kvrwa jakbys wygladal tak jak ja to kazdy gram miesnia by sie liczyl masz te 45 suchego miesa to jak ci troche spadnie nic sie nie stanie ja mam 43 z czego 35 to miesien reszta woda tluszcz i włosy
Sezony np. jak jest w planie np. +brzuch takie poboczny miesien albo +przedramie to oni maja +klata nie wazne co robi np. sezon robil Trica i bica a ona koncu 70seri zaczol wyciskac na klate
tak jak mowi Monos, najlepiej dynamicznie rob pierwsza faze cwiczenia, nastepnie mocno przypnij miesien w fazie napiecia, a nastepnie delikatnie i spokojnie, pod pelna kontrola wykonuj negatywna:) musi byc lepiej czuc:)
miesien kegla mozna chyba cwiczyc w prakrtce, wiecie o co chodzi gdybym poszla wczesniej do lekarza, kktory da mi zdolnosc do kursu kat.B to juz za tydz. gora poltora bym jezdzila, a tak..musze czekac:(
[...] stylu "wolałabym miec..." to jesteś TY ze swoja budowa, tej nie przeskoczysz, nie ma co debatować nasz szczegółami liczy sie ogólny efekt, ty masz schudnąć i schudniesz tak, jak twoj organizm ma zaprogramowane genetycznie, a jak będziesz w tym czasie zastanawiać się co zrobic, by bron boże jakiś mięsień nie urosl, to lepiej sobie daruj
Pytajac czysto teoretycznie; to zwiekszajac deficyt do ponad 200kcal "podobno" zwalnia metabolizm. co to oznacza? ze nie bede juz spalal(mimo deficytu),bedzie sie spalal miesien bo nie rozumiem...
[...] jak robię pajacyki }:-( Ale będę nad tym pracować, bo mam figurę gruszki i muszę koniecznie wzmocnić górę. To dla mnie priorytet. Tetiszeri z tego co piszesz, naderwany mięsień, to gruba sprawa, więc u mnie na bank to odpada ufff. Postaram się nie cackać z ciężarami, bo pomimo, że w czasie treningu wydaje mi się, że dźwigam maxy, to jednak [...]
sądze ze woda wróci i glikogen a przed 4 tyg podobno nie zdąży się mięsien zbudować. ale odżywianie nie jest moja mocną strona, więc mogę się mylić Zmieniony przez - Cor1990 w dniu 2014-03-26 12:39:16
Zapewne kwestia odpowiedniej podaży białka tutaj odgrywa kluczową rolę nietracenia mięśnia. Tylko nie wiem jak to już z mięśniem i jego jakością - czy słaby jakościowo mięsień właśnie nie zleci jak wiór, ale suma summarum na co komu słabo jakościowo mięśnie
Jakość mieśni to wypadkowa takich czynników jak : - tekstura - barwa - soczystość - wodochłonność - sposób zywienia Bardzo ważną cecha jakości mięsnia jest jest twardość. Mięsień uważany jest za mikki gdy siła potrzebna do jego cięcia nie przekracza 30N. To tak na szybko. Sorry za off top %-)
moja obecna dieta to 2400 kcal przy 90kg wagi zaczynajac z dnia na dzien VLCD zejde jeszcze 1000 kcal minimum, wiec powinno byc ok bardziej martwie sie o mieso, bo jak ma leciec w takich proporcjach jak smalec, to gra nie warta swieczki %-) No wlasnie... bez saa moze byc roznie. W tym dziale jednak.wiekszosc dobrze zabezpiecza miesien :))
Kolego nie masz chyba pojęcia czym jest czysty mięsień pisząc że spaliło Ci go 5 kg. Spali Ci fat, wypłukałeś glikogen, zlazła woda i dopiero zobaczyłeś ile tego mięsa rzeczywiście na sobie miałeś.
Kolego nie masz chyba pojęcia czym jest czysty mięsień pisząc że spaliło Ci go 5 kg. Spali Ci fat, wypłukałeś glikogen, zlazła woda i dopiero zobaczyłeś ile tego mięsa rzeczywiście na sobie miałeś. dokładnie wielu ludzi nie jest w stanie dokłądnie określić ile tłuszczu,wody i mieśni na nich siedzi dlatego z tąd i tylko z tąd biorą sie te mity o [...]
mpxxl według mnie dlatego, że poleci mięsień, trzeba go trzymac dawając mu bodziec w postaci ciężaru, w przeciwnym razie organizm go "zje" mięśnie są znakomitym wyborem dla organizmu w takiej sytuacji, maja potrzebne składniki potrzebne dla organizmu, a w dodatku sa zbędnym balastem...