SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248062

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
czyli tak, zrobic na rozgrzana patelnie bez tluszczu i ile czasu smazyc z obu stron? i pod koniec dodac tylko troche soli i pieprzu, zadnych innych przypraw?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Przyprawy takie jakie lubisz,długość smażenia też zależy od tego jakie mięso lubisz Po ok 5 min. z każdej strony i powinny być dosmażone, warto dodać że podczas smażenia najpierw rozgrzewasz patelnie do maksa,później zmniejszasz do połowy i przykrywasz pokrywką . Ja smażę bez tłuszczu na grillowej patelni.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
praktycznie nigdy wolowiny nie jadlem, wiec nawet nie wiem jaką lubie :P na ceramicznej patelni tez tak sie da? bo tylko taką mam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1290 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 14100
śmiało usmażysz na takiej

Piękno jest w prostocie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4262
Parę dni temu zwracałem się do was z poradą jak zrobić stek z udźca wołowego. Zastosowałem się do porady Malinowej - wyciągnęłam z lodówki stek, który poleżał w temp. pokojowej ok 20 min, nasmarowałem go lekko oliwą, popieprzyłem, lekko posoliłem.

Patelnie grillową z minimalną ilości tłuszczu mocno rozgrzałem i wrzuciłem mięso. Smażyłem na średnim ogniu po 5 min z każdej strony i wyszedł twardy kapeć... :D

Malinowa zalecała smażyć po 1 min z każdej strony. Czy mięso nie byłoby wtedy na pół surowe?

Czy ja gdzieś zrobiłem błąd czy stek z udźca wołowego jest w sam sobie taki twardy?

Zmieniony przez - Bronti w dniu 2014-11-23 18:40:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Steki z udźca nie bez powodu nazywają się "minutki" hehe, to nie jest polędwica,mega miękkie nigdy nie bedą, ale gdybyś smażył tak jak napisałam wyszły by całkiem smaczne.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4262
Zapamiętam sobie to na przyszłość :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
co można ciekawego zrobić ze schabu takiego pokrojonego już w plastry? poza schabowymi oczywiscie :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Zawijaski sobie zrob. Rozbij plastry. Zrob farsz z fety, posiekanego szczypiorka, pokrojonych oliwek zielonych. Włóż do środka, zawiń, podsmaż,zalej wodą, dopraw solą i pieprzem, duś z 20 min. Podsmaż cebulę z pieczarkami, zaciągnij mąką i masz super szamkę

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-11-25 09:08:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
mi się kiedyś nie chciało dusić to dałem w środek szynkę ogórka, zawinąłem i na pare dałem.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium