Szacuny
3
Napisanych postów
84
Wiek
32 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1422
Witam!
W kalkulatorze mięso z udka z kurczaka widnieje w takim zestawieniu makro: Gotowane udko kurczaka 100g 124,3kcal 17,8g B 0,0g W 5,9g T. Moje pytanie: Czy są to wartości dla suchej masy mięsa oddzielonego od kości po/przed ugotowaniem? Czy ważymy cały udziec przed obróbką i to są te makrosy?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Robisz tak, jaki masz produkt. Tu nie ma żadnej zagadki. Masz udka z kością to taki produkt wliczasz. Jak masz mięso z udek to wliczasz samo mięso bez kości.
Szacuny
3
Napisanych postów
84
Wiek
32 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1422
czyli w kalkulatorze biorę mięso z ud kurczaka bez skóry i jeżeli wrzucam całe udo do ugotowania to już się nie bawie z żadne odejmowanie kości, tylko przyjmuje te makro z tabeli?
Szacuny
3035
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349858
areq1
czyli w kalkulatorze biorę mięso z ud kurczaka bez skóry i jeżeli wrzucam całe udo do ugotowania to już się nie bawie z żadne odejmowanie kości, tylko przyjmuje te makro z tabeli?
Tzn jak bierzesz mięso, to chodzi o samo mięso, jak bierzesz udo, to jest to udo z kością itd.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]