witam co sądzicie o mięsie z kebaba pytałem się z czego to jest mówili że z kurczaka to zawsze raz w tygodniu pozwole sobie na to mięso, często też kupie jakieś płatki zbożowe patrząc na skład i czy są zdrowe żeby nie było tej monotoniczności w diecie dlatego chce sę to urozmaicić a że nie mam czasu na robienie posiłków to szukam zdrowe produkty [...]
Elo Dostępne środki: prop, boldek, wins, clen i t3 Cykl nie dla mnie, kumpel leci już na nim od 2 tyg, z tym, że póki co używa propa 100mg e2d i bolda 200mg e3d i to by bylo tyle. Cykl planowany na max 12 tyg. w 6 tyg planuje dorzucic Clen i T3. winsa doda do każdej porcji propa e2d. czyli w skrocie 1-12 prop 100mg e2d 1-12 bold 200mg e3d wino z [...]
witam moje pytanie dotyczy miesa sojowego (kotletow sojowych)a mianowicie czy ich bialko jest rownie dobrze przyswajalne jak bialko zwierzece?? bo w 100gr jest az 50gr bialka dlatego chce miec pewnosc czy jest tak samo dobre pzdr
coraz bardziej popularne staję sie używanie w normalnym jadłospisie przecietnego zjadacza chleba mięso z dziczyzny,sarniny,i innych płodów leśnych jak donosza najnowsze badania ponoć ma ono niedocenione walory odzywcze jak i smakowe coraz cześciej mozna równierz spotkać w ogólnej sprzedaży te produkty! KTO SIE ORIENTUJE W POSZCZEGÓLNYCH [...]
Witam mam pytanie, czyste mieso wołowe jak nap schab czy szynka może być spożywana podczas diety ? Czytałem na forum ze mozna zastąpić od czasu do czasu mięso jajkiem ? Czyli np przy 100g mięsa ile będzie to jajek ? Jajka sie gotuje czy smaży ? Mam 16 lat mogbym zacząć brąc białko w proszku i czy to nie jest szkodliwe ?
Dobra a wiec sprawa prosta potrzebuje cos na wrzesien na czysta mase chcialem poprobowac tak: 2 x Xpand stary + Gainer (tutaj zastanawiam sie co ale chyba postawie na sprawdzony przeze mnie mass xxl albo poleccie mi cos co szybko przelatuje przez organizm i nie czujesz ze jadles) + spalacz jakis (chyba wezme thermo speed). chcialbym zeby bylo w [...]
Witam, spotkałem się z taką opinią, że podobno przy spożywaniu ziemniaków z mięsem się uwalnia z nich jakaś niekorzystna substancja. Osobiście raczej nie sądzę, żebym jeszcze o tym nie słyszał wcześniej i żeby to była prawda, ale zapytam. Słyszeliście o tym? Coś w tym jest czy nie? Aha, chyba coś z solaniną uwalniającą się z ziemniaków, jakoś tak [...]
Witam! Nurtuje mie to, czy jesrt możliwość, aby mięso mielone z szynki wieprzowej mogło mieć 7g tłuszczu (w tym nasycone 4g)? Spotkałem takie w Biedronce. Jak to jest możliwe, skoro sama szynka wieprzowa ma ok. 20g? Czy ktoś z Was wie czy to możliwe? /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b0d99da62e564988aa1d746f3dd77293.JPG Zmieniony przez - Linomag w [...]
suchajcie mam dostep do miecha ze swni :D cale lodowy w kawakach swini;P co mi radzicie zebyu jeszcz?? bo niestety mama mi nie kupi specialenie piersi z kurczaka. wioec nie mam wyboru;(
Chcialbym sie dowiedziec jakie wartosci odzywcze ma takie miesko, produkcja wlasna, bo z tych sklepowych nie wiadomo co tam oni miela sklada sie na nie glownie lopatka wieprzowa,troche wolowiny i jakies tam jeszcze elementy z wieprza Jakie to moze miec btw? pzdr
Jakie są zalety, a jakie wady jak bym wrzucił 1-2 razy w tygodniu przed treningiem gotowaną wołowinę, albo polędwice wieprzową. Częściowo je znam, ale może od was usłyszę coś nowego? No i podstawowe pytanie jecie czy nie jecie?
Od czasu do czasu( 1na tydz) szamam mięso mielone oczywiscie odpowiednio zrobione z warzywami, sosem, ryz lub kasza. Czy mielone to dobre rozwiazanie do posiłków/diety??
[...] kulturystyce. Z podanych informacji na temat badań wynika że spożywanie l-karnityny przez osoby spożywające mięso wspomaga tworzenie blaszek miażdżycowych. http://kopalniawiedzy.pl/czerwone-mieso-l-karnityna-bakterie-choroby-serca-tlenek-trimetyloaminy-blaszki-miazdzycowe,17866 Wywnioskowałem że mogło by być to ciekawą informacją na tym forum.
Witam! W kalkulatorze mięso z udka z kurczaka widnieje w takim zestawieniu makro: Gotowane udko kurczaka 100g 124,3kcal 17,8g B 0,0g W 5,9g T. Moje pytanie: Czy są to wartości dla suchej masy mięsa oddzielonego od kości po/przed ugotowaniem? Czy ważymy cały udziec przed obróbką i to są te makrosy?
Mam takie pytanie, otoz ze wzgledu na chorobe jelit, jem glownie mieso, nie jem zadnego pieczywa i bardzo malo roslin, otoz czy tak jedzac bede tyl jesli cwicze na silowni 3 razy w tygodniu czy moze bardziej mi to pomoze na rozwoj masy miesniowej (nie biore zadnych proszkow, suplementow itd), w sumie na chudego nie wygladam ( [...]
Witam, jutro wybieram się na 5 dniowy obóz i nie mam zamiaru całkowicie rezygnować ze swojego jadłospisu. Przygotowane mam kilka kg upieczonego mięsa (filet z kury) i teraz jak zabezpieczyć takie mięso żeby dało rade te 5 dni wytrzymać ?? Najprawdopodobniej nie będę miał dostępu do żadnej lodówki, przenośnej nie posiadam. Myślałem żeby mięso [...]
Tak wlasciwie, to swoista dywagacja, czy unikać mięsa na etapie redukcji? Nie chodzi tu o kaloryczność czy tłuszcze, a raczej o pracę układu pokarmowego. Załóżmy że taki solidny stek wołowy, trawi się kilka dni...a mimo to, jest kosa jeśli chodzi o sam produkt spożywczy, szkoda rezygnować. Czy lepiej wybierać właśnie te produkty, które są szybko i [...]