SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Wakacje... Jak dobrze :) /SFD/Images/2015/12/31/83a2c109a3c84ed0b812c1daa92b32ae.png Klatka 4 obwody (10 sek między ćw, 120 sek między obwodami A1. Wyciskanie hantli chwytem neutralnym na skosie dodatnim 6-8 42/36/30/20 A2. Wyciskanie hantli na ławce poziomej 8-10 42/36/30/20 A3. Przenoszenie hantla za głowę 10-12 42/36/30/20 Tricepsy 4 obwody (10 [...]

    Odpowiedzi: 691 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-06 11:31:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Na tłuszczach jestem już od roku i też sobie chwale. Ich głównym źródłem było tłuste mięso wieprzowe, jaja, makrela wędzona, wiórki kokosowe, migdały.

    Odpowiedzi: 691 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-28 22:55:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Potrzebna pomoc przy diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wlasnie wiaza sie z tym paskudztwem, z tym cholernym pasozytem, ktory wywoluje rozne chorobska. Dlatego tak strasznie czuje sie po tym, co jem. Bo nadal upieram sie na to mieso i kasze. A tu trzeba chyba diety wegetarianskiej. Nie chce sie poddac. Nie mOGE, ALE NIKT MI NIE WIERZY a jest coraz gorzej i boje sie tego, co bedzie dalej. Dzis sie [...]

    Odpowiedzi: 160 Ilość wyświetleń: 13572 Data: 2010-04-07 13:01:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kurczak głęboko mrożony terminy

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    dopóki przestanie sie ruszać... 5 sekund szukania na google: Temperatura w zamrażalniku powinna utrzymywać się na poziomie –18 st. C lub niższym – w takich warunkach można przechowywać żywność od 3 do 12 miesięcy. wieprzowina chuda 6 - 8 miesięcy mięso wołowe 8 - 12 miesięcy cielęcina 6 - 8 miesięcy podroby 3 - 4 miesięcy drób 6 - 8 miesięcy ryby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 987 Data: 2013-03-24 18:01:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Preria pisała, ze od peklowej soli mięso jest róziowe. Ale, chyba bym robiła ( gdybym robiła) ze zwykłą. Tylko ryzyk fizyk, spuć sie moze. peklowa sól to zwykła z niewielką ilością aztotanu co robi mięso różowym, w tym wszystkim chodzi o sól kuchenną to jest konserwant ;-) Sama sól nie konserwuje tak jak ta z dodatkiem azotanów, szczególnie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-15 11:55:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta + plan do oceny :)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Śniadanie 8:00 (po przebudzeniu) Maślanka spożywcza 0,5 % 200g Płatki owsiane 80g Otręby pszenne 5g Orzechy włoskie 20g Jabłko 80g B-20 / T-20/ W-69 / Kcal-544 Drugie śniadanie 10:00 Ser twarogowy chudy 80g Pomidor 150g Rzodkiewka 20g Szczypiorek 10g Oliwa z oliwek 15g Chleb żytni razowy 50g B-19 / T-16 / W-26 / Kcal-323 Obiad I 12:30 (przed [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2035 Data: 2009-04-15 15:48:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta + plan do oceny :)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Śniadanie 8:00 (po przebudzeniu) Maślanka spożywcza 0,5 % 200g Płatki owsiane 50g Otręby pszenne 50g Orzechy włoskie 20g Jabłko 80g Jaja całe 120g B-37 / T-30/ W-69 / Kcal-660 Drugie śniadanie 10:00 Mintaj 150g Warzywa 150g (świeże) Oliwa z oliwek 10g B-25 / T-11 / W-0 / Kcal-198 Obiad I 12:30 (przed treningiem) Mięso z piersi kurczaka bez [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2035 Data: 2009-04-15 16:11:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT Corum/2013/ rok str.55

    Post
    Ladies SFD

    Dieta: 1500kcal 90B/60T/140W 14 dzień cyklu. Protokół estrogenowy - ostatni dzień dziś wypada. Od jutra - insulinowy plus zmiana w rozkładzie BTW na 90B/80T/90W Do picia: woda, mniszek, zielona herbata, pokrzywa, kawa. Apteka: wit.C 2g, rutyna 500mg, omega3, wapno 100%, ZMA na noc, siemię lniane, Castagnus. Czuję że nadciąga wielka woda. Tu mam [...]

