SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • [BLOG] SnicK - W drodzę po wymarzoną sylwetkę.

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    /SFD/2017/3/21/78906cb078b24b40999a91162708a02d.jpg Ładowanie - Niedziela DT Szybki trening i ładownie. Mam kilka zdjęć. Ogólnie zero parcia na to ładowanie. Po 300g ww miałem dosyć, dojadłem jeszcze jaglanke z wpc, bananem i waflami ryżowymi i był koniec. Skończyłem ładowanie na 420g ww. Trudno to nazwać ładowaniem. Cały dzień miałem parcie na [...]

    Odpowiedzi: 1243 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-20 15:25:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wmieszajcie musztardę z miodem + przprawy i wtedy na mięso, pyszne z patelni jak i z grilla :)

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-11 12:54:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witajcie Ja zamiast kuraka dałem wołowe z udźca i powiem wam niebo w gębie. Tyle że do zalewy kilka kropel soku z cytryny oraz 2 ząbki czosnku z racji tego że wołowe twardsze mięso.

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 16:01:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Vena, a jakie sosy lubisz? Bo mielone mięso z pomidorami, cebulą i przyprawami, jak dobrze dobierzesz proporcje (dużo pomidorów, można przetrzeć przez sitko po uduszeniu, ale ja sie w to nie bawię), to sos boloński, chyba nadaje się do diety i jest tradycyjny? Ja ciągle robię też pesto w domu, bazylia, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i orzeszki [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 18:54:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ty masz pewnie taki z grzałka na dole? ja mam jak gofrownica uważam ze lepszy Ale to nieważne robi sie własnie tak samo, jednak zawsze po zamarynowaniu daj odciec trochę marynacie by to mieso nie płynęło, w sumie nei chodzi o to ze zepsujesz ale będziesz miała straszny syf w tym grilu i wszędzie opary dymu, co i tak właściwie nie da sie uniknac

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-20 12:17:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, w ramach upewnienia się - można używać masła do smażenia łososia? Gdzieś czytałam, że mięso trzeba przygotowywać bez dodatkowego tłuszczu, ale czy na pewno?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-20 15:35:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sorki, ale nie mogę edytować. chodzi mi o model: Morphy Richards Intellisteam Jest drogi, ale zapatruje się w niego w ten sposób, że wszytko bym na nim w zasadzie robiła, ryż, warzywa, mięso. Mam obecnie taką "wkładkę" do garnka, ale to bardzo szybko zbiera osad i kamień, w zasadzie nadaje się obecnie do wyrzucenia. Tylko pytanie - czy warto? Czy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-29 19:21:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zdaniem najlepszym rozwiazeniam moze byc jedzenie obiadokolacji w hotelu. No i pewnie najtaniej. Poniewaz to jest bufet, wiec masz wieksza mozliwosc wyboru. No i zawsze masz mieso, kurczak, rybe, jakis ryz makaron, fure warzyw a sosy z reguly oddzielnie :-) Zapytaj od razu w recepcji ile kosztuje takie wyzywnienie na caly pobyt, bo jest duzo [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-20 16:09:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie jestem w prawdzie Lady, ale wrzucę coś fajnego :-) Kto nie jada ziemniaków, to można z warzywami zrobić, też pewnie wyjdzie pyszne :-) Więc tak: Ziemniaki w skórkach, warzywa i mięso. Wszystko przyprawiamy wedle własnego uznania, wrzucamy do rękawa i pieczemy przez godzinę. Kalafior wychodzi rewelacyjny, chrupiący, lekko twardy. Nie rozwala [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-22 17:37:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • chanula, mięso ma smak pieczonego, zdecydowanie. Ale jeśli chodzi o schab, to wychodzi dość suchy. Szczerze to polecam karkówkę. Przedwczoraj zrobiłem z brokułami. Smak obłędny :-) I przede wszystkim soczysta wyszła. Łopatka też dobrze pasuje albo udka z kury.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-26 09:04:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • chanula, mięso ma smak pieczonego, zdecydowanie. Ale jeśli chodzi o schab, to wychodzi dość suchy. Szczerze to polecam karkówkę. Przedwczoraj zrobiłem z brokułami. Smak obłędny :-) I przede wszystkim soczysta wyszła. Łopatka też dobrze pasuje albo udka z kury. a w jakiej temp. piekłeś? 180st. wystarczy?, bo własnie jestem w trakcie szykowania [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-27 12:36:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mięsa wprawdzie nie jadam, ale...co sądzicie o robieniu mięsa w rękawie? Robię tak czasem ryby i są soczyste, warto mięso tak robić - schaby itp?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-23 13:00:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czy lososia mozna zostawic w solance na noc tak jak mieso? czy rybom nie robi sie takich kapieli wodnych? %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-28 16:30:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dont, napisz coś więcej o tych kąpielach wodnych? ja zawsze nacieram solą jak chcę upiec, ale czasem jakieś niedosolone wychodzi. Poza tym rozumiem, że to nadaje kruchości mięsu? Jakieś konkretne proporcje wody i soli do tej solanki? Ile powinno mięso w tym pływać?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-29 12:30:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moze komus to sie przyda :-) Pieprz czerwony Wyróżnia się dużą zawartością kapsaicyny, związku o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwzakrzepowych. Pomaga obniżyć poziom cholesterolu i trójglicerydów. Mówiąc krótko, ochrania serce i wzmacnia układ odpornościowy. Ważna informacja dla wszystkich odchudzających się - naukowcy odkryli, że [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-08 10:11:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • była juz ptasia grypa, choroba wściekłych krów... ciekawe czy będzie nowa "panika"... lobby drobiowo-rybne pewnie już zaciera ręce...http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrowie/ryzykowne-mieso,1,5329462,artykul.html ;-) ;-) ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-14 07:49:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ladies, pytanie z poziomu podłogi, ale w myśl idei, że nie ma głupich pytań... Ponieważ podczas dzisiejszej rozmowy zostałam zbita z tropu muszę się dowiedzieć, czy mięso, przykładowo pierś z indora ważymy przed obróbką, czy po? Zawsze wydawało mi się, że na surowo, a nie już upieczoną, czy mam rację?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-16 21:57:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tak, ale to był cały gar zupy, w nim sporo mięcha, ale ja może z 20g zjadłam, więc policzyłam mięso zjedzone i bulion z mięsa

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 15:41:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, kupuję ciągle indycze mięso w jednym sklepiku, ostatnio też serducha... Kobieta namawia mnie na żołądki indycze z komentarzem że "są przepyszne" ... Ale kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać, jak przyrządzić. Jadła któraś z Was? Bo może warto kupić?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:23:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie, czy to możliwe, że mięso i ryby kurczą się po zamrożeniu? Do tej pory myślałam, że po prostu nieprawdę podają na opakowaniu. Przykładowo po odjęciu glazury powinno być 450 g flądry, a ja zważyłam po rozmrożeniu i było tylko 407 g. Ja sama wszystko ważę przed zamrożeniem i ostatnio wyciągnęłam filet z indyka, który ważyłam przed [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 14:01:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)