SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mięso z udka kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3239

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

26

Płeć

M

Cel

redu

Waga

110

Wzrost

193

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

30
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 84 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1422
Witam!
W kalkulatorze mięso z udka z kurczaka widnieje w takim zestawieniu makro: Gotowane udko kurczaka 100g 124,3kcal 17,8g B 0,0g W 5,9g T. Moje pytanie: Czy są to wartości dla suchej masy mięsa oddzielonego od kości po/przed ugotowaniem? Czy ważymy cały udziec przed obróbką i to są te makrosy?

--JP--

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Robisz tak, jaki masz produkt. Tu nie ma żadnej zagadki. Masz udka z kością to taki produkt wliczasz. Jak masz mięso z udek to wliczasz samo mięso bez kości.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
W kalkulatorze potreningu masz opcję mięso z ud kurczaka bez skóry(coś w ten deseń) i tą wartość przyjmujesz dla czystego mięsa przed obróbką.


Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-10-26 13:52:35

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 84 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1422
czyli w kalkulatorze biorę mięso z ud kurczaka bez skóry i jeżeli wrzucam całe udo do ugotowania to już się nie bawie z żadne odejmowanie kości, tylko przyjmuje te makro z tabeli?

--JP--

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699678
Tak dokładnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
areq1
czyli w kalkulatorze biorę mięso z ud kurczaka bez skóry i jeżeli wrzucam całe udo do ugotowania to już się nie bawie z żadne odejmowanie kości, tylko przyjmuje te makro z tabeli?


Tzn jak bierzesz mięso, to chodzi o samo mięso, jak bierzesz udo, to jest to udo z kością itd.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 113 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 9258
Dziziaj cały dzień też sie głowiłem nad tym i mam pytanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Liczysz wszystko przed obróbką termiczną po czym po zjedzeniu stawiasz kość na wagę i odejmujesz gramaturę od całości.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 113 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 9258
Kurcze nie mogłem edytować :/

No ok w takim razie która opcja bedzie odpowiednia

gdyż tak jak np dzisiaj kupiłem 1 kg udek po ugotowaniu odparowaniu i od dzieleniu kosci itp samego mięsa zostało 410g

czyli stosując twoja wersje która opcje z kalkulatora mam wybrac ab jak najdokładniej policzyc. pierwsza?





Zmieniony przez - grubytomek w dniu 2016-10-26 20:43:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
W tym wypadku gotowane, skoro ważysz już ugotowane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
np 100g ryży przed ugotowaniem to ok 70g węgli 100g ugotowanego ryży to ok 25g węgli, najlepiej ważyć i liczyć przed obróbką wtedy nie ma problemów

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy podczas redukcji powinienem ucinać węgle?

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 60kg

WHEY premium