    Odpowiedzi: 599 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 11:46:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a ******lisz ze za 4 ? wazne by było mięso a ten turek to też ściema bo mięso mają to samo co inne kebaby z foodlandu

    Odpowiedzi: 3003 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-11 17:09:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W activlabie już rządzimy do juniorów się przenosimy - SPAM :)

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    akurat uważam się za osobę, która potrafi przyrządzić, bo jak dałem po 2 gryzach wątróbkę matce do zjedzenia, to stwierdziła, że wyszła wyjątkowo dobra i ona nie wie, czemu ja jej nie chcę... Naprawdę, umiem pichcić :-) Poza tym, kurczak to akurat ch**owe mięso, więc nie ma co porównywać. Po prostu wylansowali kurczaka jako superhiper mięso, bo [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 21:28:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. Oczy: mają być przezroczyste. Nie mogą być matowe, mleczne, czerwone albo zapadnięte 2. Skóra: błyszcząca, gładka, łuski ściśle przylegające 3. Zapach: nie cuchnie rybą%-) 4. Mięso zwarte, "trzymające kształt", miomery nie mogą się rozłazić, nie może być matowe, szare lub brązowe, śliskie. Ryby mają mięso białe, różowawe lub łososiowe%-) [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-29 12:34:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 1/3 miarki 30g oliwa z oliwek -minimalna ilość dla posmarowania teflonu BTW 23/15/30/348 kcal posiłek nr 2: godz. 10:00 kawa z śmietanką :/ chleb razowy na miodzie 60g mieso z piersi z kurczaka 80g warzywa (pomidor, ogórek) 100g masło 5g B/T/W/ 22/8/32/300kcal posiłek nr 3: godz. 13:00 ten posiłek mi się nie podoba, nie wiem co można [...]

    Odpowiedzi: 136 Ilość wyświetleń: 10021 Data: 2009-03-09 17:05:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to ugotuj i dla mnie, bo mąz się burzy na kapustę z mięsem, a raczej mięso z kapusrą zmień męża :-D ja tam lubię i kapustę i mięso

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-31 21:50:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zaległości, zaległości 13 maja 2103 DT: Klatka + barki + JOGA 1. Wyciskanie leżąc 3x6-8 8x30kg/6x30kg/5x30kg 6x30kg/8x27,5kg/7x27,5kg 3x70lb(32,5kg)/6x65lb(30kg)/5x30kg/5x30kg 2. Rozpiętki 3x4-6 6x12,5lb/6x12,5lb/6x12,5lb/8x10lb 6x12,5lb(5,5kg)/6x12,5lb/6x12,5lb 6x15lbs(~7kg)/6x15lb/6x15lb 3. Wyciskanie sztangielek siedząc 3x6-8 [...]

    Odpowiedzi: 938 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 05:05:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Martucca, nie naśmiewam, ręce załamuje tylko jak ta sama dziewczyna ma zamiast soli, produkt o nazwie 'Nu-Salt' - który jest substytutem SOLI, a w swoim składzie ma 'chlorek potasu + dwa dziwne związki i aromat'. albo substytu masła -'light butter':-? Wiem, że nabiał jest powszechny i ludzie jedzą go bardzo dużo. Dieta 'nabiałowa' też zresztą była [...]

    Odpowiedzi: 938 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-19 15:46:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] po prostu nalewa do szklanki i pije do samego dna ?;> piers kury - chuda wolowina, indyk, ewentualnie tunczyk, nie dodajac dodatkowego tluszczu z oliwyz oliwek, mozesz wrzucic np jakies bardziej tluste mieso - wieprzowina np. oliwe mozesz nalewac do szklanki - choc przy ilosciach 5-10gr lepiej nalewac na lyzke stolowa, albo do kieliszka 25ml

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 2382 Data: 2008-12-29 14:14:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • walka z tłuszczem /uwaga! blog!!!/

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    niusy Odstawiłam dietę, a w każdym razie odstawiłam liczenie. Stwierdziłam, że wiem mniej więcej, co do tej pory jadłam i w jakich ilościach i mam zamiar kontunuować na troszkę większych kaloriach ale bez prowadzenia dziennika, liczenia, ważenia i mierzenia. Po prostu stwierdziłam, że muszę odpocząć. Wczoraj na ten przykład gdy w okolicach [...]

    Odpowiedzi: 326 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-27 11:32:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kurczak tikka masala lol

    Post
    Kuchnia SFD

    Siemka, świeżak melduje się na forum :) Pozwolę się podpiąć pod temat. Sam też robię tego kurczaka, lecz w troszkę zmienionej postaci, bardziej idę w stronę pierwowzoru. Przygotowanie wygląda podobnie, lecz: Mięso smażę osobno z przyprawami W głębokim garnku przypiekam cebulkę Następnie dodaję pomidorów (krojone/całe z puszki w zalewie lub świeże, [...]

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-18 18:54:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • cześć spam,widzę że temat kulinarny :) czy któraś z was piecze mięso w niskiej temperaturze? Ja podjęłam próbę upieczenia szynki w temp. około 80 st., siedziała z 6 godzin a i tak gdzieś tam w środku była niedopieczona. Jakoś nie mogę nigdzie znaleźć jak sprawdzić czy mięso jest upieczone. powinnas miec termometr do miesa :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 11:29:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • takie cos znalazlam: Najlepsza zewnętrzna temperatura do pieczenia wieprzowiny, w piekarniku z termoobiegiem to 140-160 C. Ustawiając sondę na odpowiednią temperaturę możemy uzyskać pożądane stopnie wysmażenia mięsa : 45 C – krwiste 55 C – średnie 65 C – wysmażone Warto tez zapamiętać kluczowe temperatury – 62 C- całkowite ścięcie białka – jeśli [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 11:36:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)