jestem zadowolona. Codziennie ćwiczę mięśnie brzucha wg popołogowych plus plank i vaccum. Z treningu siłowego nie zrezygnowałam całkiem, ćwiczę z mniejszym obciążeniem i zwracam uwagę czy udaje mi się odpowiednio trzymać napięte mięśnie brzucha, skupiam się głownie na ćwiczeniach na plecy i ćwiczę w pasie ściągającym. Nie [...]
Imo nie ma szans. Na sosach nie ma podanego skladu:/ maja ***ane tajne receptury Ale np Mc Cziken - sos majonezowy, mieso kurczaka w panierce, salata i bulka to da sie zrobic Lub MC Rojal - ketchup, musztarda, cebula swieza, dwa ogory, ser, mieso z wolowiny (np klopsa mozna dac ) i znow ser, to da sie zrobic
Pitbull jak Ty sobie dajesz rade na takim jedzeniu? Podziwiam- caly czas tylko mieso i orzechy z warzywami. Daję radę ;-) Jeszcze sa przecież ryby, owoce morza, etc ;-)