No tak, to w takim razie równie dobrze mógłbym położyć mięso na suchą patelnię... myślę, że jednak szybko by się zwęgliło, nawet z przewracaniem... Jeśli grill niczym by się nie różnił to też mogłyby się w mięsie wytwarzać rakotwórcze związki i wtedy nie byłoby ono już zdrowe, a według opinii na forum tak nie jest. Może tajemnica tkwi w jakimś [...]
m-ka co do przeciwutleniaczy po treningu - bledem jest jedzenie tlustej ryby po treningu ? olej sezamowy, kokosowy, oliwa - moge spokojnie spozywac po treningu ? Na to wychodzi, że tłustej ryby z o3 lepiej unikać... sezamowy, dobra oliwa czy lniany - również mają dużo antyutleniaczy. Dałabym tu raczej masło, olej kokosowy, smalec czy po [...]
Nie jedz w koło Macieju piersi z kuraka: http://potreningu.pl/articles/4805/drob-czy-wieprzowina Drób ma nie tylko zalety, ale i wady , np. dużą zawartość fosforu - który w nadmiarze osłabia kości. Jedząc go 2-3 razy dziennie przez dłuższy czas, wyrządziłbyś sobie szkodę... Wieprzowina ma też więcej witamin. Mięsa powinny być urozmaicone - czasem [...]
TERAZ PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW ile czasu mięso przygotowane(po obróbce termicznej i przyprawione) może leżeć w lodówce ? chodzi mi o : primo - pierś z kurczaka secondo - wieprzowina terzo - podroby (np. wątróbka, żołądki, serca) quatro - ryby tłuste
Uuuuu.... Ale nabrałeś rozpędu, aż się nie spodziewałam: chia, imbir, mięska... bardzo fajnie :-)). Herbatkę z imbirem i cytryną też polecam (miód też może być, jak przestygnie) - jest pyszna. Ja go z kolei trzymam w lodówce po prostu w woreczku, żeby nie wysechł. Żeberka i polędwiczki warto dziś podszykować, umyć i posypać lub natrzeć [...]
Przeczytaj np. to: http://facet.onet.pl/dieta/10-najwazniejszych-witamin-dla-kulturysty/26zyg Do regeneracji potrzebny jest cały wachlarz witamin: A, B, C... Masz tam wymienione wartościowe produkty: wątróbka, marchew, drożdże itp. Witaminy z grupy B i wit.C są ważne, bo ich nie magazynujemy i musimy dostarczać co dzień. B - fermentowany nabiał [...]
Ryby są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
albo mięso z ziemniakami. ja czasem jem ryż+rodzynki+twarożek, nieraz ryż+bialko+banan/jabłko tarte i cynamon.... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-01-08 00:23:05
jesli chodzi o szybkosc wchlaniania - to mieso bedzie roznica (znaczna lub nieznaczna - zaleznie od obróbki termicznej miesa, rodzaju miesa itp). ALe jesli trening nie byl wykonywany na czczo - to nie ma to az tak drastycznego znaczenia. Jesli trening wykownywany jest na czczo, lub po jednym ubogobialkowym posilku (np sniadanie platki + 200ml [...]
Więc zacznijmy od tego z czego składa się gainer. Gainer to mieszanka białek i węglowodanów. Najczęstszym składnikiem części białkowej jest białko serwatkowe. Z całą pewnością można powiedzieć iż białko serwatkowe niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Jest podawane nawet noworodkom, wpływa pozytywnie na rozwój, układ odpornościowy, jest [...]
[...] oliwek, orzechy wloskie) -nie lacz w jednym posilku duzej ilosci T i WW -unikaj T w posilku przed- i po-treningowym -B pelnowartosciowe (cycki kurak/indyk, chude czerwone mieso, twarog chudy, bialko jaj) -wiekszosc WW spozywaj z rana, w miare uplywu dnia ich udzial w posilku maleje. 3h przed snem nie jedz wegli, ostatni posilek samo bialko [...]
Dziewczyny dzięki za wsparcie, dużo to dla mnie znaczy, może jutro już mi sie uda zapudrować to ,,żywe mięso" anusiiaa Ja rozszerzone pory miałam zawsze. Teraz są jakby mniejsze, takie malutkie, czarne kropeczki, ale jeszcze pare dni temu miałam coś jakby niewielki wysyp i wtedy były szersze, ale samo to wszystko jakoś wróciło do tego stanu [...]
Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest odpowiednia dieta, uwzględniająca deficyt kaloryczny na poziomie 15-20% dziennego zapotrzebowania, a także odpowiednio ukierunkowany trening, jak również suplementacja. /SFD/2016/12/1/60ae4a01e0d5487aa7d4907e27e82fb9.jpg 1. Wyznaczanie dziennego zapotrzebowanie na energię 2. Ile [...]
Zawsze się dziwiłem, po co ludzie interesują się tym jakiej są budowy i ile % tłuszczu zawierają :) Tym bardziej, żeby móc określić jakie ma się predyspozycje trzeba trochę poćwiczyć i zobaczyć jak proporcje sylwetki się zmieniają. Przykład 1 : Ja gdy zaczynałem ćwiczyć to biodra miałem dość szerokie do reszty ( jak endo) po ponad dwóch latach [...]
[...] przesadzaj... %-) "trochę mięsa" - bardzo romantyczne sformułowanie }:-( Zmieniony przez - SmartBlondie w dniu 2020-12-15 09:08:37 my tu operujemy naszym językiem .Daj .masa.mieso. redu .sucho .chudo .;);) To nie forum romanse tylko sport sylwetkowy . Dobra koniec bo dostaniemy karę od adminów za spam . .Masuj z głową z dobrym planem i będziesz [...]
[...] jest dobra rano jem ciemnie bulki z kilebaso pomidorem tak ogulnie co to zawsze na bulke idzie dac zdrowego na potem w szkole 2 przery na kazdej przerwie 1 bulka w domu na obiedzie nie widziwiam jem co jest ale przwaznie jest cos drowego bardzo czesto mama gotuje mieso itd. a na kolacje tez ciemne bulki z czyms drowym sery itd losos i takie tam
Na bułkach masy nie zrobisz. Przerzuć się na ryż, jedz warzywa/owoce, a do ryżu musisz coś dodawać jakieś mięso ew ryby, na wieczór może być np. jajecznica z ryżem. Zapomnij że żarcie będzie dobre, bo będzie dobre dla organizmu i dla robienia masy ale o smaku to raczej idzie pomarzyć;)