SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • 1.05.2014 DT TRENING Uch, ale moc była! Nie wiem, czy to cudowne działanie świątecznego dnia czy po prostu w ostatnią niedzielę byłam bardziej wymęczona rajdem rowerowym niż mi się wydawało, ale progres w MC jak ta lala ;-) Rozgrzewka - orbitrek 6 min, Mawashi i 10x przysiady z piłką przy ścianie A. Martwy ciąg R: 10x33kg; 10x38kg, 10x41kg, [...]

    Odpowiedzi: 683 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-01 12:52:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Terefere, to u mnie było pierwsze podejście do dziczyzny, wiec też dość eksperymentalnie. Zamarynowałam kilkanaście godzin w czerwonym winie z przyprawami (jałowiec, tymianek, cząber), potem obsmażyłam na patelni i wrzuciłam do naczynia żaroodpornego razem z tym winem i ząbkiem czosnku. A, i sól jeszcze. Piekłam 2 godziny w 160 stopni. Mięciutkie [...]

    Odpowiedzi: 683 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-01 21:09:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • spamik dla małych i tych większych vol 5

    Post
    Trening dla początkujących

    No dobra, zależy co zdefiniujemy jako LC... W pierwszej SFD-owej redukcji ocierałem się o ketozę, teraz po prostu zmniejszyłem ilość - w jedne dni prawie do 0, żeby w drugi zjeść sobie kuskusik . Podczas tej redukcji jadłem: a\ białe i ciemne pieczywo b\ gorzką czekoladę c\ ciacha, ciastka d\ kuskus, makaron, czasami płatki owsiane e\ pierogi i [...]

    Odpowiedzi: 3004 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-15 10:09:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • spamik dla małych i tych większych vol 5

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] tym nie znam, tylko powtarzam za badaczami tak samo jak zwierzeta jedzace trawe tez ich tluszcze maja omega3, podczas gdy te karmione ziarnem w oborach nie maja, taka jak i mieso wypasanych krow ma CLA a mieso hodowanych w zamknieciu nie ma. Jestes tym co jesz Co do zawartosci szkodliwych substancji gosciu sie nie wypowiadal, bo sprawa byla [...]

    Odpowiedzi: 3004 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-03 13:24:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tyrolex22 / DZIENNIK - Droga na scene

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    [...] ich używałem a nie BCAA na redukcji. Udowodniłem troszkę ze na EAA też da sie chronić mięso podczas aerobów a nie tylko jak jest uznawane to że tylko na BCAA da się chronić mieso. - Witaminy A-Z 120 tabs. HI TEC Dobry skład ekonomiczne 10/10 - Carbo (pomarańcza) HI TEC Dobry smak i rozpuszczalność 10/10 Zmieniony przez - Tyrolex22 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 69 Ilość wyświetleń: 11661 Data: 2011-06-24 19:41:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 4!

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    siemanko, jest taka sytuacja, że gdy zjem po treningu posiłek(godz.19;00/19:15) tzn ryż/makaron + mieso to nie mam ochoty już jeść kolacji o 21:30, zwyczajnie nie jestem głodny, no a muszę ją zjeść bo brakuje kcal, więc zacząłem po treningu pić gainera tzn solid massa, pije go 120g + 300ml mleka = 400kcal ( 15g białka z gainera + 10g z mleka, 90g [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 19:29:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gulasz z indyka 40-50 dag mięsa z indyka (pierś lub udziec bez skóry) 1 cebula 3 łyżki oleju 15 dag boczku 25 dag pieczarek 2-3 pomidory/puszka pomidorów 2/3 szklanki soku pomidorowego 2 łyżeczki papryki 3-4 łyżki gęstej śmietany pieprz, sól Na oleju podsmażyć mięso, aż się zarumieni, wyjąć na talerz, podsmażyć boczek i cebulę (aż będzie [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-30 17:16:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Udko z kurczaka

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D Wziąłem to na logikę, że: Pierś przed 20g Pierś po 30g czyli zwiększa się o 50% W takim razie: Mięso z udka przed 18g Mięso z udka po 27g na to by wychodziło... Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia? Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1692 Data: 2010-06-05 18:01:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • walka z tłuszczem /uwaga! blog!!!/

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    RAPORT, czyli wracamy do ad remu Dziś kolejny dzień pomiarowy - i bez euforii. W sumie nie jest źle, ale poleciało trochę mięśni. Fakty są takie: ....................07/05/05 ............. zmiana od 01/04/05 wzrost: ........... 165.5 cm ................... b.z. waga: .............. 55.5 kg .................. -3.5 kg %BF:................ 26.44 % [...]

    Odpowiedzi: 326 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-07 10:58:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • walka z tłuszczem /uwaga! blog!!!/

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    RAPORT Przyszła kolejna sobota i kolejne mierzenie i ważenie. Suche fakty wyglądają tak: Total Weight: 56kg Body Fat Level: 25.22% nice] Śmiesznie wygląda jeszcze zestawienie zmian tych dwóch wyników: Lean Body Mass .... +0.310000000000002 Fat Mass .............. -0.310000000000001 -> no nie da się ukryć, że szybciej "pakuję" [...]

    Odpowiedzi: 326 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-21 21:45:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • cześć spam,widzę że temat kulinarny :) czy któraś z was piecze mięso w niskiej temperaturze? Ja podjęłam próbę upieczenia szynki w temp. około 80 st., siedziała z 6 godzin a i tak gdzieś tam w środku była niedopieczona. Jakoś nie mogę nigdzie znaleźć jak sprawdzić czy mięso jest upieczone.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 11:17:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja jeszcze znalazłam coś takiego, chociaż to nie ten dział forum :) Temperatura, jaką powinno osiągać mięso jest uzależniona od jego gatunku. Cielęcina ok 80 st.C. Pierś z indyka lub kurczaka temp. 60-70 st.C. Schab środkowy temp. 58- 64 st. C. Udziec z indyka temp. 64-75 st. C. Schab można ew. do max 70 st. potrzymać. Sposób jest wręcz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 11:44:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tehuti na redukcji

    Post
    Ladies SFD

    Dzisiaj były pomiary, jestem zadowolona. Codziennie ćwiczę mięśnie brzucha wg popołogowych plus plank i vaccum. Z treningu siłowego nie zrezygnowałam całkiem, ćwiczę z mniejszym obciążeniem i zwracam uwagę czy udaje mi się odpowiednio trzymać napięte mięśnie brzucha, skupiam się głownie na ćwiczeniach na plecy i ćwiczę w pasie ściągającym. Nie [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 4689 Data: 2013-08-10 11:12:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Imo nie ma szans. Na sosach nie ma podanego skladu:/ maja ***ane tajne receptury Ale np Mc Cziken - sos majonezowy, mieso kurczaka w panierce, salata i bulka to da sie zrobic Lub MC Rojal - ketchup, musztarda, cebula swieza, dwa ogory, ser, mieso z wolowiny (np klopsa mozna dac ) i znow ser, to da sie zrobic

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-18 16:10:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik pitbull61 - PALEO PAUO :-P

    Post
    Strength & Endurance

    Pitbull jak Ty sobie dajesz rade na takim jedzeniu? Podziwiam- caly czas tylko mieso i orzechy z warzywami.

    Odpowiedzi: 516 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-12 22:43:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik pitbull61 - PALEO PAUO :-P

    Post
    Strength & Endurance

    Pitbull jak Ty sobie dajesz rade na takim jedzeniu? Podziwiam- caly czas tylko mieso i orzechy z warzywami. Daję radę ;-) Jeszcze sa przecież ryby, owoce morza, etc ;-)

    Odpowiedzi: 516 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-15 09:30:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik pitbull61 - PALEO PAUO :-P

    Post
    Strength & Endurance

    http://liczniki.org/gif2/an-PONIEDZIAŁEKF2015F2d05-ff0000ffffff99330036022-1-0-1002-red003.gif http://liczniki.org/gif2/an-DIETA-ff9966ffffffxxxxxx35003-1-1-1002-red001.gif POSIŁEK I (potreningowy) Małże 225g Masło extra 15g Migdały 33g OMEGA 3 6g [...]

    Odpowiedzi: 516 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-18 13:08:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik pitbull61 - PALEO PAUO :-P

    Post
    Strength & Endurance

    jak przygotowujesz mięso? np to z dziś? smażone to jest?

    Odpowiedzi: 516 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-23 11:42:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik pitbull61 - PALEO PAUO :-P

    Post
    Strength & Endurance

    http://liczniki.org/gif2/an-PONIEDZIAŁEKF2018F2d05-ff0000ffffff99330036022-1-0-1002-red003.gif http://liczniki.org/gif2/an-DIETA-ff9966ffffffxxxxxx35003-1-1-1002-red001.gif POSIŁEK I Pstrąg strumieniowy, świeży 220g Oliwa z oliwek 15g Migdały 20g OMEGA 3 6g [...]

    Odpowiedzi: 516 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-23 11:47:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik pitbull61 - PALEO PAUO :-P

    Post
    Strength & Endurance

    http://liczniki.org/gif2/an-WTOREKF2022F2d05-ff0000ffffff99330036022-1-0-1002-red003.gif http://liczniki.org/gif2/an-DIETA-ff9966ffffffxxxxxx35003-1-1-1002-red001.gif POSIŁEK I (potreningowy) Mięso z piersi indyka bez skóry 250g Oliwa z oliwek 15g Migdały 20g OMEGA 3 6g [...]

    Odpowiedzi: 516 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-24 12:01:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)